O nouă sancțiune care îl va înfuria pe Putin. Statele Unite limitează și mai mult veniturile Rusiei

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 08:41
2275 citiri
O nouă sancțiune care îl va înfuria pe Putin. Statele Unite limitează și mai mult veniturile Rusiei
Petrolierele Rusiei vor transporta mai putin petrol FOTO sovcomflot.ru

Sancţiunile SUA limitează activitatea tancurilor petroliere ale celui mai mare grup de transport maritim al Rusiei, Sovcomflot, a declarat marţi şeful companiei, în timp ce Washingtonul amplifică presiunea asupra Moscovei, transmite Reuters.

SUA au impus sancţiuni împotriva Sovcomflot pe 23 februarie, deoarece Washingtonul încearcă să reducă veniturile Rusiei din vânzările de petrol pe care le poate folosi pentru a-şi susţine acţiunile militare în Ucraina.

Sancţiunile au afectat operaţiunile companiei, ”limitându-ne geografia şi perspectivele comerciale”, a declarat preşedintele Sovcomflot, Igor Tonkovidov.

El a adăugat că, întrucât sancţiunile sunt un instrument relativ nou pentru piaţa de transport maritim, impactul total al acestora rămâne încă de văzut.

Washingtonul a intensificat presiunea asupra Moscovei în ultimele luni, introducând restricţii mai dure asupra sectorului său energetic, o sursă cheie de venituri pentru Rusia.

Organul de aplicare a sancţiunilor al Trezoreriei SUA, OFAC, a inclus, de asemenea, 14 petroliere ca proprietate în care Sovcomflot are un interes.

Sovcomflot, care a fost anterior unul dintre cei mai importanţi operatori de tancuri petroliere din lume, a transportat 75 de milioane de tone de petrol în 2023, în principal pe pieţele din China, India şi Marea Mediterană.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Occidentul încearcă să blocheze economia Rusiei şi respinge măsurile de sancţiuni.

Există sute de petroliere învechite care fac parte dintr-o flotă paralelă de nave care transportă petrol rusesc şi un preţ plafonat de 60 de dolari pe baril pentru exporturile de petrol ale Moscovei.

Aproximativ 20-25% din petrolul rusesc este transportat de cisterne controlate de companii ruseşti, iar volumele rămase sunt gestionate de aşa-numita flotă din umbră, a spus Tonkovidov în marja Forumului Naţional al Petrolului şi Gazelor de la Moscova.

"Flota neutră (din umbră) serveşte cea mai mare parte a exporturilor de petrol (ruseşti). Acestea nu sunt cai strălucitori, ci nave vechi. Aceasta este o provocare pentru companiile de asigurări", a spus el.

El a mai spus că Opt la sută din flota implicată în transportul petrolului rusesc este sub sancţiuni”, a spus el, adăugând că acest lucru înăspreşte disponibilitatea navelor pentru transportul de ţiţei şi produse ruseşti.

Quarterly Report - Editia 4

De ce vizita lui Putin în China poate fi considerată un eșec. O decizie dorită de Kremlin nu a fost luată
De ce vizita lui Putin în China poate fi considerată un eșec. O decizie dorită de Kremlin nu a fost luată
Vizita dictatorului rus Vladimir Putin în China poate fi numită un eșec total. Obiectivul principal - deblocarea plăților din comerțul exterior în băncile chineze - nu a fost atins....
Statele Unite îi dau Chinei un avertisment dur: Trebuie să aleagă, nu mai poate continua jocul dublu
Statele Unite îi dau Chinei un avertisment dur: Trebuie să aleagă, nu mai poate continua jocul dublu
Statele Unite sunt îngrijorate de poziția geopolitică a Chinei și în acest context îi dau un avertisment dur, subliniind faptul că Beijingul trebuie să aleagă un joker, deoarece nu mai...
#sanctiune, #ruisa, #putin, #statele unite, #venituri , #Razboi Ucraina