Au lovit sau nu sancțiunile UE Rusia de când a invadat Ucraina: Iată care este adevărul

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 00:30
12185 citiri
Au lovit sau nu sancțiunile UE Rusia de când a invadat Ucraina: Iată care este adevărul

Războiul declanșat de Putin în Ucraina pe 24 februarie 2022 a ajuns în a cincea lună, iar liderul de la Kremlin nu se oprește din proiectul său militar diabolic. Uniunea Europeană a adoptat șase pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, care afectează deja un număr semnificativ de sectoare ale economiei Moscovei.

Multă lume se întreabă, dacă sancțiunile occidentale au vreun efect asupra Rusiei. Josep Borrell Fontelles, vicepreședinte al Comisiei Europene, anunță într-o analiză din Independent, că acestea lovesc puternic pe Vladimir Putin și complicii săi, iar repercusiunile din economia rusă vor crește în timp.

Măsurile contra Moscovei luate de Uniunea Europeană vizează acum aproape 1.200 de persoane și 98 de entități din Rusia, precum și un număr important de sectoare ale economiei ruse.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Sancțiunile UE lovesc economia Rusiei cu adevărat, deși Moscova exportă o mulțime de materii prime. Dar pentru toate tehnologiile avansate din lume, Rusia depinde în proporție de 45% de Europa și 21% de Statele Unite, comparativ cu doar 11% de China.

Lovitură primită de Putin dezvăluită de SUA: Pierderile Rusiei de 4 ori mai mari decât are armata Germaniei astfel de arme VIDEO

În domeniul militar, sancțiunile limitează capacitatea Rusiei de a produce rachete de mare precizie precum Iskander sau KH 101. Aproape toți producătorii străini de mașini au decis să se retragă din Rusia, iar puține mașini produse de firme locale vor fi vândute fără airbaguri sau transmisii automate.

Spre exemplu, datele din luna mai 2022 arată că Rusia a produs doar 3.700 de mașini, cu 97% mai puțin decât în aceeași lună de anul trecut.

Industria petrolieră a Rusiei suferă nu doar plecarea operatorilor străini, ci și dificultatea de a accesa tehnologii avansate privind forajul. Traficul aerian a scăzut enorm, iar Moscova va trebuie să-și retragă din circulație majoritatea aeronavelor din lipsa pieselor de schimb.

La acestea se adaugă și pierderea accesului Rusiei pe piețele financiare internaționale, fiind deconectată de la principalele rețele globale de cercetare.

Cel mai bun submarin construit vreodată de Rusia: Noul ”ucigaș tăcut” nuclear lovește la 5.000 de kilometri VIDEO

Până la sfârșitul anului 2022, UE va reduce importurile de petrol din Rusia cu 90% și le va scădea rapid și pe cele de gaze naturale.

Aceste impacturi masive și în creștere din economia Rusiei îl vor determina pe Vladimir Putin să-și modifice calculele strategice din Ucraina? Borell consideră că acest lucru nu se va întâmpla în viitorul imediat, deoarece acțiunile sale nu sunt ghidate în primul rând de logica economică.

Cu toate astea, sancțiunile îl vor prinde într-o menghină pe Putin, care se va strânge din ce în ce mai mult.

Citeste si:
Zelenski despre adevăratul motiv pentru care rușii bombardează centrala nucleară de la Zaporojie: ”Crește mult amenințarea radiațiilor” VIDEO
Zelenski despre adevăratul motiv pentru care rușii bombardează centrala nucleară de la Zaporojie: ”Crește mult amenințarea radiațiilor” VIDEO
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, în discursul către naţiune, că forţele ruse "organizează provocări constante cu bombardarea teritoriului centralei...
Fost șef al Serviciului Secret MI6 spune lucruri din culise: Cum este gândit sfârșitul lui Putin VIDEO
Fost șef al Serviciului Secret MI6 spune lucruri din culise: Cum este gândit sfârșitul lui Putin VIDEO
Fostul șef al Serviciului Secret MI6 al Marii Britanii, Sir Richard Dearlove a vorbit despre președintele Rusiei Vladimir Putin, într-un episod al podcastului One Decision la Londra, de joi, 11...