Senatul SUA va lovi Rusia cu sancțiuni dure. ”Nu vrem să se repete Acordul lui Hitler din 1938” VIDEO

Marti, 01 Februarie 2022, ora 00:43
5136 citiri
Senatul SUA va lovi Rusia cu sancțiuni dure. ”Nu vrem să se repete Acordul lui Hitler din 1938” VIDEO
Noi sancțiuni americane se pregătesc împotriva Rusiei FOTO: bne Intelli News

În contextul în care tensiunea legată de comasarea a 100.000 de trupe ale Rusiei în apropierea frontierelor cu Ucraina rămâne la cote ridicate, liderii din Comisia de Relații Externe din Senatul Statelor Unite sunt încrezători că vor ajunge, în curând, la un acord bipartizan privind noi sancțiuni împotriva Moscovei.

Senatorii Bob Menendez (democrat, New Jersey) și Jim Risch (democrat, Idaho) au confirmat faptul că ”sunt pe ultima sută de metri” pentru definitivarea unui consens al celor două partide, care să ducă la instituirea unor sancțiuni suplimentare contra Rusiei, într-un interviu dat pe 30 ianuarie 2022, la televiziunea americană CNN.

”Cred că vom ajunge acolo (la un acord -n.a.). Am lucrat cu bună credință. Am acceptat diferite puncte de vedere și ne angajăm împreună, într-un mod bipartizan, să apărăm Ucraina și să transmitem președintelui rus Vladimir Putin un mesaj: răspunsul nostru va fi direct și cu consecințe”, a spus senatorul democrat, Bob Menendez.

Despre pachetul de sancțiuni, unele vor intra în vigoare în avans, iar altele în cazul invaziei Moscovei în Ucraina. ”Aș descrie acest lucru ca fiind pe ultima sută de metri la discuții și sperăm că vom putea încheia un acord cu succes.

Există niște sancțiuni care ar putea intra în vigoare în avans, din cauza a ceea ce a făcut Rusia. Atacurile cibernetice asupra Ucrainei, operațiunile cu steag fals, eforturile de a submina guvernul ucrainean pe plan intern, acestea sunt doar câteva exemple”.

Putin a vrut să prindă SUA și NATO în cursă, dar a căzut în propria capcană ANALIZĂ

Menendez a adăugat că grosul măsurilor contra Rusiei vor urma. ”Dar apoi, vor fi sancțiuni devastatoare care în cele din urmă vor zdrobi economia Rusiei și în plus vom continua cu ajutorul letal (pentru Ucraina -n.a.), ceea ce înseamnă că Putin trebuie să decidă câte cadavre cu fiii ruși se vor întoarce în Rusia”.

Putin tace de o lună în privința Ucrainei. Ce a făcut liderul de la Kremlin în spatele ușilor închise

Senatorul democrat a făcut apoi referire la o asemănare cu Acordul lui Hitler din 1938, semnat de către Germania nazistă, Marea Britanie, Franța și Italia, în care o parte din teritoriul Cehoslovaciei era cedat Germaniei, crezând că va împiedica războiul.

”Nu putem avea din nou un moment ca la Munchen. Putin nu se va opri dacă crede că Occidentul nu va răspunde. Am văzut ce a făcut în 2008 în Georgia, în 2014 în anexarea Crimeei. El nu se va opri.

Ne bazăm pe legislația pe care am numit-o mama tuturor sancțiunilor. Trebuie să includă o varietate de elemente, sancțiuni masive împotriva celor mai importante bănci rusești, măsuri paralizante pentru economia lor”, conform The Guardian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xi Jinping îl pune pe Putin în scaunul din spate: China îi dă o lovitură Rusiei de teama represaliilor SUA
Xi Jinping îl pune pe Putin în scaunul din spate: China îi dă o lovitură Rusiei de teama represaliilor SUA
Dacă anunțul privind prietenia ”fără limite” dintre Rusia și China a făcut valuri la vremea respectivă, iată că relația dintre Xi Jinping și Vladimir Putin capătă alte accente, iar...
Aliații lui Putin și amenințarea serioasă asupra democrațiilor occidentale. Cristian Felea: China și Rusia sunt interesate de dominație, un „neo-sclavagism” cu altă față VIDEO
Aliații lui Putin și amenințarea serioasă asupra democrațiilor occidentale. Cristian Felea: China și Rusia sunt interesate de dominație, un „neo-sclavagism” cu altă față VIDEO
Într-un prezent marcat de tensiuni politice și economice ajunse într-un punct critic, Organizația de cooperare economică internațională BRICS ocupă 40% din PIB-ul global, unde Rusia este...
#sanctiuni SUA Rusia, #SUA Rusia tensiuni, #SUA Rusia razboi rece, #Rusia Ucraina conflict, #Rusia Ucraina razboi , #Statele Unite