Bancherii din Kiev au făcut o listă de sancțiuni mai severe ce ar putea fi luate împotriva Rusiei

Vineri, 04 Martie 2022, ora 23:03
4701 citiri
Bancherii din Kiev au făcut o listă de sancțiuni mai severe ce ar putea fi luate împotriva Rusiei
O bancă de investiții din Kiev a făcut o listă de sancțiuni mai severe FOTO www.pexels.com

Dragon Capital, o bancă de investiții tip boutique din Kiev, a întocmit o listă cu 16 sancțiuni suplimentare pe care țările ar trebui să le impună Rusiei pentru a o pedepsi pentru invazia sa neprovocată pe scară largă a Ucrainei, scrie publicația Kyiv Post.

Dacă unele dintre ele au fost aplicate deja într-o măsură mai mică, altele sunt noi.

Banca a întocmit lista împreună cu un grup de experți din cele mai importante publicații de afaceri ale națiunii, grupuri de reflecție și companii de investiții pentru a produce ceea ce ei numesc o listă „ce urmează” cu sancțiunile propuse care ar avea cele mai bune șanse de a modifica comportamentul Rusiei.

Lista propusă ar extinde atât sfera de aplicare, cât și profunzimea sancțiunilor existente, evidențiind, de asemenea, unele domenii noi, care anterior nu au fost atinse de eforturile occidentale de a controla Rusia.

Iată lista propusă de grup de măsuri restrictive extinse:

1. Maximizarea presiunii prin sancțiuni financiare:

– Extinderea sistemului de comunicații interbancare și transfer SWIFT prin blocare și desemnare SDN către întregul sistem bancar

– O interdicție totală de către sistemele de plată cu cardul de credit Visa și Mastercard

– Grupul de acțiune financiară (GAFI), un organ de supraveghere global pentru spălarea banilor și finanțarea terorismului, ar trebui să fie pe lista neagră atât a Rusiei, cât și a Belarusului

– Delistarea tuturor valorilor mobiliare rusești de pe bursele globale, eliminarea de la toți indicile pentru investitori, deconectarea Rusiei de la compensarea și depozitarii de valori mobiliare și valutare la nivel mondial

– Interdicția generală pentru sistemele de pensii din SUA și Uniunea Europeană (UE) de a deține active rusești

– Interdicția generală pentru orice entitate rusă de a strânge fonduri în străinătate.

2. Extinderea tuturor sancțiunilor existente asupra oficialilor și oligarhilor ruși la familiile lor. Deportați acasă copiii și soțiile rușilor sancționați din UE și SUA. Toate bunurile existente ar trebui confiscate.

3. Confiscarea proprietății pentru toți rușii sancționați din UE și SUA. Aceasta ar trebui să se extindă la portofelele cu criptomonede, inclusiv la „criptoseifuri” din Elveția.

4. Lista actuală de sancțiuni ar trebui extinsă la toți membrii Dumei de Stat a Rusiei (inclusiv viitorii membri aleși), înalți oficiali guvernamentali și primii 100 de oligarhi.

5. Țările G7 ar trebui să facă presiuni asupra Emiratelor Arabe Unite (EAU) și a altor centre financiare globale pentru a asigura conformitatea la nivel mondial cu regimul de sancțiuni.

6. Fără servicii financiare globale pentru cetățenii ruși și din Belarus: conturile existente vor fi închise și nu se vor deschide conturi noi în bănci, brokeri și instituții de monedă electronică. Interzicerea achiziției de active, inclusiv imobiliare. Toate activele existente ar trebui înghețate.

7. Fără călătorie și educație pentru cetățenii ruși și din Belarus: interdicția de călătorie și a vizelor pentru toți deținătorii de pașapoarte, anularea tuturor vizelor de student și cererea de plecare. Limitele de numerar pentru rușii care se întorc în Rusia la 2.000 de dolari.

8. Fără lacune prin așa-numitele pașapoarte de aur: interziceți viitoarele pașapoarte de aur, revocați pe cele existente pentru persoanele sancționate și familiile acestora.

9. Fără comerț internațional pentru Rusia și Belarus: embargo asupra petrolului și gazelor, exporturilor militare, interzicerea generală a exporturilor din Occident către Rusia (produse chimice, stoc de semințe agricole, alimente și băuturi, produse farmaceutice, îmbrăcăminte, electronice, piese de schimb, mașini). clădiri, mașini și produse cosmetice).

10. Blocați toate transferurile de tehnologie către Rusia: opriți exporturile occidentale de echipamente tehnologice (calculatoare, servere, semiconductori, dispozitive de consum), extindeți-le la software occidental (fără instalări și actualizări noi, licențele existente care urmează să fie extrase) și serviciile cloud (care vor fi oprite imediat). Toate serviciile precum Google Playmarket, Apple Store, Google Maps, Amazon Web Services ar trebui să fie supuse acestei reguli și să nu mai fie disponibile în Rusia.

11. Blocați accesul la Youtube și la alte platforme de streaming pe canalele media din Rusia și Belarus și bloggerii orientați spre propagandă. Sateliților globali ar trebui interzisă difuzarea RT (fostă Russia Today).

12. Blocați logistica maritimă, feroviară și aeroportuară pentru navele rusești și rusești: fără intrare, fără servicii portuare, fără realimentare.

13. Sancțiunile ar trebui extinse la toate întreprinderile de stat din Rusia care le sprijină efortul militar: Gazprom, Rosneft, Roscosmos, RZhD, Rosatom. Toate proiectele comune cu UE și SUA ar trebui înghețate. Toate bunurile din Occident ar trebui înghețate.

14. Limitați furnizarea de servicii auxiliare care permit industriilor mari din Rusia:

– Furnizarea de asigurări și reasigurări pentru riscuri, mărfuri și nave

– Audit de către companiile „Big Four”.

- G7 ar trebui să facă presiuni asupra țărilor „ax haven” de la deschiderea de conturi și înregistrarea de noi companii pentru beneficiarii ruși.

– Utilizarea acțiunilor la purtător de către ruși ar trebui blocată în UE și Elveția.

15. Înghețați DST pentru Rusia și Belarus la Fondul Monetar Internațional (FMI) și folosiți-le pentru un nou program pentru Ucraina.

16. Concentrați-vă pe înghețarea pe scară largă a activelor suveranului rus, precum și a companiilor de stat, pentru a ajuta Ucraina să obțină reparații de la Rusia în viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Aliații lui Putin și amenințarea serioasă asupra democrațiilor occidentale. Cristian Felea: China și Rusia sunt interesate de dominație, un „neo-sclavagism” cu altă față VIDEO
Aliații lui Putin și amenințarea serioasă asupra democrațiilor occidentale. Cristian Felea: China și Rusia sunt interesate de dominație, un „neo-sclavagism” cu altă față VIDEO
Într-un prezent marcat de tensiuni politice și economice ajunse într-un punct critic, Organizația de cooperare economică internațională BRICS ocupă 40% din PIB-ul global, unde Rusia este...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#sanctiuni, #Rusia, #Ucraina , #macroeconomie