Marea Britanie anunță noi sancțiuni pentru Rusia și Belarus: taxă de 35% pentru importul de votcă, interdicție de export pentru bunuri de lux

Marti, 15 Martie 2022, ora 18:23
2221 citiri
Marea Britanie anunță noi sancțiuni pentru Rusia și Belarus: taxă de 35% pentru importul de votcă, interdicție de export pentru bunuri de lux
Premierul Boris Johnson. Foto Twitter

Guvernul Regatului Unit a interzis accesul Rusiei şi Belarusului la taxele vamale aferente statutului de Naţiunea cea mai favorizată pentru sute de exporturi, a impus o taxă de import de 35% pentru o serie de mărfuri ruseşti, inclusiv vodcă şi, a interzis exporturile de bunuri de lux către Rusia, potrivit unui comunicat al guvernului britanic publicat marţi.

Marea Britanie va refuza Rusiei şi Belarusului accesul la taxele vamale ale Naţiunii celei mai favorizate pentru sute de exporturi, privând ambele naţiuni de beneficiile cheie ale aderării la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC)”, se arată în comunicat.

Guvernul Marii Britanii publică lista iniţială a mărfurilor în valoare de 900 de milioane de lire sterline, inclusiv vodcă, care va include de acum taxe suplimentare de 35%, pe lângă taxele actuale”, se mai precizează în comunicat.

”Marea Britanie va interzice exporturile de bunuri de lux în Rusia alături de aliaţii G7”, potrivit comunicatului citat. Guvernul Marii Britanii a anunţat, marţi, interzicerea exporturilor către Rusia de bunuri de lux de ultimă generaţie, precum şi noi taxe vamale pentru sute de produse-cheie, reprezentând o creştere de 35% faţă de taxele actuale.

”Vodca rusească este unul dintre produsele emblematice afectate de majorările taxelor, în timp ce interdicţia de export va afecta probabil vehiculele de lux, industria modei şi operele de artă”, conform guvernului Marii Britanii.

Măsurile vor afecta extrem de mult maşina de război a lui Putin, reducând în acelaşi timp impactul asupra afacerilor din Marea Britanie, pe măsură ce liderii G7 se unesc pentru a aplica un nou val de sancţiuni economice asupra Moscovei”, mai menţionează comunicatul.

”Interdicţia de export va intra în vigoare în curând şi se va asigura că oligarhii şi alţi membri ai elitei, care s-au îmbogăţit sub preşedinţia lui Putin şi susţin invazia sa ilegală, sunt lipsiţi de acces la bunuri de lux”, explică sursa citată.

Interzicerea accesului Rusiei la regimul taxelor vamale acordat Naţiunii celei mai favorizate pentru importurile cheie şi aplicarea unor taxe suplimentare vor restricţiona exporturile ruseşti în Marea Britanie. Regatul Unit lucrează cu partenerii noştri internaţionali şi sprijină Organizaţia Mondială a Comerţului pentru a-i împiedica pe cei care nu respectă ordinea internaţională bazată pe norme să beneficieze de avantajele acesteia”, conform comunicatului.

Aliatul lui Putin amenință cu apocalipsa nucleară: "O vorbă necugetată, o singură mişcare ar putea provoca un conflict armat"
Aliatul lui Putin amenință cu apocalipsa nucleară: "O vorbă necugetată, o singură mişcare ar putea provoca un conflict armat"
Dacă Rusia va continua să fie presată de Occident, am putea fi martorii unei apocalipse nucleare, a avertizat joi, 25 aprilie, într-un discurs rostit la Minsk, preşedintele Belarusului,...
Belarusul acuză fără dovezi un stat NATO că ar fi lansat un atac cu drone asupra capitalei Minsk
Belarusul acuză fără dovezi un stat NATO că ar fi lansat un atac cu drone asupra capitalei Minsk
Serviciile secrete belaruse au dejucat un presupus atac asupra capitalei Minsk cu drone care ar fi fost lansate din Lituania, a declarat joi, 25 aprilie, Ivan Tertel, șeful Comitetului pentru...
#sanctiuni, #Marea Britanie, #Rusia, #Belarus, #votca , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Ce glume!!! Ucrainenii mor si astia cresc pretul ala votca!!!