Un fost lider mondial în clasamentul feminin s-a retras din tenis

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 18:45
3919 citiri
Un fost lider mondial în clasamentul feminin s-a retras din tenis
Sania Mirza. Foto: Facebook / Sania Mirza

Jucătoarea indiană de tenis Sania Mirza, fostă numărul 1 mondial la dublu feminin, a anunţat miercuri că sezonul actual va fi ultimul pentru ea, invocând vârsta, accidentările şi dificultatea de a mai face deplasări având un copil de trei ani, scrie AFP.

''Am decis că acest sezon va fi ultimul'', a anunţat jucătoarea în vârstă de 35 de ani după eliminarea ei în primul tur de dublu feminin de la Australian Open, unde a făcut pereche cu ucraineanca Nadia Kicenok.

''Simt că pot să joc bine, să mă implic în turnee. Dar îmi ia din ce în ce mai mult timp să-mi revin, m-a durut foarte mult genunchiul azi şi-mi expun fiul luându-l cu mine la turnee'', a spus Sania Mirza. ''O voi lua pas cu pas dar nu sunt sigură că pot încheia sezonul. Voi încerca totuşi'', a mai spus aceasta.

Anul 2015 a fost apogeul carierei ei: a ajuns pe locul 1 mondial la dublu feminin, cu două titluri de Grand Slam la Wimbledon şi la US Open. A ridicat singurul său trofeu de simplu în acel an, la Hyderabad, şi a obţinut cel mai bun rezultat într-un turneu de Mare Şlem ajungând în optimi la US Open.

Sania Mirza este una dintre cele mai bune prietene din tenis ale Soranei Cîrstea.

Al 43-lea şi ultimul ei titlu de dublu feminin datează din septembrie anul trecut la turneul de la Ostrava, alături de chinezoaica Shuai Zhang.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
Sorana Cîrstea a încheiat rapid conturile cu WTA Stuttgart. Singura bucurie a româncei
Sorana Cîrstea a încheiat rapid conturile cu WTA Stuttgart. Singura bucurie a româncei
Tenismena Sorana Cîrstea, locul 29 mondial, are parte de un debut dezastruos al sezonului pe zgură, ea fiind eliminată prematur la turneul WTA 500 de la Stuttgart. Astfel, în primul tur,...
#Sania Mirza, #Sania Mirza finala Australian Open, #Sorana Cirstea, #retragere, #tenismene romance , #Australian Open