Atenție ce comunicați pe Facebook. Pățania unui bărbat care credea că vorbește cu o femeie din Coasta de Fildeș

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 10:27
4881 citiri
Atenție ce comunicați pe Facebook. Pățania unui bărbat care credea că vorbește cu o femeie din Coasta de Fildeș
Sunt multe persoane care dezvăluie prea multe informații pe Facebook FOTO: unsplash.com

Este tot mai ușor să purtăm discuții pe rețelele de socializare în prezent. Acum distanțele dispar datorită tehnologiei moderne.

Însă, unele discuții pot fi adevărate capcane întinse de hackeri pentru a obține fie date importante ale utilizatorilor de internet, fie bani, în urma unor acțiuni de șantaj. Un bărbat din Alba a căzut în plasa unor hackeri de pe internet, care l-au șantajat că vor face publice mai multe imagini cu acesta, dacă acesta nu le va trimite prin Western Union o sumă de bani, scrie Alba24.

Bărbatul a fost șantajat pe Facebook Messenger, după ce a avut o serie de discuții cu o femeie, care teoretic locuia în Coasta de Fildeș. Deși bărbatul a făcut o plângere penală pentru șantaj și înșelăciune, dosarul a fost clasat deoarece acesta nu a mai fost contactat de profilul de Facebook, dar și ancheta ar fi fost una de amploare.

Potrivit motivării instanței, ”o persoană necunoscută, în perioada iunie – iulie 2021, prin intermediul aplicației Facebook Messenger, pentru a dobândi în mod injust un folos patrimonial, a amenințat-o pe victimă cu darea în vileag a unor înregistrări.(…)

În fapt s-a reţinut că din declarația persoanei vătămate reiese că, în cursul lunii mai a anului 2021, a început să converseze prin intermediul aplicației Facebook-Messenger cu o persoană de sex feminin.

Mai departe, după ce aceştia au început să interacţioneze inclusiv prin apeluri video, victima arată că s-a conformat solicitării persoanei de sex feminin – ale cărei trăsături nu le-a putut distinge cu exactitate – de a se dezbrăca, după care cea din urmă a întrerupt brusc apelul.

După aproximativ 2-3 zile de la această întâmplare, persoana vătămată a fost contactată din nou pe reţeaua de socializare Facebook de aceeaşi persoană, care i-a transmis celei dintâi că, cu ocazia apelului din zilele trecute, a înregistrat-o în ipostaze intime şi ameninţat-o cu diseminarea acestor imagini(…)

Drept urmare, persoana vătămată a arătat că a dat curs constrângerii referitoare la trimiterea unor sume de bani pentru a evita publicarea imaginilor compromiţătoare, sens în care i-a trimis făptuitoarei suma de 250 Euro, prin Western Union.

A doua zi după transferul sumei de 250 Euro, la data de 03.07.2021, persoana vătămată relevă că a primit o nouă solicitare din partea făptuitoarei vizând transmiterea unei alte sume de bani dar că nu a mai dat curs acestor constrângeri”, se arată în motivarea instanței disponibile pe rejust.ro.

Dosarul a fost clasat pentru că bărbatul a solicitat renunțarea urmăririi penale.

Citește și:
Botoșănean cercetat penal după ce și-a cumpărat o pușcă din Australia. Arma de tir sportiv, deținută fără autorizație
Botoșănean cercetat penal după ce și-a cumpărat o pușcă din Australia. Arma de tir sportiv, deținută fără autorizație
Un bărbat de 48 de ani din comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani, este cercetat de polițiști pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce...
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Comentarii
Poza CodrinV
CodrinV
rank 3
„Acum distanțele dispar datorită tehnologiei moderne.”
Poza sa_o_fw_taaa_cainii_pe_ma_ta_bai_bizoan_imputzit
sa_o_fw_taaa_cainii_pe_ma_ta_bai_bizoan_imputzit
rank 1