Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum arată șantierul celei mai moderne autostrăzi proiectate în România: "2023 este decisiv pentru acest tronson" VIDEO

Duminica, 01 Ianuarie 2023, ora 23:30
15363 citiri
Cum arată șantierul celei mai moderne autostrăzi proiectate în România: "2023 este decisiv pentru acest tronson" VIDEO
Unul dintre tronsoanele proaspăt decopertate ale autostrăzii FOTO Facebook/ Pro Infrastructură

Membrii Asociației Pro Infrastructură au inspectat în ultimele zile ale anului trecut unul dintre cele mai proaspete șantiere de infrastructură începute în România.

Este vorba despre unul dintre trosoanele autostrăzii care va lega nordul de sudul României.

Imaginile filmate au surprins întreg traseul lotului 2 al A7 Ploiești-Buzău, redat inclusiv printr-o hartă interactivă.

"Contractul pe cei 28,35 kilometri dintre Mizil și Spătaru a fost semnat cu asocierea româno-bulgară Coni-Trace în 07.06.2022 pe suma de 1,25 miliarde lei fără TVA, având o perioadă de execuție de 20 de luni. Lotul este banal: relief ca-n palmă și doar structuri mici.

După 4 luni și jumătate de la emiterea ordinului de începere, 11.08.2022, stadiul fizic a ajuns la aproximativ 8%. Cei doi constructori nu impresionează, dar nici nu se mișcă rău, având în vedere că bulgarii sunt la primul șantier la noi în țară iar românii au făcut până acum doar drumuri de interes secundar.

2023 este decisiv pentru acest tronson. Dacă antreprenorii vor accelera puternic în primăvară și vor menține o mobilizare foarte bună tot anul, atunci iarna viitoare îi va prinde cu mult asfalt așternut și vor putea să-și respecte termenul contractual de finalizare, aprilie 2024, sau îl vor decala puțin: vara 2024.

Dacă vor merge din inerție iar CNAIR se va complace ridicând din umeri, așa cum a făcut-o pe prea multe proiecte, atunci vom conduce pe această secțiune din A7 abia spre sfârșitul lui 2024", arată analiza celor de la Pro Infrastructură.

Autostrada A7 va face legătură între Ploiești și vama Siret, din nordul României, la granița cu Suceava. Este finanțată majoritar prin PNRR și ar trebui finalizată integral la mijlocul anului 2025. Este proiectată după cele mai recente standarde mondiale în materie de siguranță rutieră și protecția mediului, urmând a fi cea mai modernă șosea de mare viteză din țară.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#santier a7, #tronson 2 buzau mizil, #Pro Infrastructura , #infrastructura