Saracie

Baronul PSD din Vaslui, iritat de acuzațiile că județul a sărăcit sub conducerea lui: ”O idioțenie, un nonsens”

02 Februarie 2023 - Baronul PSD din Vaslui, iritat de acuzațiile că județul a sărăcit sub conducerea lui: ”O idioțenie, un nonsens”

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, s-a declarat joi, 2 februarie, în total dezacord cu afirmaţia conform căreia ”Buzatu şi PSD au sărăcit judeţul Vaslui”, despre

Metropola europeană unde un sfert din locuitori fac foamea. "În fiecare zi, un copil din patru nu mănâncă"

16 Ianuarie 2023 - Metropola europeană unde un sfert din locuitori fac foamea. "În fiecare zi, un copil din patru nu mănâncă"

Creșterea costurilor de trai și a inflației sporește numărul europenilor care ajunși la limita supraviețuirii.

Mai puțin de jumătate dintre români afirmă că se descurcă cu banii. Doar 7% se declară foarte mulțumiți de viața lor

29 Decembrie 2022 - Mai puțin de jumătate dintre români afirmă că se descurcă cu banii. Doar 7% se declară foarte mulțumiți de viața lor

Un sondaj IRES relevă că 45% dintre românii intervievaţi spun că, în general, se descurcă din punct de vedere financiar, iar 18% susţin că au tot ce le trebuie.

Țara în care salariul minim pe economie valorează mai puțin decât un kilogram de brânză. Peste 5 milioane de oameni, sub pragul critic

29 Decembrie 2022 - Țara în care salariul minim pe economie valorează mai puțin decât un kilogram de brânză. Peste 5 milioane de oameni, sub pragul critic

Un nou prag al sărăciei catastrofal de scăzut a fost înregistrat miercuri, 28 decembrie, într-una dintre cele mai sărace țări de pe planetă.

Țara care și-a uitat pensionarii. Majoritatea persoanelor de peste 65 de ani trăiesc în sărăcie

25 Decembrie 2022 - Țara care și-a uitat pensionarii. Majoritatea persoanelor de peste 65 de ani trăiesc în sărăcie

În Coreea de Sud, majoritatea persoanelor de peste 65 de ani trăiesc în sărăcie. Șomeri, își câștigă existența prin slujbe ciudate, cum ar fi colectarea deșeurilor. O situație care s-ar

Cum au reacționat copiii când tatăl lor le-a spus că nu are bani de cadouri. „Cel mai rău Crăciun din toate timpurile”

24 Decembrie 2022 - Cum au reacționat copiii când tatăl lor le-a spus că nu are bani de cadouri. „Cel mai rău Crăciun din toate timpurile”

Un tată se confruntă cu "cel mai rău Crăciun din toate timpurile" și a fost nevoit să le spună copiilor săi că nu își permite să le cumpere cadouri sau un brad.

Ce efecte va avea creșterea TVA pentru băuturile cu zahăr și îndulcitori. ”Vom face ca acei oameni să nu mai aibă bani să-și trimită copiii la școală”

04 Decembrie 2022 - Ce efecte va avea creșterea TVA pentru băuturile cu zahăr și îndulcitori. ”Vom face ca acei oameni să nu mai aibă bani să-și trimită copiii la școală”

Trecerea de la aplicarea cotei reduse de TVA de 9% la aplicarea cotei standard de TVA, începând cu data de 1 ianuarie 2023, în cazul băuturilor nealcoolice care conțin adaos de zahăr sau alți

Crește numărul europenilor care acoperă cu greu cheltuielile necesare traiului. Bulgarii se află în situația cea mai precară

29 Noiembrie 2022 - Crește numărul europenilor care acoperă cu greu cheltuielile necesare traiului. Bulgarii se află în situația cea mai precară

Numărul europenilor care întâmpină dificultăţi în a-şi procura cele necesare traiului a crescut, relevă ultimele statistici ale Eurostat, publicate luni şi citate de dpa.

Florin Cîțu îi acuză pe foștii parteneri de coalție de subminarea economiei naționale: ”Săracirea românilor este și rezultatul deciziilor tandemului MF-PSD + BNR”

17 Noiembrie 2022 - Florin Cîțu îi acuză pe foștii parteneri de coalție de subminarea economiei naționale: ”Săracirea românilor este și rezultatul deciziilor tandemului MF-PSD + BNR”

Fostul premier Florin Cîţu a lansat joi seară, 17 noiembrie, un atac dur la adresa Ministerului de Finanțe și a Băncii Naționale.

Sfârșitul tragic al unui bărbat de 53 de ani. Și-a curmat singur viața: ”Sunt bătrân, bolnav și sărac”

14 Noiembrie 2022 - Sfârșitul tragic al unui bărbat de 53 de ani. Și-a curmat singur viața: ”Sunt bătrân, bolnav și sărac”

Un bărbat de 53 de ani, din Fălticeni, Suceava, a decis să își pună capăt zilelor la sfârșitul săptămânii trecute, dar a lăsat în urmă două bilete prin care și-a justificat gestul

Violențe la protestele ample anti-sărăcie din Grecia: ”Nu mai putem suporta costurile mari” VIDEO

09 Noiembrie 2022 - Violențe la protestele ample anti-sărăcie din Grecia: ”Nu mai putem suporta costurile mari” VIDEO

Angajaţii greci au organizat miercuri, 9 noiembrie, o grevă amplă, cerând salarii mai mari. În timpul protestelor au avut loc ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine, relatează The

Alimentele cu care se descurcă o familie cu 5 copii timp de 3 luni, în viziunea ministrului Marcel Boloș. Ce conțin pachetele pentru nevoiași

09 Noiembrie 2022 - Alimentele cu care se descurcă o familie cu 5 copii timp de 3 luni, în viziunea ministrului Marcel Boloș. Ce conțin pachetele pentru nevoiași

Pachetele cu alimente de la stat pentru persoanele defavorizate au început să fie distribuite, fiind oferite din fonduri europene, a anunţat ministrul Marcel Boloş.

Moartă la 26 de ani din cauza sărăciei: ”Încerca să nu bage boala în seamă, nu avea cine să aibă grijă de copii”

07 Noiembrie 2022 - Moartă la 26 de ani din cauza sărăciei: ”Încerca să nu bage boala în seamă, nu avea cine să aibă grijă de copii”

Iuliana Dragnea, o femeie de numai 26 de ani din Vaslui, a murit după ce, din cauza sărăciei, a amânat mult prea mult o vizită la medic, astfel că o pneumonie i-a fost fatală.

Cozi tot mai mari la băncile de alimente din Germania. Cât de mult a crescut numărul persoanelor nevoiașe într-un an

06 Noiembrie 2022 - Cozi tot mai mari la băncile de alimente din Germania. Cât de mult a crescut numărul persoanelor nevoiașe într-un an

Organizaţia neguvernamentală de resort Tafel Deutschland a anunțat că, de la începutul anului până în prezent, băncile pentru alimente din Germania au înregistrat o creştere de 50% a

Reacții după ce Tudor Chirilă a fost acuzat că a râs de săraci la Vocea României: "Vi i-ați luat de la același second hand?"

06 Noiembrie 2022 - Reacții după ce Tudor Chirilă a fost acuzat că a râs de săraci la Vocea României: "Vi i-ați luat de la același second hand?"

O întrebare pusă de de Tudor Chirilă la ediția de vineri, 4 noiembrie, de la Vocea României, a fost comentată în mediul online.

Sfaturile prețioase ale unui om de afaceri pentru cei care vor să facă bani. “Dă-o dracu de sărăcie, că e tot sărăcie indiferent de cum o împarți”

01 Noiembrie 2022 - Sfaturile prețioase ale unui om de afaceri pentru cei care vor să facă bani. “Dă-o dracu de sărăcie, că e tot sărăcie indiferent de cum o împarți”

Unii români au început afaceri pe cont propriu din dorința de a câștiga mai mulți bani, în timp ce mulți visează la asta.

O bunică de 82 de ani a fost prinsă la furat într-un magazin: „Vă rog nu sunați la poliție, nu vreau să afle nepoții mei”

01 Noiembrie 2022 - O bunică de 82 de ani a fost prinsă la furat într-un magazin: „Vă rog nu sunați la poliție, nu vreau să afle nepoții mei”

O bunicuță de 82 de ani a fost prinsă furând dintr-un supermarket din Italia. Bătrâna, văduvă şi cu o pensie mică, avea asupra ei doar o pâine şi o mortadella.

Românii sunt europenii cel mai puternic expuși la sărăcie. "Este un fenomen care se autogenerează"

29 Octombrie 2022 - Românii sunt europenii cel mai puternic expuși la sărăcie. "Este un fenomen care se autogenerează"

Românii sunt cetățenii europeni aflați într-un risc crescut de sărăcie.

Ajuns în sărăcie și în chirie, Irinel Columbeanu nu cedează: "Îmi plac tot femeile tinere, să fie de 18 – 20 de ani"

17 Octombrie 2022 - Ajuns în sărăcie și în chirie, Irinel Columbeanu nu cedează: "Îmi plac tot femeile tinere, să fie de 18 – 20 de ani"

Irinel Columbeanu trece prin momente grele, dar nu dezarmează.

Energia devine imposibil de plătit pentru milioane de muncitori. Pe cine dă vina Putin pentru criza gazului din Europa

06 Septembrie 2022 - Energia devine imposibil de plătit pentru milioane de muncitori. Pe cine dă vina Putin pentru criza gazului din Europa

Facturile tot mai mari la energie îi vor duce pe cei mai săraci în colaps. Pe de altă parte, Vladimir Putin nu renunță la invazia din Ucraina. Mai mult, amenință că va opri livrările de gaz

Rămân românii fără pensii și salarii? Ce se întâmplă cu milioanele de români abandonați în sărăcie?

29 Iulie 2022 - Rămân românii fără pensii și salarii? Ce se întâmplă cu milioanele de români abandonați în sărăcie?

Fără să îndemnăm la polemici sau la atitudini neconforme cu respectul față de Lege, România a ajuns o țară în care totul este posibil!

Războiul din Ucraina se muta în România? Este vinovat președintele rus Vladimir Putin de sărăcia românilor?

28 Iulie 2022 - Războiul din Ucraina se muta în România? Este vinovat președintele rus Vladimir Putin de sărăcia românilor?

De la o zi la alta sărăcia creste, asa cum devine omniprezența și manipularea! Experimentele nu lipsesc! La ce ajută minciuna?

Cum ar fi arătat viața lui Codin Maticiuc cu tată sărac: ”Sunt născut într-un apartament cu igrasie și m-am îngrășat cu KFC”

25 Iulie 2022 - Cum ar fi arătat viața lui Codin Maticiuc cu tată sărac: ”Sunt născut într-un apartament cu igrasie și m-am îngrășat cu KFC”

Codin Maticiuc a scris o postare pe Facebook în care a expus cum crede că ar fi arătat viața lui dacă tatăl lui nu ar fi avut bani.

Încă un pas spre adoptarea salariului minim european. Anunțul ministrului Muncii

16 Iunie 2022 - Încă un pas spre adoptarea salariului minim european. Anunțul ministrului Muncii

Marius Budăi a anunțat joi, 16 iunie, că miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord, în cadrul lucrărilor Consiliului EPSCO, asupra salariului minim european.

Adevăratul motiv pentru care guvernul dă 700 de lei pensionarilor. Specialist: ”Cu jumătate din sumă ar fi putut să-i scoată pe toți din sărăcie”

26 Mai 2022 - Adevăratul motiv pentru care guvernul dă 700 de lei pensionarilor. Specialist: ”Cu jumătate din sumă ar fi putut să-i scoată pe toți din sărăcie”

Veștile bune pentru categoriile de persoane defavorizate, anunțate de coaliția de guvernare la începutul acestei săptămâni, par să nu aibă efectul urmărit. În multe cazuri se ajunge la

Top 3 știri din presa centrală

Ce s-a întâmplat într-o localitate în care tinerii au primit stimulente pentru nou-născuți. „Să ajungi să ai în clasă un singur copil”
Natalitatea este într-o continuă scădere în România, iar datele arată că sunt sate întregi fără copii. Ca să sporească natalitatea,...

Ucraina aplică noi sancţiuni împotriva Rusiei şi a susţinătorilor acesteia
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat sâmbătă, 1 aprilie, un decret prin care instituie sancţiuni împotriva a sute de companii,...

Motivele pentru care șomajul se menține ridicat în rândul tinerilor. Angajator: „Vin cu o idee fals indusă din facultate”
Rata șomajului în rândul tinerilor se menține ridicată, susțin specialiștii în recrutare. Mulți dintre viitorii angajați cer salarii pe...
  1. Instituția în care 50 de angajați au certificate de handicap, în frunte cu directorul. Cazul nevăzătorului care conduce mașina: "Are fata acolo, la Protecție"
  2. Persoanele care vor fi scutite de impozit. Klaus Iohannis a promulgat legea
  3. Proprietarul unui apartament din Cluj, exasperat că nu reușește să îl vândă: "Nu îl vrea nimeni". "Soluția e să crești prețul"
  4. Sandu Cocoșatu, în lacrimi la Chefi la Cuțite: ”Opresc oamenii mașinile și vin la mine. E viață, e fericire!” VIDEO
  5. Reacțiile românilor după ce au aflat cât au de plătit energia electrică: "Dacă dădeam la toată strada curent și nu venea atât. Aș vrea să merg în Instanță"
  6. Economia României ajunge a 19-a cea mai complexă și sofisticată din lume: ”Vești proaste pentru cei care spun că nu mai producem nimic în țara asta”
  7. 13 mărci de ulei de măsline, implicate într-o presupusă infracțiune împotriva sănătății publice. Unde au fost vândute
  8. Problemele celor care dărâmă pereți în apartament fără autorizație: "Pot să-i ridic din nou fără să mai umblu după un milion de avize?"
  9. Surprizele unor români când își rezervă vacanța în Grecia: "Când încerc să contactez direct proprietarul, îmi dă preț cu 40-50% mai mare"
  10. Șofer exasperat de problemele pe care le are cu mașina nouă încă de când a cumpărat-o: "Garanție încă am la ea. Ce doamne iartă-mă poate să aibă, că o iau razna"