Prima companie aeriană care trece la zboruri cu avioane electrice

Duminica, 26 Martie 2023, ora 13:29
3584 citiri
Prima companie aeriană care trece la zboruri cu avioane electrice
SAS va inaugura zborurile electrice in 2028 FOTO facebook

Scandinavian Airlines System, compannie multinațională care operează în Suedia, Danemarca și Norvegia, a anunțat când vor fi disponibile primele zboruri electrice.

„Ar trebui să funcționeze în 2028. Adică, într-un fel, mâine. Vor exista avioane mai mici, cu 30 de locuri, cu o rază de acțiune de până la 400 de kilometri ”, a spus CEO SAS, Anko van der Werff, conform airlinestravel.ro.

SAS colaborează cu compania Heart Aerospace din Göteborg pentru a produce modele de avioane electrice. Inițial, aeronave mai mici vor începe să zboare comercial, dar în timp vor putea fi extinse pentru a transporta mai mulți pasageri.

Aeronava ES-30 va fi certificată până în 2028. Aceasta va avea o autonomie între 200 și 400 de kilometri. Un sistem hibrid de rezervă va fi instalat pentru a asigura necesarul de energie de rezervă fără a perturba autonomia bateriei și poate fi, de asemenea, utilizat în timpul croazierei pe zboruri mai lungi pentru a completa energia electrică furnizată de baterii. Acest lucru îi oferă ES-30 o autonomie extinsă de 400 de kilometri cu 30 de pasageri și flexibilitate de a zbura până la 800 de kilometri cu 25 de pasageri, plus rezervele necesare.

#SAS, #zboruri electrice, #2028, #decizie, #inaugurare , #stiri internationale