Articole despre "festivalul international al romilor"

Rezultatele 1 - 20 din 20 (0.282 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Premiera pe tara la Satu Mare: LEGEA CELUI MAI PUTERNIC de Dominik Busch

Marti, 11 Februarie 2020, ora 19:11

Premiera pe tara la Satu Mare: LEGEA CELUI MAI PUTERNIC de Dominik BuschTeatrul de Nord, Trupa "Mihai Raicu" anunta o noua premiera a stagiunii 2019-2020: "Legea celui mai puternic" de Dominik Busch, regia Catinca Draganescu. Primele reprezentatii sunt programate duminica 16 februarie, ora 19.00, marti 18 februarie, ora 17.00, si joi 20 februarie, ora 19.00.
Tanara regizoare Nadia Studer lucreaza febril la ultimul ei proiect. Este vorba despre un film documentar pe tema exploatarilor miniere din Columbia si a abuzurilor comise de corporatiile multinationale

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Gazeta de Nord Vest ]

Premii de mii de euro date unora dintre invitatii la Street Music Festival 2019 (galerie foto-video)

Luni, 15 Iulie 2019, ora 15:20

Evenimentul Street Music Festival Satu Mare 2019 s-a incheiat cu o festivitate de inmanare a unor premii totale in valoare de cateva mii de euro (mai exact, 5000 de euro). Acestea se adauga la cheltuielile de cazare, hranire si transport (suportate, oficial, de sponsori).

Conform unui comunicat de presa al compartimentului Media al organizatorilor festivalului muzicii de strada care s-a desfasurat in municipiul Satu Mare pe durata weekemd-ului trecut, "editia StreetMusic Festival din acest an

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Satmareanul.net ]

Sapte scene si cinci surprize puse la cale cu ocazia Street Music Festival Satu Mare (foto)

Joi, 11 Iulie 2019, ora 15:21

In acest weekend, Satu Mare devine capitala muzicii si a artelor stradale. In perioada 12-14 iulie sosesc in municipiu artisti din toate colturile lumii cu peste 120 de prestatii artistice exceptionale care se vor desfasura pe cele sapte scene amplasate. Organizarea este in plina desfasurare, iar echipa care lucreaza la acest proiect doreste sa va aduca in atentie cinci lucruri de care putem fi mandri cu totii.

Ne-am propus atragerea a cat mai multi turisti la Satu Mare. In acest scop,

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Satmareanul.net ]

Elena Mindru si Orchestra Romana de Tineret celebreaza Centenarul Romaniei la Negresti-Oas

Marti, 28 August 2018, ora 12:21

Elena Mindru & Orchestra Romana de Tineret celebreaza Centenarul Romaniei cu un concert inedit de jazz simfonic in Negresti-Oas, sambata 8.9.2018, de la orele 19.00, la Sala Dallas. Evenimentul este organizat de Primaria si Consiliul Local Negresti-Oas si Casa Oraseneasca de Cultura, fiind ultimul din seria evenimentelor Zestrea Oasului care a debutat la 1 august 2018.

In anul Centenarului Romaniei, in perioada 6-9septembrie2018, solista de jazz Elena Mindru (Romania-Finlanda) revine in

Life Show / stiri Actualitate60 vizite[ Satmareanul.net ]

Elena Mindru & Orchestra Romana de Tineret, in concert la Negresti-Oas

Luni, 20 August 2018, ora 15:21

celebreaza Centenarul Romaniei cu un turneu inedit de jazz simfonic in perioada 6-9 septembrie. Orchestra va concerta si in Sala "Dallas" din Negresti-Oas.

Solista de jazz Elena Mindru, stabilita in Finlanda revine in Romania cu cel mai important turneu al carierei sale. Alaturi de Orchestra Romana de Tineret, dirijata de catre Cosette Justo Valdes din Cuba si solistii Tuomas J. Turunen - pian (Finlanda), Michael Acker - contrabas (Romania), Borislav Petrov - tobe (Bulgaria) si Dan Variu -

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Satmareanul.net ]

S-a incheiat cea mai de succes editie a Festivalului Muzicii de Strada Satu Mare ! (Foto)

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 15:22

S-a incheiat cea mai de succes editie a Festivalului Muzicii de Strada Satu Mare ! (Foto)Editia cu numarul patru a Festivalului Muzicii de Strada s-a incheiat cu succes duminica, 17 septembrie la Satu Mare. Putem spune ca evenimentul a ajuns la un nivel ridicat de ceea ce inseamna a fi international pe planul festivalurilor autohtone. Timp de trei zile, Satu Mare a fost una dintre capitalele Europei in randul festivalurilor de muzica stradala.

Artistii stradali au sosit din 7 tari diferite, cum ar fi Italia, Ungaria, Bulgaria, Peru sau Irlanda. Una dintre cele mai importante

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Satmareanul.net ]

FOTO. Strazile Satmarului se vor umple cu viata in week-end. StreetMusic Festival 2017

Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 16:10

FOTO. Strazile Satmarului se vor umple cu viata in week-end. StreetMusic Festival 2017In acest week-end, la Satu Mare se va desfasura Festivalul Muzicii de Strada Satu Mare! Strazile Satmarului se vor umple de viata. Trei zile, cinci scene si peste 25 de artisti stradali si muzicieni vor raspunde pentru atmosfera de street a festivalului.
Din punctul de vedere al programului muzical vorbim despre unul cu adevarat deosebit. Un juriu anonim a ales 15 artisti de strada/ muzicieni nationali si internationali. Artisti din Italia, Londra, Dublin, Bulgaria, Ungaria dar si din Romania

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Gazeta de Nord Vest ]

Petrecere la Satu Mare de Ziua Internationala a Romilor

Duminica, 09 Aprilie 2017, ora 23:10

Petrecere la Satu Mare de Ziua Internationala a RomilorZiua Internationala a Romilor a fost sarbatorita printr-un spectacol si o petrecere la Satu Mare. Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Satu Mare in colaborare cu Asociatia Partida Romilor Pro Europa- Sucursala Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Judetean Satu Mare, a organizat sambata, in Sala Festiva a Muzeului Judetean Satu Mare, un spectacol dedicat Zilei Internationale a Romilor.
Mesaje transmise romilor satmareni
Inainte insa de spectacolul propriu-zis,

Actualitate / stiri Actualitate127 vizite[ Gazeta de Nord Vest ]

Fratia baschetului!

Vineri, 19 Mai 2017, ora 23:12

Fratia baschetului!Oaspeti de seama in aceste zile la Colegiul National Mihai Eminescu. O delegatie de elevi si dascali de la Gimnasium Grosse Schulle a venit in vizita la Satu Mare, si ca o continuare a protocolului de infratire, resemnat anul trecut intre cele doua unitati de invatamant.
Povestea infratirii a inceput in 1995 cand echipa de baschet a Colegiului National Mihai Eminescu, pregatita de profesorul Gheorghe Popdan, a participat la un turneu in orasul infratit, Wolfenbuttel.
" Am fost atunci cu echipa

Sport / stiri Sport50 vizite[ Gazeta de Nord Vest ]

Regizorul Radu Sabou, premiat de Consiliul Judetean

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 23:12

Regizorul Radu Sabou, premiat de Consiliul JudeteanSatmareanul Radu Stefan Sabou, cel care a castigat locul I la Festivalul international de film pentru copii "Youth Cinefest" cu scurt metrajul "Casa unde incepe drumul", a fost premiat ieri de catre presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef. Pe langa diploma de excelenta, elevul de la Colegiul Mihai Eminescu a primit si un premiu in bani.
Judetul, premiat prin film
Presedintele Adrian Stef a spus ca elevul a dat un bun exemplu de promovare a judetului Satu Mare, el participand la

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Gazeta de Nord Vest ]

Tanarul regizor Radu Sabou, premiat de CJ Satu Mare

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 15:21

Tanarul regizor Radu Sabou, premiat de CJ Satu MareDupa ce a fascinat cu pelicula sa juriul Festivalului International de Film pentru Copii "Youth Cinefest" de la Pitesti, Radu Sabou, castigatorul prestigiosului concurs a fost azi, 3 aprilie, premiat si de presedintele Consiliului Judetean (CJ) Satu Mare, Adrian Stef.

La premierea regizorului in varsta de 15 ani, au participat si directorul adjunct al scolii la care invata Radu Sabou, Colegiului National "Mihai Eminescu", Nicoleta Chereches, dirigintele tanarului, directorul Centrului Judetean

Actualitate / stiri Actualitate101 vizite[ Satmareanul.net ]

Satu Mare: Festivalul International al Romilor s-a lasat cu o distractie pe cinste

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 03:00

Rome in Gradina Romei

Filiala judeteana Satu Mare a Partidei Romilor Pro Europa a organizat sambata cea de a treia editie a Festivalului International al Romilor la Satu Mare. Programele culturale au fost prezentate pe scena din Gradina Romei,

Life Show / stiri Life Show96 vizite[ Informatia Zilei Satu Mare ]

Mii de spectatori au urmarit Festivalul Multicultural International "Fara Bariere", editia a VI-a

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 17:02

Mii de spectatori au urmarit Festivalul Multicultural International "Fara Bariere", editia a VI-aAproximativ 6.000 de spectatori au participat in acest an la cea de-a VI-a editie a Festivalului Multicultural International "Fara Bariere" Satu Mare. Anuntul a fost facut astazi, 30 mai, in cadrul unei conferinte de presa organizate de directorul general al Teatrului de Nord Satu Mare, Stier Peter si directorul artistic al institutiei, Andrei Mihalache.

La finalul editiei din acest an al maratonului de spectacole din cadrul festivalului de teatru, organizatorii au tras linie iar concluzia

Life Show / festival101 vizite[ Satmareanul.net ]

Festivalul International al Romilor A- editia a III-a

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 19:05

Filiala judeteana Satu Mare a Partidei Romilor Pro Europa a organizat sambata cea de a treia editie a Festivalului International al Romilor la Satu Mare. Programele culturale au fost prezentate pe scena din Gradina Romei, intrarea la toate spectacolele desfasurate a fost libera, iar participantii au fost asteptati cu specialitati culinare si bauturi alese. Voia buna deasemnea nu a lipsit, participantii la sarbatoare petrecand pana tarziu.

Life Show / cultura103 vizite[ TV1 Satu Mare ]

Proiectul Clubul Tinerilor Antreprenori din Microregiunea Tasnad a ajuns la final

Luni, 13 Iunie 2011, ora 12:06

Proiectul Clubul Tinerilor Antreprenori din Microregiunea Tasnad a ajuns la finalAsociatia Microregiunea Tasnad a derulat in perioada 7 decembrie, 2010 - 7 iunie, 2011 proiectul Clubul Tinerilor Antreprenori din Microregiunea Tasnad, judetul Satu-Mare si Cluj Napoca.

Proiectul a urmarit implicarea activa si voluntara a 19 tineri romani, maghiari, svabi si romi in dezvoltarea comunitatii din care fac parte, formarea abilitatilor si cunostintelor necesare infiintarii unei afaceri in domeniul turismului, dialogul intercultural si promovarea incluziunii sociale si a implicarii active ca valori ale Uniunii Europene in randul tinerilor.

Principalele activitati ale proiectului au fost: un curs de antreprenoriat turistic pentru cei 19 tineri, editarea unui supliment turistic al Ziarului Vocea Tasnadului, realizarea site-ului de promovare a turismului www.turistbook.ro, vizite in 2 zone dezvoltate din punct de vedere turistic, organizarea unui concurs de fotografie avand ca si tema "Turist in Romania" si a unei expozitii de fotografie de diseminare a rezultatelor proiectului in cadrul primului Festival International de Arta Fotografica in Cluj Napoca.

Business / stiri Business262 vizite[ Portalsm.ro ]

Zilele Culturale Satmarene la final

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 19:09

Peste 20.000 de persoane sunt estimate a fi participat la Festivalul Cultural A"Zilele Culturale Satmarene 2010". Dintr-un bilant final al manifestarilor aflam ca pe durata celor 5 luni pe care festivalul s-a desfasurat au avut loc 140 de evenimente, in 30 de locatii si cu sustinerea a 5 etnii pe evenimentele specifice. Astfel Balul Motilor Avram Iancu, Zilele Partium, Zilele Culturale Germane, Festivalul International al Romilor si multe alte spectacole si manifestari au adus un numar mult mai

Life Show / cultura202 vizite[ TV1 Satu Mare ]

De ziua lor, tiganii s-au distrat cum stiu ei mai bine

Duminica, 15 August 2010, ora 19:40

De ziua lor, tiganii s-au distrat cum stiu ei mai bineIn Gradina Romei a fost sarbatorita astazi Ziua Internationala a Romilor. Daca manifestarea a debutat timid, amanandu-se in repetate randuri deschiderea din cauza numarului mic de participanti, spre seara s-au adunat sute de romi si au chefuit cum stiu ei mai bine.

Festivalul International al Romilor a fost organizat pentru a doua oara la Satu Mare de catre Partida Romilor.

Prezentatorul a fost Botos Istvan de la City Radio, pe scena evoluand mai multe formatii din tara, dar si din

Life Show / stiri Life Show201 vizite[ Portalsm.ro ]

Romii reclama ca ajutoarele sociale se impart pe baza de pile

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 11:17

Din lipsa de fonduri, in unele localitati indemnizatiile nu s-au mai acordat de trei luni Luni, 28 septembrie, in Sala Mica a Prefecturii a avut loc intalnirea Grupului de Lucru Mixt (GLM) constituit cu scopul de a solutiona - in masura posibilitatilor - problemele comunitatilor rome din judet. Dupa cum am mai aratat, din GLM fac parte reprezentantii Biroului Judetean pentru Romi (BJR) din cadrul Prefecturii, ai unor institutii deconcentrate si ai ONG-urilor care se ocupa cu diverse probleme

Actualitate / prefectura136 vizite[ Informatia Zilei Satu Mare ]

Audienta slaba la Festivalul Romilor

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 13:44

Aproximativ 200 de persoane au fost prezente ieri in Piata 25 Octombrie cu ocazia desfasurarii Festivalului International al rromilor, in premiera la Satu Mare. In deschidere, liderul organizatiei judetene a Partidei Rromilor, Horvath Ignac, a urat tuturor participantilor la eveniment distractie placuta. Acesta si-a exprimat speranta ca acest festival sa devina o traditie, urmand sa fie organizata cate o editie in fiecare an la Satu Mare. Dintre trupele care au evoluat pe scena in cadrul

Actualitate / stiri Actualitate192 vizite[ Gazeta de Nord Vest ]

Samfest 2008 s-a incheiat cu spectacole de folclor si obiceiuri traditionale

Luni, 14 Iulie 2008, ora 11:35

* Concertele de vineri si sambata au adunat cateva sute de spectatori In acest weekend s-a incheiat a IV-a editie Samfest. 11-12 iulie a fost weekendul dedicat tradi-tiilor si folclorului roma-nesc si nu numai romanesc. Festivalul International de Cantece si Dansuri Popu-lare a adus pe scena din Piata 25 Octombrie solisti si grupuri de muzica si dan-suri populare de exceptie. Spectacolul a inceput la ora 18.00 in ambele zile si s-a incheiat in jurul orei 23.00. Ca prezentator de onoare, a fost

Actualitate / dezvoltare154 vizite[ Informatia Zilei Satu Mare ]


Cele mai citite stiri
VIDEO. Intrebari neasteptate pentru candidatii la Primaria Satu Mare. Nimeni nu s-a gandit sa ii intrebe asa ceva
Jurnalistii PortalSM au efectuat interviuri-fulger cu candidatii la Primaria municipiului Satu Mare. ...
Un SUPERMARKET satmarean, ARS de inspectorii DSVSA. Care a fost CAUZA
Un supermarket din municipiul Satu Mare a fost asprus sanctinat de inspectorii Directiei Sanitar ...
Satu Mare: Mai putin de 23% dintre candidatii la alegerile locale sunt femei
In 2020 politica ramane in continuare un domeniu al barbatilor, arata o simpla analiza a listelor de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor