FOTO/VIDEO. Virgil Enatescu, condus pe ultimul drum

   

Academicianul Virgul Enatescu a fost condus pe ultimul drum. Inmormantarea a avut loc astazi la cimitirul de langa gara, in prezenta familiei si apropiatilor.
Renumitul psihiatru satmarean, Virgil Enatescu, a decedat vineri. El ar fi implinit luna viitoare 80 de ani.

Virgil Enatescu s-a nascut la Brasov in 11 noiembrie 1940, s-a stabilit la Satu Mare. A frecventat si onorat, cu lucrari si comunicari, Cercul de Bionica de la Timisoara, Cercul de Filosofia si Metodologia Medicinii al Academiei Romane, i s-a acordat Premiul ,,Gh. Marinescu" al Academiei Romane in 1992. Este autorul a opt brevete de inventie; membru corespondent al Academiei de Stiite Medicale; profesor universitar asociat al Universitatii ,,Babes-Bolyai" din Cluj si al Universitatii ,,V. Goldis"; presedinte al Filialei Satu Mare a Uniunii Medicale Balcanice si al Societatii Romane de Informatica Medicala.

Activitatea complexa a dl. doctor Virgil Enatescu incepe in anul 1965, la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj, care se continua in anul 1977 cu Doctoratul in psihiatrie si diferite cursuri post-universitare de psihiatrie si informatica medicala, iar in anul 1978 duce la tiparirea a trei carti de specialitate, ajungand pana la momentul actual la 300 de lucrari stiintifice prezentate si publicate si 5 brevete de inventie cu aplicatii medicale si 2 certificate de inovator.

In anul 1986 devine lector universitar asociat la Centrul de Perfectionare al Medicilor Bucuresti, din 1996 pana in 1998 a fost profesor Universitar asociat la Universitatea Babes Bolyai (Cluj Napoca), din 1999 pana in 2000 a fost profesor universitar asociat la Universitatea din Oradea iar din 1997 pana in 1999 iar mai apoi din 2003 pana in 2004 profesor universitar la asociat si secretar stiintific la Universitatea de Vest Vasile Goldis. A coordonat diferite proiecte de cercetare si a participat la cercetari internationale multicentru privind medicatia psohotropa, incepand cu 2001.

El s-a facut remarcat si in politica satmareana. Fiind un membru de baza al PNL Satu Mare, el a fost consilier local si judetean in mai multe mandate. A luptat intotdeauna pentru sistemul sanitar satmarean si pentru ridicarea nivelului cultural.
Duminica, 25 Octombrie 2020, ora 00:00
Sursa: Portalsm.ro

Portalsm.ro
Cele mai citite stiri
Podul de 35 de milioane de euro, de peste raul Somes, a intrat in linie dreapta. Care este stadiul lucrarilor
Lucrarile pentru construirea celui de-al treilea pod peste raul Somes din municipiul Satu Mare ...
Un mic oras din nord-vestul tarii, model de dezvoltare. A atras fonduri europene de zeci de milioane de euro
Municipiul Carei poate fi luat drept exemplu de celelalte orase mici din tara. Ultimii ani au adus ...
DOLIU. Satmareanca, ucisa de coronavirus
Pandemia de coronavirus a mai facut o vixctima la Satu Mare. Este vorba despre Ramona Roventa, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor