Scăderi dramatice pe bursele europene din cauza incertitudinilor legate de Ucraina şi dobânzile din SUA

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 08:53
3304 citiri
Scăderi dramatice pe bursele europene din cauza incertitudinilor legate de Ucraina şi dobânzile din SUA
Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile de luni în scădere puternică FOTO Pixabay

Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile de luni în scădere puternică, investitorii aşteptând informaţii referitoare la majorările de dobânzi ale Rezervei Federale (Fed) americane, după o şedinţă de două zile care începe marţi, şi urmărind situaţia din Ucraina unde tensiunile cresc din cauza Rusiei, relatează CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a scăzut cu 3,6%, iar acţiunile tehnologice şi cele ale companiilor din sectorul călătoriilor şi agrementului au coborât cu 5,2%, în timp ce toate sectoarele şi bursele majore au avut o evoluţie negativă.

Între companii, acţiunile Unilever au câştigat 7,3% după informaţii conform cărora investitorul activist Nelson Peltz a constituit o participaţie la compania britanică de bunuri de larg consum.

În schimb, tranzaţiile cu acţiuni ale companiei franceze de cămine de îngrijire Orpea au fost suspendată după un declin al acţiunilor de 16%, după ce ziarul francez Le Monde a publicat un fragment nefavorabil dintr-o carte de investigaţii care descrie condiţiile proaste din casele sale de îngrijire.

Pieţele europene au urmat luni scăderile consemnate de bursele din regiunea Asia-Pacific, investitorii reacţionând la tensiunile crescute dintre Ucraina şi Rusia.

Investitorii aşteaptă săptămâna aceasta şi reuniunea de politică monetară a Rezervei Federale din SUA. Comitetul Federal pentru Piaţa Deschisă urmează să se întrunească marţi şi miercuri pentru a decide cu privire la următorii paşi pentru politica monetară a SUA. Intensificarea inflaţiei este o preocupare majoră pentru banca centrală a SUA, iar investitorii vor urmări cu atenţie pentru a afla cât de îngrijorată este de fapt Fed.

Între timp, pieţele ar putea fi agitate de îngrijorarea că ar putea exista un conflict militar iminent între Ucraina şi Rusia.

Departamentul de Stat al SUA a recomandat duminică ca toţi cetăţenii americani din Ucraina să părăsească ţara imediat, invocând acumularea extraordinară de armată a Rusiei la graniţă.

Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 2,63%, DAX al bursei din Frankfurt cu 3,8%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 3,97%. La milano, indicele FTSE MIB a coborât cu 4,02%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#scadere bursa, #cotatii actiuni, #actiuni bursa, #Ucraina , #bursa
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
0 citiri.va multumesc.trebuie sa-mi schimb actiunile in fan si ovaz