Prețurile petrolului au scăzut joi cu peste 2%. Care sunt cele două motive

Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 07:24
2543 citiri
Prețurile petrolului au scăzut joi cu peste 2%. Care sunt cele două motive
Petrolul, mai ieftin FOTO Unsplash

Preţurile petrolului au încheiat tranzacţiile de joi în declin cu aproximativ 2%, deoarece traderii au fost îngrijoraţi de perspectivele cererii de combustibil din cauza creşterii dolarului şi a majorărilor de dobânzii ale băncilor centrale la nivel global, transmite Reuters.

După ce au crescut timp de trei zile consecutiv, contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,49 dolari, sau cu 1,8%, până la 81,21 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,17 dolari, sau cu 1,5%, până la 76,11 dolari pe baril.

”Preţurile ţiţeiului au scăzut pe măsură ce riscurile de recesiune globală au crescut după ce o serie de bănci centrale au oferit o nouă rundă puternică de înăsprire a politicilor monetare, a explicat firma de date si analize OANDA.

Preşedintele Rezervei Federale americane, Jerome Powell, a declarat miercuri că banca centrală a SUA va creşte în continuare ratele dobânzilor, anul viitor, chiar dacă economia va aluneca către o posibilă recesiune.

Joi, Banca Angliei şi Banca Centrală Europeană au majorat ratele dobânzilor pentru a lupta cu inflaţia.

Indicii bursieri americani au scăzut puternic, joi, deoarece afirmaţiile Rezervei Federale referitoare la înăsprirea prelungită a politicii monetare au înăbuşit speranţa că ciclul de creştere a ratelor dobânzilor se va încheia în curând. Piaţa a fost influenţată negativ şi de datele privind scăderea vânzărilor cu amănuntul din SUA.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#scadere pret petrol, #crestere dobanzi, #apreciere dolar , #petrol