Firea susține că scandalul azilelor a fost orchestrat împotriva sa. ”S-a apăsat pe accelerație pentru a mi se afecta imaginea și a scădea în sondaje” VIDEO

Vineri, 29 Septembrie 2023, ora 18:43
4982 citiri
Firea susține că scandalul azilelor a fost orchestrat împotriva sa. ”S-a apăsat pe accelerație pentru a mi se afecta imaginea și a scădea în sondaje” VIDEO
Gabriela Firea susține că scandalul azilelor a fost țințit pentru a-i afecta imaginea FOTO Ministerul Muncii

Gabriela Firea sugerează, într-o emisiune la postul Digi24, că scandalul azilelor de bătrâni a fost declanșat pentru a-i afecta imaginea și șansele de a candida la Primăria Capitalei în 2024.

”De ce o anchetă cu persoane vulnerabile a trebuit să dureze atât de mult timp? (…) Ca să se întâmple pe mandatul d-lui Ciolacu? Acest lucru era cunoscut de 6 luni și nu se întâmplase nimic. Putem să ne punem și noi întrebări. Am încredere că această anchetă va scoate adevărul la lumină. (…) Nu cred în coincidențe. Știu unde s-a apăsat pe accelerație pentru a mi se afecta imaginea și a scădea în sondaje.”, declară fosta primăriță a Capitalei, la Digi 24.

Firea mai susține că, în discuțiile avute cu cetățenii, aceștia nu cred că este implicată în scandalul azilelor și o susțin în continuare pentru funcția de primar.

”Cred că liberalii vor fi oameni politici pragmatici și, în primul rând, vor ține cont de vocea cetățenilor. Eu am fost în toată această perioadă în cartierele din București, în piețe, vorbesc cu oamenii, oamenii nu cred că eu aș fi avut cea mai mică implicare în scandalul din această vară. Mă susțin mulți, într-adevăr unii și-au pus semne de întrebare, dar foarte mulți vor ca eu să-mi continui proiectele din postura de primar general.

Fosta ministră a muncii susține că nu crede că, la alegerile următoare, PNL îl mai poate susține pe Nicușor Dan pentru funcția de primar al Capitalei.

”Evident trebuie să facem calcule acum să vedem dacă e suficient să candidez doar din postura de candidat al PSD și în ce măsură un posibil anunț nu ar stârni o coalizare în așa numita zonă politică a dreptei între celelalte partide politice. Dar dați-mi voie să cred că, după tot ce s-a întâmplat în ultimii trei ani în București, PNL nu are cum să dea girul lui Nicușor Dan.(...) PNL? Ar fi păcat, cred că nu. Cred că doar cei care îl susțin explicit pe Nicușor Dan. USR, partea care a mai rămas din PNL la domnul Orban, zona aceasta de PNL, nu PNL-ul condus de domnul Ciucă. Eu nu cred în coincidențe, știu exact unde anume s-a apăsat pe pedala de accelerație pentru a-mi crea mie o imagine negativă și a scădea practic în sondaje.”, a spus Gabriela Firea

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că, în acest moment, există o hotărâre luată de PSD potrivit căreia Gabriela Firea este candidatul partidului la Primăria Capitalei, adăugând că, în primul rând, este decizia acesteia dacă va rămâne pe această poziţie.

„Există o decizie în acest moment şi ea nu a fost schimbată, doamna Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Capitalei. Nu am luat altă decizie. Ştim cu toţii, şi vă spun fără nicio reţinere, ministrul Gabriela Firea n-are nicio vină în cazul ”azilelor groazei”. Ştim cu toţii acest adevăr. Dacă va rămâne doamna Gabriela Firea sau nu, este cu totul altă discuţie care ţine în primul şi în primul rând de doamna Gabriela Firea şi de decizia domniei sale”, a afirmat Ciolacu, la Digi 24, întrebat dacă Gabriela Firea mai are susţinere din partea lui la Primăria Capitalei.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ciolacu susține că Firea e candidatul PSD la Primăria Capitalei: „Vom vedea dacă mergem separat de PNL în această confruntare politică”
Ciolacu susține că Firea e candidatul PSD la Primăria Capitalei: „Vom vedea dacă mergem separat de PNL în această confruntare politică”
Preşedintele social-democraţilor Marcel Ciolacu a declarat că, în momentul de faţă, candidatul pentru funcţia de primar general din partea PSD este Gabriela Firea, însă „în interiorul...
Sebastian Burduja despre alegerile pentru Primăria Capitalei:"Există toate premisele pentru o candidatură unică susținută de PNL și PSD/ Vine schimbarea"
Sebastian Burduja despre alegerile pentru Primăria Capitalei:"Există toate premisele pentru o candidatură unică susținută de PNL și PSD/ Vine schimbarea"
Președintele PNL București Sebastian Burduja anunță o înțelegere de principiu între cele două partide aflate la guvernare. Acesta a declarat că cea mai bună parte a discuțiilor din...
#scandal azile, #Gabriela Firea, #candidatura Primaria Capitalei , #emisiuni