Scandal în Germania după ce un membru al parlamentului a vizitat în secret Belarusul, ”ultima dictatură din Europa”

Joi, 09 Februarie 2023, ora 10:14
2364 citiri
Scandal în Germania după ce un membru al parlamentului a vizitat în secret Belarusul, ”ultima dictatură din Europa”
Petro Bystron a vizitat în secret Belarusul FOTO Twitter

Membrul Bundestagului din partea partidului „Alternative pentru Germania” (AdG), Petro Bystron, a vizitat în secret Belarusul, scrie publicația CORRECTIV.

Politicianul și-a anunțat public călătoria abia pe 8 februarie, într-o conferință de presă. Potrivit lui Bystron, s-a întâlnit cu defunctul ministru al Afacerilor Externe al Belarusului, Volodimir Makei, dar subiectul conversației lor nu este raportat. Comisia pentru Afaceri Externe a Bundestagului nu a fost informată despre această călătorie.

Publicația scrie că lui Bystron îi place adesea să arate cu ce politicieni se întâlnește, postând diverse fotografii pe Instagram. Cu toate acestea, în noiembrie 2022, a zburat în capitala Lituaniei, Vilnius, pentru a stabili contacte cu grupurile de gândire locale, apoi a plecat în Belarus.

Articolul spune că surse din serviciul de frontieră al Lituaniei au confirmat călătoria deputatului în Belarus.

"Belarus este considerată ultima dictatură din Europa, iar Aleksandr Lukașenko este cel mai apropiat aliat al președintelui rus Vladimir Putin. Țara joacă un rol central în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei", au menționat jurnaliștii.

După cum a afirmat Michael Roth de la Partidul Social Democrat, care este șeful comisiei pentru afaceri externe a Bundestag-ului, Bystron nu a menționat anterior o călătorie în Belarus în rapoartele sale.

„Este un lucru foarte ciudat”, a spus el.

Membrul Partidului Creștin Democrat, Roderich Kiesewetter, a spus că aceste călătorii, în țările care participă activ la războiul împotriva Ucrainei, sunt foarte discutabile din punct de vedere al politicii de securitate.

„Mai ales când sunt ascunse”, a remarcat el.

Potrivit jurnaliştilor, „Alternativa pentru Germania” a prezentat un fel de „plan de pace” pro-rus, dar a provocat un mare conflict între politicieni. Jurnaliştii subliniază că conducerea partidului doreşte probabil să pară favorabilă Rusiei în viitor.

UEFA analizează o decizie care poate afecta și naționala României
UEFA analizează o decizie care poate afecta și naționala României
UEFA va asculta îngrijorările selecţionerilor echipelor naţionale cu privire la mărimea loturilor pentru EURO 2024 din Germania, a anunţat joi organizaţia care conduce fotbalul european,...
Un bărbat care a cumpărat un permis auto fals de pe Facebook s-a dus la Poliție ca să-l reînnoiască. Ce au făcut polițiștii
Un bărbat care a cumpărat un permis auto fals de pe Facebook s-a dus la Poliție ca să-l reînnoiască. Ce au făcut polițiștii
Un bărbat din Alba Iulia a mers la Poliție pentru a-și reînnoi permisul fals de conducere, pe care l-a cumpărat cu 2.000 de euro din Germania. După ce a fost descoperit, bărbatul a fost...
#scandal, #Germania, #parlamanetar, #vizita, #secreta, #Belarus , #Germania