Scandal între directoarea unei școli și un profesor reclamat Poliției. Cei doi se acuză de calomnie și comportament indecent

Luni, 21 Februarie 2022, ora 17:55
2157 citiri
Scandal între directoarea unei școli și un profesor reclamat Poliției. Cei doi se acuză de calomnie și comportament indecent
Şcoala Gimnazială „Radu şi Severa Novian” FOTO Facebook/ Şcoala Gimnazială „Radu şi Severa Novian”

Poliţiştii prahoveni au deschis două dosare penale şi fac cercetări in rem în urma unui conflict izbucnit la Şcoala Gimnazială „Radu şi Severa Novian”, din comuna Adunaţi, unde directoarea şcolii şi un profesor de informatică au ajuns să-şi aducă reciproc acuzaţii grave.

Profesorul o acuză pe directoare de calomnie, în timp ce directoarea reclamă un comportament abuziv la adresa elevilor din partea dascălului.

Scandalul dintre directoare şi profesorul de informatică de la şcoala din comuna Adunaţi a ajuns în atenţia poliţiştilor după ce profesorul de informatică, în vârstă de 51 de ani, a devenit subiectul unui articol din presa locală, în care se reclama că directoarea îl acuză, în mod nejustificat, de comportament indecent faţă de unele dintre elevele de la clasa a opta.

Deşi nici directoarea, nici profesorul nu au depus reclamaţii, poliţiştii au deschis două dosare penale în care cercetează faptele.

„Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Adunaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că între o femeie, director al unei instituţii de învăţământ şi un bărbat, profesor în cadrul aceleiaşi instituţii, există o posibilă stare conflictuală, ambii reclamându-se verbal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de serviciu.

Din discuţiile purtate cu ambele persoane, a reieşit că bărbatul a reclamat pe directorul instituţiei, cu privire la faptul că, aceasta în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu l-ar fi expus în mod public unor calomnii.

De asemenea, femeia l-ar fi acuzat pe bărbat că ar avea un comportament neadecvat faţă de elevii unităţii de învăţământ”, a transmis, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

Astfel, faptele de care este acuzată directoarea fac obiectul unui dosar de abuz în serviciu, în timp ce faptele profesorului sunt cercetate în cadrul unui dosar privind infracţiunea de purtare abuzivă. Aceleşaşi surse au precizat că la Poliţie nu au fost primite sesizări din partea părinţilor sau a elevilor şcolii.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că primele verificări făcute de poliţie în acest caz nu scot la iveală un posibil comportament abuziv şi cu caracter specific hărţuirii sexuale faţă de eleve, însă ancheta continuă.

Politiştii au informat Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, cu privire la scandalul din şcoala de la Adunaţi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Antrenorul clubului Vasco da Gama din Rio de Janeiro, argentinianul Ramon Diaz, a pus, miercuri, sub semnul întrebării prezenţa unei femei la conducerea arbitrajului video, o declaraţie care a...
#scandal, #scoala, #directoare, #profesor, #calomnie, #dosare penale, #Prahova , #politie