”Cine va arunca primul piatra în Putin”. Scenariile unui opozant rus pentru schimbarea pașnică a puterii la Kremlin

Sambata, 24 Decembrie 2022, ora 21:53
5932 citiri
”Cine va arunca primul piatra în Putin”. Scenariile unui opozant rus pentru schimbarea pașnică a puterii la Kremlin
„Cineva trebuie să vină în buncăr și să-l anunțe pe Putin că nu mai este țar” FOTO Twitter

Un fost deputat al Dumei de Stat a descris două posibile scenarii pentru răsturnarea lui Putin de la putere.

Opiniile lui Ghenadi Gudkov despre modul în care ar putea să aibă loc schimbarea puterii în Federația Rusă au fost expuse pe YouTube.

„Cineva trebuie să vină în buncăr și să-l anunțe pe Putin că nu mai este țar, că trebuie să plece, că a fost înlăturat de la putere, că este arestat în cele din urmă” - acesta a fost prima dintre cele două opțiuni pentru schimbarea puterii în Federația Rusăt.

Ghenadi Gudkov a amintit că nimeni nu are de câștigat în urma unui război civil în Rusia sau de o scindare a puterii într-un stat ce deține arme nucleare, deoarece acest lucru ar putea duce la consecințe periculoase pentru lumea civilizată și pentru ruși.

„Care este al doilea scenariu pentru o schimbare a puterii? Mai nedureros și mai puțin periculos, oferind o pace mai durabilă: o lovitură de stat a elitelor, cu formarea unui guvern de coaliție interimar, care ar trebui să înceapă reformele primare... și să pregătească noi alegeri care să formeze un guvern legitim, care va asigura pacea durabilă în toată Europa”.

„Trebuie să lucrăm pentru a împărți elitele. Pentru ca acele elite care înțeleg că prăbușirea regimului Putin este inevitabilă și necesară pentru pacea planetei, trebuie să se alieze și să fie primele care vor arunca cu piatra în Putin, ca să-l poată îndepărta de la putere”, a rezumat Ghenadi Gudkov.

#scenarii, #inlaturare, #Vladimir Putin, #Kremlin, #opozant rus Putin , #stiri Vladimir Putin