Despre costul intrării României în Schengen și de ce niciun guvernant român nu e dispus să îl plătească

Autor: Hari Bucur Marcu - Expert international in materia apararii nationale
Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 13:00
13696 citiri

Costul intrării României în Spațiul/Zona Schengen este unul pe care niciun guvernant român nu este dispus să îl plătească, deoarece l-ar plăti practic din buzunarul de partid și de stat, de unde îi vin și lui meschinele privilegii și avantaje materiale ori de prestigiu, față de omul de rând.

Este vorba despre costul reprezentat de un sistem de evidență a populației corect și transparent, ușor accesibil și perfect controlabil.

Problema pentru guvernanții noștri, indiferent de culoarea lor politică, este că un asemenea sistem de evidență a populației include și evidența sistemului național de sănătate, și evidența sistemului de pensii, și evidența școlarilor, dar și mai ales evidența listelor electorale permanente.

Iar fiecare dintre aceste (sub) sisteme de evidența populației gestionează date și informații pe baza cărora se alocă anual zeci de miliarde de euro, prin bugetele naționale și prin contribuțiile Uniunii Europene, pentru producerea bunurilor publice dedicate persoanelor cuprinse în sistemul de evidență a populației.

Astfel încât manipularea unor asemenea date și informații, în condiții de corupere a soluțiilor de păstrare a acestor informații pe diferite suporturi (de hârtie sau informatice), devine o condiție obligatorie, pentru cei care vor să profite individual sau în grup de pe urma producerii bunurilor publice cum sunt administrația publică centrală și locală, calitatea mediului, educația națională, ordinea publică, sănătatea publică, siguranța cetățeanului, toate și fiecare adresate unei populații evidențiate în aceste sisteme.

Gândiți-vă numai la așa-zisele liste de semnături cu milioanele, cât de ușor ar fi ele verificabile, în condiții normale și corecte de evidență a populației. Ori la cât de grea ar deveni emiterea de documente de cetățenie europeană unor zeci sau chiar sute persoane cu domiciliul declarat la o singură adresă românească, unde se află o locuință cu două camere de 10 mp fiecare.

De aceea nici astăzi, după 16 ani de membership european, noi nu beneficiem de o evidență a populației complet informatizată, pe un suport informatic stabil și permanent, ușor accesibil și greu spre imposibil de manipulat, în raport cu realitatea fizică.

De aceea informatizarea sub-sistemelor de evidență a alegătorilor, a asiguraților de sănătate, a elevilor, a locuitorilor, a turiștilor, a pensionarilor și așa mai departe s-a făcut până astăzi de către agiamii informatici, aleși cu intenție pentru a nu putea realiza sisteme de tehnologia informației funcționale și integrabile la nivel european.

Așa că desființarea acestor practici, concomitent cu introducerea de sisteme de evidență a populației ușor de operat și imposibil de manipulat, interoperabile european și instantaneu accesibile de oricine ar fi interesat este costul real, pe care cei care ne guvernează și care sunt și profitorii principali, ori agenții profitorilor de pe urma sistemului schilodit de evidența populației, existent astăzi, ar trebui să îl plătească.

În plus, ar mai fi de plătit costul unei Justiții românești compatibile cu restul Europei Unionale. Atât ca facere de dreptate propriu-zisă, cât și ca proceduri de acces la actul de justiție, dacă se poate instantaneu și nu cu încetinire de luni, ori chiar de ani.

Desigur, dacă îi întrebăm, ei ne vor spune că doar Olanda ar fi de vină că nu suntem noi astăzi în Spațiul/Zona Schengen, deoarece Olanda ar vrea să pună mâna pe nu știu ce facilități portuare la Marea Neagră, iar noi nu vrem să ne fure olandezii litoralul nostru strămoșesc, așa că Olanda se răzbună pe noi și nu ne lasă să intrăm în Schengen. Adică, cum să lăsăm noi Olanda să își bage nasul în evidențele portuare românești?!? Ce trebuie să știe ei ce facem noi acolo, cu deplină libertate, independență și suveranitate?

Se pare că e nevoie de un război la granițele României, care să nu mai fie un război civil, ca până acum, pentru a înțelege de partea cui sunt acești guvernanți ai noștri, care nu vor cu niciun chip să plătească acest cost, pentru a intra și noi în rândul Lumii civilizate occidental.

Pentru că una este ca Federația Rusă ori altcineva cu ostilitate declarată să agreseze fie și numai informatic România și alta este să agreseze întregul Spațiu Schengen.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Citeste si:
UE, dispusă să investească 300 de miliarde de euro pentru a renunța la combustibilii fosili din Rusia
UE, dispusă să investească 300 de miliarde de euro pentru a renunța la combustibilii fosili din Rusia
Uniunea Europeană intenţionează să mobilizeze investiţii de până la 300 de miliarde de euro până în 2030, pentru stoparea dependenţei de petrolul şi gazul rusesc, a anunţat miercuri...
Al șaselea pachet de sancțiuni europene împotriva Rusiei, în blocaj. Liderii UE nu au ajuns „din nefericire” la un consens
Al șaselea pachet de sancțiuni europene împotriva Rusiei, în blocaj. Liderii UE nu au ajuns „din nefericire” la un consens
Liderii Uniunii Europene nu au reuşit să atingă unanimitatea privind interzicerea petrolului rusesc, în urma unei reuniuni a miniştrilor de externe din statele UE, a declarat luni Josep...