USR critică dur venirea lui Nehammer în România: ”PNL şi Ciucă l-au invitat la Bucureşti ca să-şi mai bată o dată joc de români”

Joi, 07 Martie 2024, ora 18:07
3624 citiri
USR critică dur venirea lui Nehammer în România: ”PNL şi Ciucă l-au invitat la Bucureşti ca să-şi mai bată o dată joc de români”
Karl Nehammer, cancelarul Austriei FOTO: Facebook / Karl Nehammer

USR afirmă că refuzul Austriei pe tema aderării României la Schengen, reiterat de cancelarul austriac, Karl Nehammer, imediat după participarea la Congresul PPE organizat la Bucureşti şi după întrevederea cu preşedintele Klaus Iohannis, reprezintă un nou eşec pentru autorităţile de la Bucureşti.

”Karl Nehammer vine la Bucureşti, se întâlneşte cu preşedintele României şi, imediat cum a ieşit de la Cotroceni, ne-a mai spus o dată «nu», în ciuda declaraţiilor triumfaliste făcute de reprezentanţii PNL după prima zi de Congres PPE. M-aş fi aşteptat ca, dacă tot s-a organizat la Bucureşti evenimentul PPE, Nehammer să se abţină. Iar cei de la PNL măcar să nu mai creeze românilor aşteptări false. Parlamentul European şi Comisia Europeană susţin întru totul intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Cine poate să facă ceva, în această fază, este domnul Iohannis, care stă la masa Consiliului European şi-şi poate asuma un veto pe anumite chestiuni. Este vorba de diplomaţie, dar şi de demnitate”, declară europarlamentarul USR Vlad Botoş.

Botoș spune că întâlnirile lui Iohannis și Ciolacu cu cancelarul Karl Nehammer sunt unele de ”complezență”, iar şoferii continuă să piardă zile în şir la cozile din vămi, iar transportatorii români pierd milioane de euro

„Eşec pe toată linia pe subiectul Schengen! Deşi s-au bătut cu pumnul în piept că vor face şi vor drege, marii «lideri» ai PNL nu au reuşit să obţină nici în aceste zile susţinerea Austriei pentru un calendar clar de aderare completă a României la Schengen. Ni se prezintă drept un mare succes adoptarea la congresul PPE a unui manifest electoral fără niciun angajament şi termene ferme şi inclusiv acesta adoptat fără un vot «pro» din partea Austriei. Asta se întâmplă când obiectivul accederii complete în Schengen a fost urmărit la fără frecvenţă de cei responsabili”, afirmă Cristina Prună, deputat USR.

Faptul că PNL şi Ciucă l-au avut invitat la Bucureşti pe cancelarul austriac pentru ca acesta să-şi mai bată o dată joc de români, de data asta «în direct», face Rusiei şi lui Putin un mai mare serviciu decât însuşi Nehammer, mai transmite USR.

„România are nevoie de fapte, nu vorbe, discursuri, bătăi amicale pe umăr. Însăşi Uniunea Europeană are nevoie de mai mult. Cum îi putem convinge pe români că UE este viitorul nostru când îi văd pe Iohannis şi pe Ciucă cum îl aplaudă pe colegul lor Nehammer care ne refuză dreptul de a intra în Schengen chiar la noi acasă? Combinaţia dintre politicieni momâi, politicieni ticăloşi şi un dictator păpuşar şi criminal la graniţe, asta este formula cea mai periculoasă pentru libertatea şi pacea noastră”, precizează Radu Mihail, senator USR de Diaspora şi liderul senatorilor USR.

Cancelarul Austriei Karl Nehammer a scris pe X, în timpul vizitei la Bucureşti, că poziţia Austriei rămâne clară şi neschimbată, respectiv că sistemul Schengen nu funcţionează în prezent, prin urmare nu poate fi extins, asta în condiţiile în care, în discursul rostit la Congresul PPE desfăşurat la Romexpo, nu a făcut nicio referire la acest subiect.

În postare, Nehammer vorbeşte şi despre companiile austriece, despre care afirmă că ”sunt puternic implicate în România şi creează multe mii de locuri de muncă”, dar şi despre faptul că ”mulţi cetăţeni români lucrează în profesii de asistent medical în Austria şi sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire”.

Quarterly Report - Editia 4

Florin Roman, la IML după bătaia din Parlament: „Avea o privire ciudată. A încercat canibalic sa mă muște”
Florin Roman, la IML după bătaia din Parlament: „Avea o privire ciudată. A încercat canibalic sa mă muște”
Deputatul PNL Florin Roman a fost marți, 21 mai, la IML pentru a fi evaluat după ce a fost bătut de fostul său coleg, deputatul neafiliat Dan Vîlceanu. La ieșirea de la Institulul Mina...
Deputat șocat de bătaia din Parlament: „L-a luat cumva pe sus pe colegul meu Florin Roman”
Deputat șocat de bătaia din Parlament: „L-a luat cumva pe sus pe colegul meu Florin Roman”
Deputatul PNL Florian Emil Dumitru a povestit marţi, 21 mai, la Digi24, momentul altercaţiei din plenul Camerei Deputaţilor dintre Dan Vîlceanu și Florin Roman, El a povestit că a ieşit la...
#Schengen, #PNL, #USR, #PPE , #Schengen