Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vești proaste pentru pasionații de schi. Două pârtii din Poiana Brașov se închid la doar o lună de la debutul sezonului de iarnă

Luni, 27 Februarie 2023, ora 14:13
2542 citiri
Vești proaste pentru pasionații de schi. Două pârtii din Poiana Brașov se închid la doar o lună de la debutul sezonului de iarnă
Pârtie de schi din Poiana Brașov

La doar o lună de la deschiderea sezonului de iarnă, administraţia din Braşov anunţă că închide două pârtii din Poiana Braşov, devenite impracticabile din cauza temperaturilor ridicate şi a ploilor care au dus la topirea zăpezii. Astfel, pârtiile Subteleferic şi Lupului Inferior, destinate schiorilor avansaţi, vor fi închise, începând de marţi, măsura fiind luată în condiţiile în care există riscul de producere a unor accidente.

„De marţi, 27 februarie, accesul pe două dintre pârtiile din masivul Postăvarul va fi restricţionat, deoarece nu mai prezintă condiţii optime pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Este vorba despre partea superioară a pârtiei Subteleferic şi Lupului inferior. Din cauza temperaturilor pozitive din ultimele zile, dar şi a precipitaţilor sub formă de ploaie, stratul de zăpadă s-a subţiat, iar zăpada este moale şi apoasă”, anunţă, luni, oficialii Primăriei Braşov.

Administraţia locală este nevoită să închiDă cele două pârtii la doar o lună de la deschiderea oficială a sezonului de iarnă, care în Poiana Braşov a avut loc în 28 ianuarie. Ambele pârtii sunt destinate schiorilor avansaţi.

„După ce am reuşit, din cauza temperaturilor ridicate, să deschidem sezonul abia la sfârşitul lunii ianuarie, iar în urmă cu mai puţin de trei săptămâni să deschidem toate pârtiile, astăzi, tot din cauza temperaturilor ridicate, suntem nevoiţi să închidem două dintre pârtiile pentru avansaţi, partea superioară din Subteleferic, de la pilonul 2 până la intersecţia cu Sulinar şi breteaua spre Bradul, şi Lupului inferior. Zăpada în aceste zone este moale şi apoasă, iar din această cauză se poate ajunge uşor la stratul de pământ. Deşi cea mai mare parte a stratului de zăpadă este produsă artificial, temperaturile ridicate şi ploaia au deteriorat pârtiile. De exemplu, azi-noapte erau +4 grade Celsius la telescaunul Ruia. Dacă nu vor fi temperaturi negative nici măcar pe timpul nopţii, va fi tot mai greu să menţinem pârtiile deschise în zona inferioară”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Luni, în Poiana Braşov se poate schia în zona superioară a masivului Postăvaru, pe pârtiile Lupului, Drumul Roşu, Kanzel, Doamnei, Ruia şi se poate coborî până în Poiană pe pârtiile Sulinar, Drumul Roşu şi apoi Subteleferic sau Drumul Roşu – 3D – Drumul albastru. De asemenea, se schiază pe pârtiile pentru începători, Bradul şi Stadion.

Stratul de zăpadă bătută de pe pârtiile din partea superioară are aproximativ 25 de centimetri, dar din cauza temperaturilor ridicate se schiază în condiţii de primăvară, zăpada fiind grea, aşa-numita „zăpadă ortopedică“, astfel că există riscul producerii de accidente.

Instalaţiile de transport pe cablu care funcţionează astăzi sunt: telecabinele Capra Neagră şi Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia şi teleschiurile Ruia, Bradul şi Stadion. Ultima urcare cu telegondola va fi la ora 17.00, iar telescaunul Ruia va funcţiona până la ora 16.30.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#schi, #Poiana Brasov, #partii inchise , #stiri sociale