Fizicienii anunță zile negre pentru planeta noastră: Pe Pământ lumea va intra în haos VIDEO

Sambata, 28 Mai 2022, ora 01:30
20026 citiri
Fizicienii anunță zile negre pentru planeta noastră: Pe Pământ lumea va intra în haos VIDEO
Pe Pământ lumea va intra în haos datorită schimbărilor climatice FOTO: India Times

Oamenii de știință de la Departamentul de fizică și astronomie de la Universitatea din Porto, Portugalia, care au efectuat un amplu studiu publicat în revista arXiv pe 21 aprilie 2022, au anunțat că vor urma zile negre pentru planeta noastră în viitor. Experții prevăd că Pământul va deveni o lume haotică, cu consecințe groaznice.

Noua cercetare descrie o imagine generală a impactului potențial complet al activității umane asupra climei. Aceasta ne prezinta ținta spre care ne îndreptăm, dacă nu reducem nivelul schimbărilor climatice și utilizarea necontrolată a combustibililor fosili, potrivit Live Science.

”Implicațiile schimbărilor climatice sunt bine cunoscute (secete, valuri ucigașe de căldură, fenomene extreme etc.)”, a spus Orfeu Bertolami, unul dintre autorii studiului, de la Universitatea Porto.

Pământul experimentează periodic schimbări masive ale modelelor climatice, trecând de la un echilibru la altul. Aceste schimbări sunt de obicei determinate de factori externi, cum ar fi modificările de pe orbita Pământului sau o creștere masivă a activității vulcanice.

Descoperire de necrezut făcută de tehnologia LiDAR: Rețea de așezări ascunse în pădurea Amazonului VIDEO

Dar cercetările arată că acum intrăm într-o nouă fază, una condusă de schimbările produse de activitatea umană. Pe măsură ce oamenii pompează mai mult carbon în atmosferă, creăm o nouă eră a Antropecenului, o perioadă a sistemelor climatice influențate de om, ceva ce planeta noastră nu a mai experimentat până acum.

Influența oamenilor asupra mediului este cu siguranță în creștere și a fost de peste un secol. Dar, în mod natural, va atinge o limită, potrivit cercetătorilor. De exemplu, populația umană poate crește doar atât de mult și poate avea atâtea activități care emit carbon în atmosferă.

În cele mai rele predicții ale cercetătorilor se arată că ei au descoperit că, clima Pământului va merge spre haos. Într-un sistem haotic, nu există echilibru și nu există modele repetabile.

Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Ceva uriaș nemaivăzut se mișcă acolo VIDEO

Va apărea un climat haotic, care ar avea anotimpuri care se vor schimba în mod sălbatic de la un deceniu la altul sau chiar de la un an la altul, apreciază experții. Unii oameni ar putea experimenta schimbări bruște de vreme extremă, în timp ce alții ar fi complet liniștiți.

”Un comportament haotic înseamnă că va fi imposibil de prezis comportamentul sistemului Pământului în viitor, chiar dacă știm cu mare certitudine starea lui prezentă. Va însemna că orice capacitate de a controla și de a conduce sistemul Pământului către o stare de echilibru, care să favorizeze locuibilitatea biosferei, se va pierde”, a spus Bertolami.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Planul „nebun” de a salva gheața arctică de încălzirea globală. Care sunt riscurile pentru Terra VIDEO
Planul „nebun” de a salva gheața arctică de încălzirea globală. Care sunt riscurile pentru Terra VIDEO
Cocoțați pe gheața mării în largul coastei nordice a Canadei, oamenii de știință îmbrăcați în parka privesc cum apa sărată se revarsă peste oceanul înghețat. Scopul lor? Să...
#schimbari climatice, #haos, #vreme extrema, #pamant incalzire globala, #emisii carbon, #incalzire globala, #incalzire globala efecte , #descoperire