Fizicienii anunță zile negre pentru planeta noastră: Pe Pământ lumea va intra în haos VIDEO

Sambata, 28 Mai 2022, ora 01:30
19020 citiri
Fizicienii anunță zile negre pentru planeta noastră: Pe Pământ lumea va intra în haos VIDEO

Oamenii de știință de la Departamentul de fizică și astronomie de la Universitatea din Porto, Portugalia, care au efectuat un amplu studiu publicat în revista arXiv pe 21 aprilie 2022, au anunțat că vor urma zile negre pentru planeta noastră în viitor. Experții prevăd că Pământul va deveni o lume haotică, cu consecințe groaznice.

Noua cercetare descrie o imagine generală a impactului potențial complet al activității umane asupra climei. Aceasta ne prezinta ținta spre care ne îndreptăm, dacă nu reducem nivelul schimbărilor climatice și utilizarea necontrolată a combustibililor fosili, potrivit Live Science.

”Implicațiile schimbărilor climatice sunt bine cunoscute (secete, valuri ucigașe de căldură, fenomene extreme etc.)”, a spus Orfeu Bertolami, unul dintre autorii studiului, de la Universitatea Porto.

Pământul experimentează periodic schimbări masive ale modelelor climatice, trecând de la un echilibru la altul. Aceste schimbări sunt de obicei determinate de factori externi, cum ar fi modificările de pe orbita Pământului sau o creștere masivă a activității vulcanice.

Descoperire de necrezut făcută de tehnologia LiDAR: Rețea de așezări ascunse în pădurea Amazonului VIDEO

Dar cercetările arată că acum intrăm într-o nouă fază, una condusă de schimbările produse de activitatea umană. Pe măsură ce oamenii pompează mai mult carbon în atmosferă, creăm o nouă eră a Antropecenului, o perioadă a sistemelor climatice influențate de om, ceva ce planeta noastră nu a mai experimentat până acum.

Influența oamenilor asupra mediului este cu siguranță în creștere și a fost de peste un secol. Dar, în mod natural, va atinge o limită, potrivit cercetătorilor. De exemplu, populația umană poate crește doar atât de mult și poate avea atâtea activități care emit carbon în atmosferă.

În cele mai rele predicții ale cercetătorilor se arată că ei au descoperit că, clima Pământului va merge spre haos. Într-un sistem haotic, nu există echilibru și nu există modele repetabile.

Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Ceva uriaș nemaivăzut se mișcă acolo VIDEO

Va apărea un climat haotic, care ar avea anotimpuri care se vor schimba în mod sălbatic de la un deceniu la altul sau chiar de la un an la altul, apreciază experții. Unii oameni ar putea experimenta schimbări bruște de vreme extremă, în timp ce alții ar fi complet liniștiți.

”Un comportament haotic înseamnă că va fi imposibil de prezis comportamentul sistemului Pământului în viitor, chiar dacă știm cu mare certitudine starea lui prezentă. Va însemna că orice capacitate de a controla și de a conduce sistemul Pământului către o stare de echilibru, care să favorizeze locuibilitatea biosferei, se va pierde”, a spus Bertolami.

Citeste si:
Fenomen catastrofal lovește Statele Unite: Amenință 100 de milioane de oameni
Fenomen catastrofal lovește Statele Unite: Amenință 100 de milioane de oameni
Oamenii de știință avertizează că un fenomen necruțător va lovi Statele Unite în această săptămână, amenințând numai puțin de 100 de milioane de oameni. Meteorologii se așteaptă...
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...