Creștere colosală de 500% a afacerilor unei țări cu Rusia. Putin a băgat în buzunar 61 de miliarde de dolari

Marti, 12 Noiembrie 2024, ora 03:59
6156 citiri
Creștere colosală de 500% a afacerilor unei țări cu Rusia. Putin a băgat în buzunar 61 de miliarde de dolari
Ministrul indian S. Jaishankar a spus că schimburile dintre India și Rusia au ajuns la 66 de miliarde de dolari FOTO: X@CivilLearning1

Invazia Moscovei din Ucraina din urmă cu peste 2 ani și 8 luni a dus la pierderea pieței europene de energie pentru guvernul de la Kremlin. Însă, s-a produs o redirecționare a afacerilor spre alte zone ale lumii.

Astfel, a avut loc o creștere colosală a schimburilor comerciale de 500% dintre Rusia și India, în ultimii 3 ani. New Delhi a băgat în buzunarul lui Putin nu mai puțin de 61,15 miliarde de dolari în anul financiar 2023-2024, dar deficitul său față de Moscova a fost unul uriaș, de 58,89 de miliarde de dolari.

India se bate pentru ca mai multe schimburi comerciale cu Rusia să fie stabilite în rupii, deoarece comerțul său cu Moscova este martorul unei creșteri puternice. „Decontarea reciprocă a comerțului în monede naționale este de mare importanță”, a declarat luni, 11 noiembrie, ministrul Afacerilor Externe, Subrahmanyam Jaishankar, vorbind la Forumul de afaceri India-Rusia din Mumbai, la care a participat primul viceprim-ministru al Rusiei, Denis Manturov, potrivit Bloomberg.

Comerțul dintre aliații tradiționali a crescut de cinci ori în ultimii trei ani, potrivit datelor Ministerului Comerțului, în timp ce India a cumpărat masiv țiței rusesc, după invazia Ucrainei. „Comerțul nostru bilateral este astăzi de 66 de miliarde de dolari”, a spus Jaishankar. „Acest lucru face ca obiectivul de a atinge 100 de miliarde de dolari până în 2030 să fie mai mult decât realist.”

Cea mai puternică țară lovită de o criză fără precedent. 800.000 de români suferă, declin în 3 domenii majore

Reglarea tranzacțiilor în moneda locală cu unii dintre partenerii săi, cum ar fi Rusia, va ajuta New Delhi să reducă dependența de dolar și să-și izoleze parțial economia de șocurile globale. Cu toate acestea, impulsul nu a obținut încă rezultatele dorite.

India are un deficit comercial uriaș cu Rusia de peste 58 de miliarde de dolari, potrivit datelor guvernamentale, ceea ce înseamnă că cumpără de la Moscova mai mult decât furnizează. Asta lasă Rusia cu mai multe rupii indiene decât are nevoie pentru a cumpăra bunuri precum electronice, medicamente, fructe de mare și oțel de la națiunea din Asia de Sud.

„Totuși, balanța comercială are nevoie de remediere urgentă, deoarece schimburile sunt atât de unilaterale”, a spus Jaishankar, în timp ce a cerut Rusiei să elibereze barierele netarifare și „obstacolele de reglementare” pentru a ajuta la stimularea transporturilor indiene.

Prăbușirea occidentală de 250 miliarde dolari. China a provocat dezastrul pentru un gigant

India importă în principal petrol și echipamente de apărare din Rusia și a încercat să realizeze un echilibru cu SUA, de la care caută tehnologie și capital. India și-a menținut relațiile de prietenie cu Rusia, în ciuda obiecțiilor din partea unor țări precum Germania, Japonia și SUA.

În 2023-2024, importurile Indiei din Rusia au fost evaluate la 61,15 miliarde dolari, în timp ce exporturile sale au fost de 4,26 miliarde dolari, creând un deficit comercial mare de 56,89 miliarde dolari, conform The Hindu Business Line.

Jaishankar a subliniat necesitatea de a accelera negocierile privind Tratatul bilateral de investiții între cele două țări și de a concentra atenția asupra celor trei inițiative de conectivitate - INSTC, Coridorul Chennai-Vladivostok și Ruta Maritimă de Nord.

Elveția îi dă o lovitură puternică lui Putin: Oprește Rusia, printr-o mutare surprinzătoare

El a subliniat, de asemenea, necesitatea de a acorda prioritate comerțului India-Uniunea Economică Eurasiatică în negocierile cu mărfuri, care au început în luna martie a acestui an și se așteaptă să stimuleze semnificativ comerțul și investițiile bilaterale. „Trebuie să o ducem mai departe”, a spus el.

India este de părere că succesul acordului de decontare a comerțului între rupii-ruble, la care ambele țări au lucrat din greu și care ar ajuta la evitarea sancțiunilor bancare impuse de țările occidentale împotriva Rusiei, depinde și de reducerea deficitului comercial existent.

„Decontarea reciprocă a comerțului cu monede naționale este de mare importanță, mai ales în circumstanțele actuale. Conturile speciale Vostro în rupie sunt acum un mecanism eficient. Cu toate acestea, chiar și pe termen scurt, o balanță comercială mai bună cu decontări în monedă națională este răspunsul”, a spus Jaishankar.

Românii vor putea plăti cu o nouă bancnotă. Anunțul oficial din partea Băncii Naționale (BNR)
Românii vor putea plăti cu o nouă bancnotă. Anunțul oficial din partea Băncii Naționale (BNR)
Banca Naţională a României (BNR) lansează în circuitul numismatic, începând de duminică, o bancnotă aniversară pentru colecţionare, cu valoare nominală de 100 lei, imprimată pe suport...
Certificatul RAR Auto-Pass poate fi obținut exclusiv online. Ce informații include și cât costă emiterea
Certificatul RAR Auto-Pass poate fi obținut exclusiv online. Ce informații include și cât costă emiterea
Registrul Auto Român emite a început emiterea certificatul RAR Auto-Pass, un document digital care poate fi solicitat exclusiv online, duminică, 1 decembrie. Pentru a-l obține nu este nevoie de...
#schimburi comerciale rusia, #Rusia India, #petrol Rusia, #India Rusia, #India petrol, #rupii india, #Putin razboi , #stiri afaceri
  1. Românii vor putea plăti cu o nouă bancnotă. Anunțul oficial din partea Băncii Naționale (BNR)
  2. Certificatul RAR Auto-Pass poate fi obținut exclusiv online. Ce informații include și cât costă emiterea
  3. Cum arată economia României, de Ziua Națională. „Am început să văd schimbări pozitive nete încă de la mijlocul anilor 2000”
  4. Imagini spectaculoase cu metroul nou-inaugurat din Salonic. Artefactele antice care au întârziat cu două decenii finalizarea proiectului de infrastructură VIDEO
  5. Achiziție importantă pe piața aeriană. Lufthansa primește undă verde din partea Bruxelles-ului pentru cumpărarea unei companii italiene
  6. Tarifele lui Trump ar putea costa scump producătorii de maşini. Cu cât vor scădea profiturile unor mărci auto importante care produc în Europa
  7. Cum poate Delta Dunării să se dezvolte pe plan turistic. Operatorii din zonă spun că străinii sunt mai încântați decât românii: ”Supraviețuim, dar depindem de un fir de ață”
  8. Cum arată topul orașelor românești la capitolul performanță în afaceri. Primele locuri-surpriză nu sunt ocupate de Cluj sau de Capitală
  9. Mitul sistemului bugetar „umflat”. Cifrele care arată că sistemul public al României este mai mic decât oriunde în Europa
  10. Samsung Galaxy S25: Culorile noului smartphone dezvăluite într-un mod inedit. Ce ascund noile leak-uri