Dosarul sclavelor sexuale ținute captive în „casa sfântă" a ajuns la final. Pedeapsa primită de liderul sectei „Cercul"

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 08:55
14167 citiri
Dosarul sclavelor sexuale ținute captive în „casa sfântă" a ajuns la final. Pedeapsa primită de liderul sectei „Cercul"
„Gurul” sectei „Cercul” Eusebiu Sebastian Apostolache FOTO Stirile Pro Tv

Curtea de Apel Târgu Mureș a pronunțat o sentință finală în dosarul de trafic al sclavelor sexuale racolate și exploatate de liderul sectei "Cercul". Curtea de Apel a menținut pedepsele pronunțate în primă instanță de Tribunalul Târgu-Mureș.

Trei persoane au fost condamnate definitiv la pedepse cuprinse între șapte ani și șase luni și nouă ani de închisoare.

Cea mai grea pedeapsă din dosar a primit-o "guru" Eusebiu Sebastian Apostolache. Nușa Kelemen, care avea rolul de a racola și introduce fete în secta denumită „Cercul" și care a expus-o ritualurilor sexuale, până la maturitate, inclusiv pe fiica sa de 9 ani, a fost condamnată la 8 ani de închisoare.

Marta Papai, o altă membră a "Cercului", responsabilă de recrutarea, îndoctrinarea, izolarea de familie și cazarea victimelor a fost condamnată la șapte ani și nouă luni de închisoare. O altă membră a „Cercului", suspectă într-o primă fază a anchetei a primit în final doar calitate de martor.

Cum funcționa "Cercul"

Dosarul sclavelor sexuale a fost deschis de DIICOT în anul 2016. Procurorii aveau să descopere că Eusebiu Sebastian Postolache, fost muzician și coregraf și fost colaborator al Teatrului din Viena, racola prin intermediul unor membre ale sectei sale, ale cărei baze au fost puse încă din 2008, studente de la Facultatea de Arte din Târgu-Mureș sau fete din medii defavorizate.

Odată ce fetele erau atrase în "Cerc", sub pretextul unor ritualuri spirituale, erau supuse perversiunilor sexuale și ținute captive, în condiții precare, în așa numitele "case sfinte". O astfel de "casă sfântă" era în localitatea Eremitu.

Potrivit procurorilor DIICOT, "aservirea victimelor față de inculpatul Apostolache Sebastian și inducerea stării de deplină obediență a acestora s-a realizat cu ajutorul nemijlocit" al lui Kelemen Nușa Ana și a lui Papai Marta.

"În acest context, inculpații au procedat atât la exploatarea sexuală a victimelor, cât și la exploatarea acestora din punct de vedere material, victimele având obligația de a aduce toate câștigurile sau banii obținuți de la părinții acestora în locuința unde erau ținute închise, sub pretextul cheltuielilor comune cu mâncarea", arată procurorii DIICOT, potrivit cărora, fetele erau hrănite doar o dată pe zi cu macaroane cu brânză, iar noaptea, după ritualurile sexuale li se oferea doar pâine cu gem. La mâncare avea acces doar una dintre membrele "Cercului".

Una dintre victimele sectei "Cercul" a fost chiar fiica Nușei Kelemen, de care "guru" a profitat încă de la vârsta de 11-12 ani. Potrivit DIICOT, Apostolache a reușit să îi inoculeze fetei ideea că "prin întreținerea de relații sexuale cu el, în calitatea sa de maestru spiritual, avea posibilitatea să progreseze spiritual, ajungând să fie perceput ca o divinitate, nu numai de către minoră, ci de către toate persoanele vătămate". Ulterior, fata a ajuns să racoleze alte minore pe care le-a invitat să intre în "Cerc".

Recrutarea și îndoctrinarea

Anchetă DIICOT a scos la iveală că principalul rol în racolarea victimelor lui Apostolache îl avea Nușa Kelemen, machieuză la Facultatea de Arte din Târgu-Mureș. Femeia specula vulnerabilitățile studentelor, iar după ce le câștiga încrederea, dându-le tot timpul dreptate și soluții la problemele pe care le aveau, încet, încet, le sugera că există și o altă cale de a fi fericit în viață, respectiv apropierea de divinitate, iar această apropiere este posibilă doar prin orgasm.

După ce tinerele erau deja convinse de către Nușa că această cale a dezvoltării spirituale este alegerea normală pe care trebuie să o facă în viață, în procesul de recrutare a victimelor, intervenea "guru". Astfel, fetele erau duse în "casă sfântă", unde Apostolache le era prezentat ca maestru spiritual.

Spunându-le diverse lucuri din viața lor, aflate din destăinuirile făcute Nușei Kelemen, "guru" le spunea fetelor că aceste lucruri îi sunt comunicate de o forță supranaturală care este în permanență cu el și care se numește Cehov, lui fiindu-i repartizat Cehovul numărul 1.

Odată ajunse în "Cerc" fetele racolate erau sfătuite să rupă legăturile cu familia și să se izoleze de restul semenilor, formându-și propriul univers în cadrul grupului. Mai mult, tinerele erau obligate să se abandoneze cu totul ca ființe umane, nemaiavând dreptul să facă absolut nimic fără încuviințarea "maestrului".

El era cel care le spunea când și ce să mănânce, când și câte orgasme să aibă, când să se tundă, câți cm din par au voie să taie, ziua și ora exactă când au voie să-și taie părul și unghiile, dar și faptul că nu au voie să arunce părul tăiat (acesta fiind sufletul omului). De altfel, la percheziții, procurorii chiar au găsit pungi cu păr și unghii pe care victimele erau obligate să le păstreze.

De asemenea, la percheziții a fost găsită o masă cu cifre la care aveau loc ritualurile în urmă cărora fetele racolate practicau ritualurile sexuale sau chiar întrețineau relații sexuale cu "guru".

Mărturiile tulburătoare ale victimelor

În proces, mai multe fete pe care membrii "Cercului" le-au racolat sau au încercat să le racoleze au depus mărturie, arătând ororile care au avut loc în "casă sfântă" și manipularea psihologică la care au fost supuse. Spre exemplu, una dintre fete, căreia îi vom zice "Oana" (nume fictiv), a declarat că în anul 2008, când era studentă la Facultatea de Arte, s-a împrietenit cu Nușa Kelemen, căreia i-a împărtășit visul său de a deveni actriță.

Nușa Kelemen a convins-o pe tânără să meargă la Oradea pentru a-i face cunoștință cu Apostolache și partenera sa, o austriacă. Cei trei i-au spus tinerei că vor merge "într-un loc bun, cu prieteni din lumea teatrului". Pe drum, fata avea să afle că o să meargă la Viena. În mașină, fata a fost introdusă în discuții legate de spiritualitate, iar după ce i-au dat să mănânce "în mod ciudat, a adormit imediat".

"Oana" a mai povestit că în toată perioada în care a stat la Viena s-a aflat sub strictă supraveghere a grupului, fiind îndrumată în privința a ce să mănânce și cu ce să se îmbrace. Tânăra a mărturisit că totul trebuia aprobat de "guru" și "deși i s-au părut ciudate, au fost respectate, întrucât i-au fost prezentate de către inculpați ca fiind în favoarea ei".

După mai multe zile, Apostolache i-a spus că pentru "evoluția spirituală" trebuie să întrețină un act sexual cu el, dar pentru că fata nu voia, celelalte membre ale grupului au constrâns-o spunându-i că "relațiile sexuale sunt un sacrificiu necesar pentru dezvoltarea spirituală și trecerea într-o etapă superioară a evoluției sale".

"Oana" a mai povestit că în 2012 s-a mutat împreună cu membrii grupării în "casă sfântă" din Eremitu, iar acolo "ritualurile sexuale au început să se desfășoare zilnic, iar separarea de orice altă persoană din exteriorul grupului a devenit mai accentuată".

O altă tânăra racolată de membrii grupării "Cercul" a mărturisit că "deși nu-și explică cum, a ajuns să accepte acele ritualuri". Tânăra a povestit cu lux de amănunte ritualurile din "casă sfânta", povestind că în perioada 2014-2015, când a locuit acolo, la ritualuri a luat parte și o minoră.

Elevă de liceu, racolată de membrii "Cercului"

O tânăra, martoră în dosar, a povestit că pe când era în clasa a X-a, fiica Nusei Kelemen a chemat-o "în mod repetat, în vizită la nasul ei", Sebastian Eusebiu Apostolescu. Tânăra a povestit că la un moment dat a acceptat o astfel de invitație și s-a dus la "casă sfânta", unde "guru", înconjurat de mai multe tinere, "conducea o discuție pe teme de spiritualitate, despre viață de după moarte și obligațiile noastre din această viață, fiind aprobat în permanență de celelalte femei aflate în locuință".

Tânăra a mărturisit că "după câteva ore s-a întors acasă foarte bulversată de acele discuții, iar în perioada următoare a încercat să facă tot posibilul și să găsească scuze, pentru a nu mai merge la Eremitu". Fata a mai spus că, la propunerea prietenei sale (fiica Nușei Kelemen) a întreținut relații sexuale cu aceasta, pentru că "nu a dorit să-și supere prietena".

Martora a mai spus, de asemenea, că după mai multe insistențe ale prietenei sale a mers a doua oară la "casă sfântă" și a dormit împreună cu prietena sa într-o căsuță din lemn din curtea locuinței. Martora a povestit că a stat acolo trei zile, iar în fiecare noapte, "guru" a chemat-o pe prietena ei în casă.

Tânăra a povestit că "după ce s-a reîntors acasă a încercat să facă tot posibilul să nu mai meargă la Eremitu, deși prietena ei o chema insistent, spunându-i chiar că nu trebuie să o mai asculte pe mama ei, ci să fie independentă, iar pentru a nu pierde prietenia cu aceasta, a acceptat și a treia oară să meargă în vizită".

Fata a povestit că de această dată, "guru" și-a axat discuțiile spre cât de importante sunt relațiile sexuale pentru o viață mai bună, după moarte, iar la un moment dat, înainte de miezul nopții, Apostolescu s-a dus la o masă ce o avea într-un colț, începând să murmure un fel de rugăciune și să miște un pahar pe acea masă. În acest timp, două dintre fete au spus că părăsesc camera, în încăpere rămânând ea cu prietena sa, ambele minore, și Apostolescu.

Tânăra a povestit că "guru" i-a propus să întrețină relații sexuale cu el, dar pentru că l-a refuzat i-a spus că el va întreține astfel de relații sexuale cu prietena ei, iar ea să se uite. Fata a spus că după această întâmplare nu a mai acceptat niciodată să meargă la Eremitu, iar după o perioadă a rupt relația de prietenie cu fiica Nușei Kelemen.

Bani câștigați din actorie, aduși în "Cerc"

O altă victimă a povestit că în anul 2008, când era studentă în ultimul an la Facultatea de Arte din Târgu-Mureș, a fost chemată de Nușa Kelemen, care lucra ca machieuză și coafeză în cadrul facultății, la ea acasă. Acolo, Nușa Kelemen a inițiat o discuție despre spiritualitate, ocazie cu care inculpata i-a spus persoanei vătămate că pentru a atinge un anumit nivel de spiritualitate trebuie "să dea viață", adică să se autosatisfacă.

Tânăra a spus că a făcut tot ce i-a spus Nușa Kelemen, iar pentru a le fi mai ușor să participe la ritual au consumat băuturi alcoolice. Tânăra a declarat că a întrebat-o pe Nușa dacă este normal să fie primită la divinitate sub influența băuturilor alcoolice, iar femeia i-a spus că este îngăduit și că este permis pentru că "Divinitatea a fost întrebată".

Odată ce tânăra a fost inițiată în ritualurile sectei de către Nușa Kelemen, următorul pas a fost întâlnirea cu "guru" Apostolescu, în apartamentul Nușei Kelemn. Tânăra a povestit că "maestrul" i-a spus tinerei că ar putea să plece în Viena, unde ar avea masa și cazarea asigurate.

Tânăra s-a speriat la gândul plecării la Viena, dar simțindu-se "oarecum obligată" față de prietena sa, a plecat la Viena. Acolo, tânăra a stat șase zile, timp în care a discutat despre viața ei și divinitate, iar la un moment dat, când a rămas singură cu "guru", acesta a sărutat-o, după care a dus-o în baie, unde au întreținut relații sexuale.

Tânăra a povestit că după acest prim contact sexual, "guru" "a continuat să discute pe teme spirituale, spunându-i că, de fapt, trupul lui este un simplu recipient vizitat periodic de entități superioare denumite Cehovi". "Maestrul" i-a mai spus tinerei că "în permanentă este urmărit de alte entități negative", acesta fiind motivul pentru care toate acestea erau spuse șoptit la ureche.

Tânăra a mai declarat că a participat la ritualurile "Cercului" aproximativ cinci ani, iar toți banii pe care-i câștiga din munca sa de actriță erau folosiți și de ceilalți membrii ai "Cercului". Mai mult decât atât, pentru a pune la dispoziția "Cercului" banii necesari unui trai decent, tânăra a accesat un credit de 18.500 de lei.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#sclave sexuale, #dosar, #guru, #sentinta , #justitie