Români, sclavi la o fermă din Spania. Poliția a descoperit o adevărată rețea de trafic de muncitori

Joi, 15 Decembrie 2022, ora 09:33
2938 citiri
Români, sclavi la o fermă din Spania. Poliția a descoperit o adevărată rețea de trafic de muncitori
Muncitori români exploatați în Spania FOTO Ziarulromânesc.es

Trafic cu muncitori români în Spania, în orașul sevillian Tocina și acuzații extrem de dure pentru membrii unei bande, formată în mare parte tot din români: trafic de ființe umane și falsificare de documente.

Zece persoane care aparțineau unei organizații bine structurate care nu făcea altceva decât să înșele oameni nevinovați dornici să câștige prin muncă cinstită, în mare parte conaționali români, au fost arestate.

Escrocii promiteau locuri de muncă în Spania, evident locuri de muncă bine plătite, iar după ce îi aduceau în Spania le confiscau documentele și le dădeau documente false. Îi exploatau la munci agricole și îi cazau în condiții inumane.

Muncitori români în Spania, exploatați la Alcalá de Guadaíra

Potrivit Poliției Naționale, ancheta a început în luna octombrie anul trecut. Forțele de ordine au primit o mărturie de la o persoană posibilă victimă a traficului de ființe umane în scopul exploatării prin muncă.

Agenții au început verificările care au dus direct către un grup de persoane, condus de un bărbat de naționalitate română. În fiecare dimineață ridica un „număr mare” de persoane și le ducea la o fermă situată în orașul sevilian Alcalá de Guadaíra, la munci agricole, potrivit ziarulromânesc.es

În momentul în care au reușit să adune suficiente probe, agenții aparținând Unității Centrale de Rețele de Imigrare Ilegală și Falsificare de Documente au efectuat o inspecție împreună cu Inspectoratul Provincial de Muncă din Sevilla. Au fost identificate 74 de persoane, dintre care șapte de naționalitate română cu documente false.

Cei doi lideri ai organizației care făcea trafic cu muncitori români au fost arestați sub acuzația de trafic de persoane și falsificare de documente.

Citește și:
Peste o mie de persoane evacuate din cauza unui puternic incendiu izbucnit într-o pădure din estul Spaniei VIDEO
Peste o mie de persoane evacuate din cauza unui puternic incendiu izbucnit într-o pădure din estul Spaniei VIDEO
Un incendiu de pădure a izbucnit în estul Spaniei, sute de persoane fiind evacuate din casele lor aflate în satele din apropiere. Pompierii au fost alertaţi joi despre incendiul izbucnit în...
Rafael Nadal se întoarce pe teren. Când va juca din nou campionul spaniol
Rafael Nadal se întoarce pe teren. Când va juca din nou campionul spaniol
Spaniolul Rafael Nadal, accidentat de la Australian Open, va reveni în competiţii în luna aprilie, la turneul de la Monte Carlo. Anunţul a fost făcut de organiizatorii turneului, în social...
#sclavie, #Spania, #muncitori romani, #trafic persoane , #romani Spania