Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Directorul DSP Sibiu cere ca toate şcolile din municipiu să treacă la cursuri online

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 21:15
3290 citiri
Directorul DSP Sibiu cere ca toate şcolile din municipiu să treacă la cursuri online
Copilul notează informațiile predate de profesor online FOTO: Unsplash.com

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Lucian Blăguţiu, va propune Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă ca toate şcolile din municipiul Sibiu să treacă la cursuri online. El afirmă că din situaţia pe 14 zile reiese că sunt aproape 500 de preşcolari şi elevi infectaţi şi peste 140 de angajaţi din învăţământ.

”Trebuie luate nişte măsuri, iar principala măsură la care ne gândim noi este închiderea şcolilor. Asta se va discuta mâine, la şedinţă. Acest val patru de la început arată o altă formă a bolii. Am o situaţie pe 14 zile şi aproape 500 de şcolari şi preşcolari sunt pozitivi şi 143 de cadre didactice şi personal auxiliar. Este foarte mult în 14 zile. Foarte mult”, a declarat Blăguţiu, pentru Turnul Sfatului.

El a afirmat că elevii nu sunt vaccinaţi şi, dacă nu se respectă măsurile de prevenţie, se infectează unii de la alţii.

”Copiii circulă mult mai mult, au acest tip de alimentaţie de tip fast-food, nu poartă mască şi aşa cum a spus şi colonelul Gheorghiţă, un copil infectat infectează la rândul lui alţi 10. Aici chiar este o situaţie”, a arătat Blăguţiu.

Potrivit acestuia, decizia va fi luată numai în situaţia în care va exista un consens.

”Rămâne să vedem mâine. Dar hotărârea se va lua numai în condiţiile unui acord total al tuturor colegilor”, a declarat directorul DSP Sibiu, pentru publicaţia citată.

Şeful DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că solicitarea DSP Ilfov de trecere în online a tuturor şcolilor din judeţ a fost făcută în afara cadrului legal, iar DSP ”îşi depăşeşte atribuţiile legale” şi încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 şi Ordinul comun 5338/2021.

Ulterior, Cîmpeanu a afirmat că solicitarea DSP Ilfov nu a fost acceptată.

”Nu, pentru că prefectul judeţului Ilfov s-a exprimat foarte clar: el este pus acolo să respecte legea, legea nu permite formularea unei astfel de propuneri, o propunere care a aruncat în haos măsurile şi aşa fragile prin care încercăm să gestionăm situaţia de criză sanitară. Pentru că dacă ne apucăm fiecare dintre noi să formulăm propuneri în afara cadrului legal (...) nu cred că este o variantă”, a mai spus ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un șofer care a intrat pe contrasens, pe DN1, a băgat în spital o mamă și doi copii minori
Un șofer care a intrat pe contrasens, pe DN1, a băgat în spital o mamă și doi copii minori
O femeie şi doi copii au fost transportaţi la spitalele din municipiul Sibiu, după ce au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc marţi dimineaţa, pe DN1, între Bradu şi Avrig,...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Sibiu, #copii infectati, #scoala online , #stiri invatamant