Reacția elevilor la decizia autorităților de a ține școlile închise. ”Solicităm modificarea de urgență a hotărârii de guvern”

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 15:39
3159 citiri
Reacția elevilor la decizia autorităților de a ține școlile închise. ”Solicităm modificarea de urgență a hotărârii de guvern”
Elevii sunt în sala de clasă FOTO: Unsplash

Consiliul Național al Elevilor solicită Guvernului adoptarea unor noi reglementări de ordin sanitar pentru a limita răspândire virusului.

Elevii spun că, ”prin publicarea Hotărârii de Guvern nr. 1130/2021 în Monitorul Oficial, în care se reglementează mai multe măsuri restrictive pentru perioada stării de alertă, autoritățile au omis să cuprindă ceea ce oficialii au declarat săptămâna trecută, respectiv activitatea centrelor comerciale și a altor activități cu risc ridicat de răspândire a COVID-19”.

”A fost suspendată școala în timp ce alte măsuri se lasă așteptate”

”În contextul în care Ministerul Educației a decis suspendarea cursurilor pentru două săptămâni sub motivarea limitării infectărilor în școală, Consiliul Național al Elevilor consideră inacceptabilă situația în care Guvernul României este, în continuare, incoerent în declarații și în măsuri, fără niciun fel de viziune clară și asumată cu care să meargă până la capăt.

Astfel, activitatea didactică a fost suspendată pe o perioadă de două săptămâni, în timp ce alte măsuri menite să reducă efectele pandemiei se lasă așteptate – așadar, principiul „școlile se închid ultimele” este dat uitării de către guvernanți, care par să evite, cu orice preț, un set de măsuri benefice într-un context pandemic și care par să aibă alte interese decât cele ale sănătății publice.

În acest sens, solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor în siguranță este cu adevărat o prioritate, nu doar o lozincă populistă”, au punctat reprezentanții elevilor.

„Educația din România mai primește o lovitură – închidem școlile, dar lăsăm orice altă activitate deschisă! Ziua și gafa la Guvernul României, acolo unde se pare că educația nu este o activitate esențială, având în vedere că principiul închiderii școlilor ca ultimă măsură de restricție pare să fi fost uitat! Solicităm de urgență publicarea unor noi reglementări de ordin sanitar, dacă autorităților le pasă cu adevărat de educație!”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

#scoli inchise, #elevi, #reactii elevi , #stiri invatamant