Povestea băiețelului de clasa a II-a, bursier Brio, care a ales să-și petreacă vacanța de vară învățând matematică și română după standarde internaționale

Vineri, 17 Septembrie 2021, ora 15:10
7575 citiri
Povestea băiețelului de clasa a II-a, bursier Brio, care a ales să-și petreacă vacanța de vară învățând matematică și română după standarde internaționale
bursier Brio FOTO: pixabay.com

Ioan Pascu este în clasa a II-a și este fascinat de matematică. În vacanța de vară, în timp ce era cu mama și cu sora sa la mare, se loga de două ori pe săptămână pentru a putea participa la Școala Remedială de Vară - AER, un proiect realizat de către Alianța pentru Educație Remedială, fondat de Brio Teste Educaționale împreună cu alți trei parteneri.

Rezultatele bune pe care le-a obținut Ioan pe decursul a trei luni de pregătire au făcut ca băiețelul de clasa a II-a să beneficieze de o bursă oferită de Brio. Cel mai important, spune băiețelul, e faptul că testările prin care a trecut în permanență și contactul cu profesorii implicați în proiectul Brio l-au determinat să facă exerciții din ce în ce mai dificile la matematică, cu mult diferite de cele pe care le rezolva la clasă.

"Școala AER m-a ajutat mult, am învățat lucruri noi, diferite față de cele pe care le fac la școală. La matematică sunt înmulțiri mai grele, era un nivel mai ridicat. Profesorii m-au ajutat și ei mult și ne-am înțeles foarte bine. La fel și cu colegii. Testele Brio pe care le-am dat m-au ajutat mult", a povestit Ioan pentru Ziare.com.

Mama sa, Dumitrița Pascu, profesor de matematică, spune că evoluția fiului său a fost foarte bună din momentul în care a intrat în programul susținut de Brio Teste Educaționale. Încântată că fiul său petrecea timpul online învățând și trecând prin diverse testări și nu jucându-se, dascălul ia în calcul să-și trimită, atunci când va fi timpul, copilul la studii în străinătate.

Diferențele dintre testările Brio și cele obișnuite prin ochii elevilor

A remarcat diferențele majore între testările Brio și ceea ce se face la școală dar și gradul de dificultate mai ridicat, nu doar la matematică, ci și la limba română, o altă materie pentru care elevii înrolați în Școala de Vară AER s-au putut pregăti.

"Totul a început în vacanță, în luna iulie. Am văzut o evoluție foarte bună a fiului meu, eram chiar încântată, eram în concediu și el era foarte atent să se logheze la timp pentru a putea participa la orele online. Sunt profesor de meserie și dascălii contează mult. Și implicarea elevului este esențială. Iar în proiectul Brio aceste lucruri au mers mână în mână", a povestit Dumitrița Pascu.

De la 80 de puncte la 95 în doar trei luni

S-a bucurat că fiul său a fost captivat de Școala de Vară. La început, Ioan a trecut printr-o testare pentru a vedea care este nivelul de la care pleacă. A luat 80 de puncte la matematică și peste 90 la limba română. După trei luni de pregătire alături de profesorii implicați în proiectul Brio, rezultatul de la testul final de la matematică a fost de peste 95 de puncte.

"Am fost încântată să văd evoluția fiului meu. Nu l-am ajutat deloc la testari, chiar eram curioasă să văd care este nivelul său și unde poate ajunge. Ceea ce a făcut în proiect era mult mai dificil decât ce făcea la clasă, în școala tradițională. Exercițiile sunt altfel, te pun să gândești diferit, ceea ce e foarte bine", completează mama lui Ioan.

Intenționează să-și trimită și fiica la Școala de Vară AER, dacă va avea această posibilitate. "A comunicat foarte bine cu ceilalți colegi și cu doamna învățătoare. I-a plăcut să facă parte din proiect iar faptul că a obținut și o bursă e un lucru foarte bun", a conchis Dumitrița Pascu.

BRIO, înțelege ceea ce citești

Citește și:
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#invatamant, #bursier brio, #baietel clasa a II a, #brio , #stiri invatamant
Comentarii