Peste 1300 de locuri la admiterea din mai la Școala de Poliție de la Câmpina. Legile pe care trebuie să le știe candidații

Marti, 02 Mai 2023, ora 17:26
2274 citiri
Peste 1300 de locuri la admiterea din mai la Școala de Poliție de la Câmpina. Legile pe care trebuie să le știe candidații
Peste 1300 de locuri la admiterea din mai la Școala de Poliție de la Câmpina FOTO / scoalapolitie.ro

Școala de agenți de poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, cea mai mare de acest profil din țară, organizează, în perioada aprilie 2023 – iunie 2023, concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi.

1340 de locuri au fost scoase la concurs doar pentru această sesiune de admitere.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape.

Dosarele de recrutare se vor depune în volum complet până la data de 15 mai 2023 (inclusiv), în zilele lucrătoare, în intervalul orar 09.00-15.00, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova din municipiul Ploiești sau la sediile inspectoratelor din județele de domiciliu.

Evaluarea psihologică se va realiza de către ofițerii specialişti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, până la data de 15 mai 2023, candidaţii recrutaţi urmând a fi informați cu privire la data, ora, locul și celelalte detalii, prin postarea ulterioară a unui anunț pe pagina de Internet a Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Candidaţii recrutați de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova susțin proba eliminatorie de evaluare a performaței fizice la Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, în perioada 19 – 24 mai 2023.

Proba de evaluare a cunoștințelor se susține în data de 27 mai 2023, iar în examen intră doar candidații care au promovat proba de evaluare a performanțelor fizice.

Ultima etapă este examinarea medicală care se realizează în perioada 31 mai 2023 - 29 iunie 2023, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoștință candidaților prin afișare pe site-ul oficial al unităților de învățământ, până la data de 30 iunie 2023.

Data limită până la care candidaţii vor depune la dosarul de recrutare documentele necesare pentru finalizarea acestuia, este 15 mai 2023, ora 15.00.

La proba scrisă, candidații vor trebui să răspundă la o serie de întrebări din legislația românească și europeană. Astfel, potrivit informațiilor postate pe site-ul Poliției Române, din bibliografia obligatorie fac parte Constituția României, Legea privind statutul cadrelor militare, Drepturile omului și a libertăților fundamentale, Forme de discriminare, Legea privind organizarea și funcționarea Poliției Române, Statutul polițistului etc.

Biblografia completă poate fi consultată aici.

Pe lângă legislația specifică, candidații au de răspuns la un întrebări din limba română și o limbă străină la alegere (engleză sau franceză).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#scoala politie, #agenti politie, #Campina, #Vasile Lascar, #admitere politie , #politie