Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sub 1,5 candidați pe loc la școlile de agenți de poliție din MAI. Este cea mai redusă concurență în ultimii 30 de ani

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 16:50
4702 citiri
Sub 1,5 candidați pe loc la școlile de agenți de poliție din MAI. Este cea mai redusă concurență în ultimii 30 de ani
Concurență extrem de redusă la școlile de poliție FOTO caputra video

1832 candidați au rămas în concursul pentru admiterea în Școala de Agenți de Poliție din Câmpina, cea mai mare de profil din țară.

Este cea mai redusă concurență din ultimii 30 de ani, în condițiile în care MAI a scos la concurs, doar pentru această unitate, 1340 de locuri. Astfel, la proba scrisă au rămas doar 1.36 de concurenți pe loc. În sesiunile din anii trecuți, concurența era și de 3 sau chiar 4 pe loc.

La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca, pe 300 locuri au rămas 426 candidați, respectiv 1.42 candidați pe loc, iar la Școala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, pe 240 locuri au rămas 275 candidați, respectiv 1.14 candidați pe loc.

Concursul pentru admiterea în școlile de agenți de poliție, sesiunea octombrie-decembrie 2022, aflat încă în desfășurare, scoate în evidență un trist adevăr, pe care SNPPC îl clamează de ani buni: profesia de polițist nu mai este atractivă pentru tinerii din ziua de azi, scriu sindicaliștii de la SNPPC.

”Lipsa de predictibilitate în salarizare, în carieră și în pensionare constituie principalele cauze ale acestei crude realități, care determină o bază ineficientă de selecție a viitorilor polițiști, asta chiar și în condițiile unei perioade reduse de școlarizare, ceea ce se va repercuta negativ asupra întregii societăți, în viitorul apropiat”, potrivit SNPPC.

La admiterea care se va finaliza luna următoare, pentru prima dată în istorie nu se vor ocupa locurile la Școlile de Agenți de Poliție din MAI, în condițiile în care nici măcar locurile de încadrare directă din sursă externă, din toamna anului 2022, nu au fost ocupate în totalitate; în viitorul apropiat, deficitul ar putea ajunge la 30.000 polițiști, iar funcționarea sistemului de ordine publică se va bloca de la sine, avertizează sindicaliștii.

În septembrie 2021, 9.756 de candidaţi s-au înscris pentru examenul de admitere în cele două unităţi de învăţământ preuniversitar ale Poliţiei Române. A fost un record al ultimilor ani.

Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Sesiunea de admitere se va desfăşura în perioada aprilie - iulie pentru cele 1.340 de locuri de la Şcoala de la Câmpina şi cele 300 de la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat al...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#scoala politie, #concurenta, #examen, #candidati, #MInisterul Interne , #politie
Comentarii