Scandal la admitere la Medicina: Cerinte gresite si barem lipsa - Vinovat e ...scannerul!

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 16:50
5941 citiri
Scandal la admitere la Medicina: Cerinte gresite si barem lipsa - Vinovat e ...scannerul!
Foto: paginamedicala.ro

Dupa aflarea rezultatelor de la examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Carol Davila, aproximativ 200 de candidati si parinti au reclamat faptul ca unele cerinte au fost gresite.

De asemenea, ei mai acuza si ca nu au primit niciun barem de corectare pentru a-si putea calcula notele, potrivit Ghimpele.

Admitere 2013: Concurenta acerba la Medicina. Cati candidati sunt pe un loc

Candidatii au spus ca vor sa depuna contestatie referitoare la subiectele gresite, insa reprezentantii universitatii au precizat ca este prea tarziu pentru asa ceva si ca acest lucru ar fi trebuit facut imediat dupa examen.

Acestia au gasit si alte nereguli la aceasta admitere. Punctajul obtinut de unii candidati la o anumita proba a fost mai mare decat cel maxim. De exemplu, la chimie, rezolvarea corecta a tuturor subiectelor insuma 40 de puncte, insa unii candidati admisi la buget au obtinut 42 de puncte.

"Au fost intrebari gresite la biologie. Din ce stiu eu, au fost opt intrebari gresite. Am vrut sa facem contestatie, dar intr-un final toata lumea ne-a spus ca nu vom putea vedea lucrarea, ci ea va fi reverificata. La chimie am avut 40 de subiecte, iar trei dintre elevii admisi la buget au avut punctaj de 42", a spus o tanara.

Pricopie da vina pe scanner

In urma situatiei create, ministrul Educatiei Nationale s-a prezentat vineri la Facultatea de Medicina, unde a stat de vorba cu parintii si cu conducerea, iar concluzia la care s-a ajuns a fost ca doua litere, un "u" si un "i", au fost schimbate. Totul s-a produs, potrivit ministrului Pricopie, din cauza scannerului cu care au fost multiplicate grilele de examen.

"Autonomia universitara este sfanta, iar Universitatea a anuntat si am constatat ca aceasta procedura s-a respectat ad-literam. Acest lucru este de remarcat. Am discutat cu parintii aceste aspecte punctuale, cu doamna rector, cu domnul rector aceste aspecte punctuale. Fiecare caz va fi analizat de Universitate.

Unele sunt de ordin general: ca nu s-a scanat bine un document in grila pe care copiii au dat raspunsurile. Este o problema uzuala, sunt multe lucruri. Este important ca Universitatea a recunoscut ca a gresit. In loc de un 'i' s-a pus un 'u'. Acest lucru a fost deja corectat de Universtate", a precizat ministrul Educatiei, vineri, la iesirea de la UMF "Carol Davila".

De asemenea, se pare ca au existat neclaritati si in ceea ce priveste numarul de locuri scoase la concurs de Facultatea de Medicina, deoarece multi candidati au fost bulversati de o informatie de pe site-ul institutiei.

Ministrul Pricopie a spus ca numarul de locuri la medicina nu poate fi nelimitat si ca parintii trebuie "sa aiba un pic de rabdare" si ca, "din punct de vedere procedural", totul a fost respectat.

Admitere 2013: UMF Carol Davila, concurenta record pentru ultimele decenii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#scandal UMF Carol Davila, #subiecte gresite admitere Davila, #subiecte gresite admitere Medicina, #cerinte gresite Davila , #admitere 2013