Admitere fara Bac la o facultate de stat din Bucuresti

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 13:57
7652 citiri
Admitere fara Bac la o facultate de stat din Bucuresti
Foto: TVR

La Universitatea de Arte din Bucuresti elevii se pot inscrie si fara sa aiba diploma de bacalaureat, desi este ilegal.

In urma unui reportaj filmat cu camera ascunsa, cei de la TVR1 au descoperit ca la universitatea de stat elevii se pot inscrie doar cu o adeverinta care sa arate ca sunt inscrisi la a doua sesiune a bacalaureatului.

La Universitatea de Arte inscrierile se termina pe 2 septembrie, iar pe 5 septembrie se da admiterea. Elevii care dau examenul de bacalaureat in august rateaza teoretic admiterea, deoarece rezultatele finale la Bac se afiseaza intre 4 - 7 septembrie.

Insa asta nu pare sa fie o problema. Cei de la secretariatul universitatii au declarat ca doritorii se pot inscrie doar cu adeverinta ca participa la a doua sesiune de bacalaureat.

"Vine si se inscrie si in loc de diploma de Bac cere de la liceu, unde sustine din nou examenul, adeverinta din care sa reiasa ca este inscris la a doua sesiune. Participa, eventual dupa ce-si ia Bac-ul, aduce adeverinta de absolvire sau diploma daca exista", a declarat o secretara.

Secretariatul rectoratului neaga ca s-ar face inscrieri fara ca elevii sa fi luat bacalaureatul. De asemenea, si Alexandru Ghildus, decanul Facultatii de Arte Decorative si Design, sustine ca secretara nu a avut informatiile complete.

"Noi nu putem sa primim in prima etapa de examinare candidati pe baza adeverintei de participare la bacalaureat. Nu vom face acest lucru decat daca vom decide sa amanam cu doua zile inscrierile", a precizat Ghildus contactat de Tvr 1.

Cei de la Ministerul Educatiei sustin ca este o practica ilegala.

"Daca cineva a procedat in acest mod este incorect. Cei care au facut asta vor suporta sanctiunile legii", a spus Catalin Baba, secretar de stat la Ministerul Educatiei.

Sanctiunile in asemenea situatii pot duce chiar si la desfiintarea unitatii de invatamant.

Facultatile care inscriu fara diploma de bacalaureat risca sa fie inchise

Problemele similare au aparut si la Universitatea "Apollonia", care a anuntat saptamana trecuta ca primeste candidati la cele trei specializari - medicina dentara, tehnica dentara si stiinte ale comunicarii -, fara ca acestia sa fi avut diplome de bacalaureat. Cei in cauza ar fi trebuit sa aduca respectivul act pana la finalizarea anului doi de studiu.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#admitere facultate arte fara bacalaureat, #admitere facultate 2011 , #admitere