Admiterea la facultate - ghidul candidatului la arte

Joi, 14 Iulie 2011, ora 09:59
15777 citiri
Admiterea la facultate - ghidul candidatului la arte
Foto: Arhiva

Artistii care au scapat de examenul de bacalaureat se pot inscrie, incepand chiar din aceasta saptamana, la una din facultatile de profil.

Astfel, fie ca vor sa studieze Designul, Moda, Pedagogia artelor plastice si decorative, Istoria si teoria artei ori Conservare si restaurare, universitatile isi asteapta viitorii boboci.

Admiterea la facultate - Ziare.com te ajuta sa alegi

Facultatea de Istorie si Patrimoniu din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu va avea, incepand din toamna, 130 de boboci. Dintre acestia, insa, doar 60 vor fi studenti la buget, iar ceilalti 70 vor trebui sa plateasca o taxa anuala de 2.500 de lei.

Pentru specializarile Conservare si restaurare si Design, candidatii vor trebui sa sustina mai multe probe de aptitudini. De asemenea, tinerii vor trebui sa prezinte o mapa cu 20 de lucrari executate in afara concursului de admitere.

Facultatea de Design de la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad ofera 160 de locuri pentru anul universitar 2011-2012.

Candidatii vor fi pusi in fata unor noi emotii, avand de sustinut doua probe practice in cadrul concursului de admitere.

Si Facultatea de Arte Vizuale din cadrul Universitatii din Oradea isi asteapta viitorii studenti, care se vor specializa pe domenii precum Pedagogia artelor plastice si decorative, Arte plastice, Arte decorative, Design, Conservare si restaurare.

Candidatii, care vor plati o taxa de inscriere de 150 de lei, vor fi evaluati in urma probei de aptitudini si a notei de la examenul de bacalaureat. Taxa la aceasta facultate este de 2.800 de lei pe an.

Tinerii boemi se pot inscrie si la Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design si la Universitatea de Arte "George Enescu "din Iasi.

Candidatii vor plati o taxa de inscriere de 200 de lei, dupa care vor avea de sustinut mai multe probe. Viitorii studenti se vor specializa pe domenii precum Pedagogia artelor plastice si decorative, Istoria si teoria artei, Arte textile - design textil, Arte plastice, Arte decorative, Design, Conservare si restaurare, Arta murala.

Si Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul Universitatati de Arta si Design din Cluj-Napoca isi asteapta viitorii studenti.

Materialele suport de lucru necesare pentru desfasurarea concursului de admitere (hartie, carton, lut de modelaj, materiale fotosensibile, precum si aparatura foto etc.) vor fi puse la dispozitia candidatilor de catre administratia Universitatii, toate fiind de aceeasi calitate.

Celelalte materiale precum creionul, carbunele, pigmentii (acuarele, tempera, guase, acryl, ulei, tusuri colorate etc.) vor fi asigurate de catre candidati. Lista materialelor cu care se va putea lucra la fiecare specializare va fi facuta publica cu minimum 7 zile inainte de concursul de admitere.

Candidatii vor fi informati prin afisare cu cel putin 24 ore inainte de inceperea concursului asupra denumirii probei de concurs, orei de incepere, duratei de desfasurare, repartizarii pe sali.

Bobocii care nu vor fi admisi pe un loc bugetat vor scoate din buzunar 3.000 de lei anual.

La Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara se pot studia discipline precum Pedagogia artelor plastice si decorative, Istoria si teoria artei, Arte textile - design textil, Moda - design vestimentar, Arte plastice, Arte decorative, Design.

Admiterea se face pe baza rezultatelor obtinute de catre candidati in liceu si la examenul de bacalaureat. Pentru studiile de licenta organizate intr-o limba de larga circulatie internationala, admiterea va contine obligatoriu si o proba de competenta lingvistica, in cazul in care aceasta competenta nu rezulta din alte documente.

Pentru domeniile/specializarile la care se cer anumite aptitudini (arte, muzica, educatie fizica, teologie), probele pentru verificarea acestora sunt eliminatorii si se cuantifica cu admis/respins.

Taxa de inscriere este de 100 de lei, urmand ca cei care vor fi inscrisi pe locurile nesubventionate sa achite o taxa anuala de 2.300 de lei.

Mii de absolventi de liceu isi doresc ca, dupa ce trec examenul de bacalaureat, sa se inscrie la o facultate. Majoritatea tinteste locurile la buget puse la bataie de institutiile de invatamant. Examenul de admitere poate fi constituit dintr-un concurs de dosare ori de un examen scris. Pentru ca optiunile sunt numeroase, taxele, metoda de inscriere si locurile diposnibile difera, Ziare.com ii ajuta pe absolventii de liceu sa-si aleaga facultatea care li se potriveste, fie ca acestia vor opta pentru arte, medicina, stiinte ale naturii, economie ori stiinte sociale sau politice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#admitere arte 2011, #admitere facultate arte film , #admitere