Universitatea din Craiova, in elita educatiei antreprenoriale superioare

Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 10:00
8004 citiri
Universitatea din Craiova, in elita educatiei antreprenoriale superioare

Cel mai mare centru universitar din sud-vestul Romaniei, Universitatea din Craiova pune la dispozitie studentilor 2900 locuri la licenta-buget si 1680 locuri-buget la master. La taxa, candidatii pot opta pentru unul dintre cele 2692 de locuri cu taxa la licenta si 1260 locuri cu taxa la master.

Absolventii liceelor din mediul rural pot opta anul acesta pentru unul dintre cele 91 de locuri licenta-buget destinate special lor.

Universitatea din Craiova ofera posibilitatea pregatirii in 97 de programe de licenta si 92 de programe de master, repartizate pe cinci din cele sase domenii de studii existente in acest moment la nivel national.

Si oferta educationala pentru formare continua este substantiala, incluzand 32 de programe postuniversitare si 11 programe de conversie.

Universitatea din Craiova ofera si programe de studii universitare la formele de invatamant cu frecventa redusa (IFR) si/sau la distanta (ID), avand acreditate programele de invatamant respective la forma de invatamant cu frecventa.

Universitatea din Craiova se numara printre cele mai importante institutii organizatoare de doctorat din Romania: 26 de domenii si 100 de conducatori de doctorat afiliati scolilor doctorale.

Studentii Universitatii din Craiova au la dispozitie o infrastructura de pregatire si cercetare de ultima generatie, precum si parteneriate extrem de solide cu mediul socio-economic si cu cel academic international - Universitatea din Craiova este partener academic strategic pentru mai bine de 250 de universitati din lume.

BURSE PENTRU STUDENTII CRAIOVENI

- Burse de performanta

- Burse de merit

- Burse sociale

- Burse de ajutor social ocazional

- Burse de voluntariat

- Burse private

Bursele speciale instituite de Universitatea din Craiova:

Bursa FORUMUL CARIEREI se acorda:

- sustinerii studentilor cu rezultate deosebite in activitatea organizatorica, stiintifica, cultural-artistica sau sportiva, in activitatile-suport din universitate/facultate.

- lunar, pe o perioada aprobata de catre Consiliul de Administratie.

Bursa INCESA se acorda:

- studentilor implicati in activitati de cercetare aplicata cu finalitate si utilitate dovedite pentru partenerii si beneficiarii Universitatii din Craiova;

- studentilor implicati in activitati de cercetare aplicativa desfasurate in vederea realizarii unor instrumente, produse, servicii sau proceduri care au ca scop rezolvarea unor probleme ale Universitatii din Craiova;

- studentilor implicati in promovarea cercetarii, inovarii si transferului de tehnologie si cunoastere prin desfasurarea unor activitati suport aprobate in prealabil de Consiliul de Administratie;

- studentilor care obtin rezultate deosebite la manifestari extracurriculare, in afara domeniului de studiu la care sunt inmatriculati.

- lunar, pe o perioada aprobata de catre Consiliul de Administratie.

Studentii pot primi si burse de la persoane fizice sau juridice - agenti economici, asociatii nonguvernamentale, fundatii etc. - pe baza de contract incheiat direct cu studentii.

CAZARE

Universitatea din Craiova ofera aproximativ 3100 de locuri de cazare in cele 14 camine studentesti (plus unul la Drobeta-Turnu Severin) in patru campusuri:

- Campus Agronomie

- Campus Mecanica

- Campus Electrotehnica

- Campus Educatie Fizica si Sport

Parteneriate si proiecte pentru educatia superioara antreprenoriala

Proiectele institutiei din Banie se inscriu in strategia de imbunatatire a calitatii pregatirii studentilor si au ca obiectiv major cresterea numarului de absolventi de invatamant superior din domenii de specializare inteligenta.

Universitatea din Craiova a dezvoltat peste 200 de parteneriate cu agentii economici de prima marime de la nivel regional si national. Acestia acorda burse studentilor merituosi, se implica in proiectele lor si ale Universitatii. Universitatea din Craiova se mandreste si cu o reusita unica in peisajul antreprenoriatului.

Printr-un ONG pe care l-a fondat (EDUCOL - Asociatia pentru Educatie SV Oltenia) a obtinut o finantare internationala de peste 1 milion de dolari (pe platforma GlobalGiving), prin care a infiintat, impreuna cu Primaria Craiova si Fundatia Ford, un Centru de Resurse si Angajament in care deruleaza un program de antreprenoriat social.

Universitatea din Craiova este lider in ceea ce priveste dezvoltarea conceptului de universitate antreprenoriala. Astfel, valoarea contractelor de cercetare cu mediul economic a depasit suma de un milion si jumatate de euro, valoarea totala a proiectelor pe fonduri europene aflate in implementare este de peste 66 milioane de lei, iar a propunerilor trecute de faza de eligibilitate, unele dintre ele aflate in stadiul final al incheierii contractelor, este de peste 288 milioane lei.

Mai mult, valoarea proiectelor in parteneriat cu comunitatea locala, ONG-uri relevante, cu administratia locala pentru promovarea proiectelor de antreprenoriat social este de peste 10 milioane de lei.

Proiecte care sustin practica de specialitate, proiecte care sustin educatia antreprenoriala, proiecte finantate de mari companii interesate de studentii si absolventii nostri, toate acestea fac din Universitatea din Craiova institutia de invatamant superior cu dezvoltarea cea mai rapida in ultimii ani.

Oferta educationala a Universitatii din Craiova,

Licenta, iulie-septembrie 2019

FACULTATEA DE AGRONOMIE

Agricultura (invatamant la zi): 55 locuri la buget si 45 locuri cu taxa

Agricultura (IFR): 75 locuri cu taxa

Montanologie (invatamant la zi): 27 locuri la buget si 33 locuri cu taxa

Controlul si expertiza produselor alimentare (invatamant la zi): 32 locuri la buget si 18 locuri cu taxa

Masuratori terestre si cadastru (invatamant la zi): 29 locuri la buget si 21 locuri cu taxa

Silvicultura (invatamant la zi): 28 locuri la buget si 22 locuri cu taxa

Conditii de admitere: concurs de dosare. Media examenului de Bacalaureat - 100%

Oportunitati de cariera: Absolventii Facultatii de Agronomie pot activa in management agricol, silvicultura, protectia plantelor, agricultura, ecologie, inbunatatiri funciare, controlul calitatii produselor alimentare (industria carnii, laptelui, uleiului, zaharului, panificatie, industria berii, industria vinului), politia vamala, consultanta agricola, irigatii si ameliorarea solului, control vamal, agro-turism, protectia mediului, topografie si cadastru, fitofarmacie, industria alimentara, mecanizarea agriculturii, cercetare in agricultura, silvicultura, geodezie, topografie, expertiza in agricultura, alimentatie, imobiliare, silvicultura, invatamant.

Toate detaliile, aici: http://www.agro-craiova.ro/

FACULTATEA DE AUTOMATICA, CALCULATOARE SI ELECTRONICA

Automatica si informatica aplicata (invatamant la zi): 80 locuri la buget si 20 locuri cu taxa

Ingineria sistemelor multimedia: 40 locuri la buget si 15 locuri cu taxa

Calculatoare (invatamant la zi): 65 locuri la buget si 15 locuri cu taxa

Calculatoare (lb. en.): 66 locuri la buget si 14 locuri cu taxa

Electronica aplicata (invatamant la zi): 34 locuri la buget si 16 locuri cu taxa

Specializarile Mecatronica (invatamant la zi) si Robotica (invatamant la zi): 35 locuri la buget si 15 locuri cu taxa

Oportunitati de cariera prin Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica: programatori si dezvoltatori software, arhitecti de solutii IT, proiectare si operare baze de date, asigurarea calitatii produselor software/hardware, automatica, controlul proceselor industriale, ingineria reglarii automate, linii flexibile de fabricatie, instalarea si mentenanta robotilor industriali, electronica de mare putere, operatori infrastructura telecom, customer support, client service.

Toate informatiile aici: http://www.ace.ucv.ro/

FACULTATEA DE DREPT

Drept (invatamant la zi): 168 locuri la buget si 168 locuri cu taxa

Drept (IFR): 100 locuri cu taxa

Administratie publica (invatamant la zi): 40 locuri la buget si 40 locuri cu taxa

Administratie publica (Drobeta-Turnu Severin) (invatamant la zi): 27 locuri la buget si 53 locuri cu taxa

Oportunitati de cariera oferte de Facultatea de Drept: judecator, procuror, avocat, consilier juridic, notar, executor judecatoresc, magistrat asistent, practician in insolventa, asistent judiciar, mediator, grefier cu studii superioare, functionar in administratia publica, functii de specialitate in institutiile europene (Curtea de Justitie a Uniunii Europene, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Consiliul Uniunii Europene s.a.), cadru didactic in invatamantul superior etc.

Toate detaliile aici: http://drept.ucv.ro/

FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Administrarea afacerilor - Drobeta-Turnu Severin (invatamant la zi): 19 locuri la buget si 21 locuri cu taxa

Economia comertului, turismului si serviciilor (invatamant la zi): 30 locuri la buget si 10 locuri cu taxa

Informatica economica (invatamant la zi): 53 locuri la buget si 7 locuri cu taxa

Statistica si previziune economica (invatamant la zi): 20 locuri la buget si 10 locuri cu taxa

Contabilitate si informatica de gestiune (invatamant la zi): 67 locuri la buget si 23 locuri cu taxa

Contabilitate si informatica de gestiune (ID): 50 locuri cu taxa

Contabilitate si informatica de gestiune (invatamant la zi) - Drobeta-Turnu Severin: 24 locuri la buget si 16 locuri cu taxa

Economie si afaceri internationale (invatamant la zi): 33 locuri la buget si 7 locuri cu taxa

Economie si afaceri internationale (invatamant la zi) / in limba engleza: 24 locuri la buget si 6 locuri cu taxa

Finante si banci (invatamant la zi): 75 locuri la buget si 15 locuri cu taxa

Finante si banci (ID): 50 locuri cu taxa

Finante si banci (invatamant la zi) - Drobeta-Turnu Severin: 23 locuri la buget si 17 locuri cu taxa

Management (invatamant la zi): 54 locuri la buget si 26 locuri cu taxa

Management (ID): 125 locuri cu taxa

Management (invatamant la zi) - Drobeta-Turnu Severin: 18 locuri la buget si 22 locuri cu taxa

Marketing (invatamant la zi): 30 locuri la buget si 7 locuri cu taxa

Oportunitati de cariera pentru absolventii Facultatii de Economie si Administrarea afacerilor: Finante, Banci, Piata de capital, Contabilitate, Audit, Consultanta fiscala, Expertiza contabila, Administratie publica centrala si locala, IT, Comert, Turism, Servicii, Afaceri internationale, Marketing.

Toate detaliile, aici: http://feaa.ucv.ro/one/index.php?lang=ro

FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT

Educatie fizica si sportiva (invatamant la zi): 46 locuri la buget si 103 locuri cu taxa

Educatie fizica si sportiva (invatamant la zi) la Drobeta-Turnu Severin: 15 locuri la buget si 44 locuri cu taxa

Kinetoterapie si motricitate speciala (invatamant la zi): 35 locuri la buget si 114 locuri cu taxa

Kinetoterapie si motricitate speciala (invatamant la zi) la Drobeta-Turnu Severin: 9 locuri la buget si 50 locuri cu taxa

Oportunitati de cariera pentru absolventii Facultatii de Educatie Fizica si Sport: sport de performanta, invatamant, spitale, centre de recuperare, unitati cu caracter/departament sportiv.

Toate detaliile, aici: http://cis01.central.ucv.ro/educatie_fizica-kineto/

FACULTATEA DE HORTICULTURA

Biologie (invatamant la zi): 40 locuri la buget si 20 locuri cu taxa

Peisagistica (invatamant la zi): 24 locuri la buget si 16 locuri cu taxa

Horticultura (invatamant la zi): 29 locuri la buget si 31 locuri cu taxa

Ingineria si protectia mediului in agricultura (invatamant la zi): 34 locuri la buget si 26 locuri cu taxa

Tehnologia prelucrarii produselor agricole (invatamant la zi): 27 locuri la buget si 33 locuri cu taxa

Absolventii Facultatii de Horticultura se pot angaja in domenii precum: horticultura, peisagistica, ingineria produselor alimentare, biologie, ingineria mediului, protectia plantelor, stiintele solului, conservarea biodiversitatii, managementul ecosistemelor antropice, pentru sectoarele de productie, cercetare, invatamant, servicii, management si consultanta, expertiza, analize si determinari de laborator, business, finantarea investitiilor rurale, managementul integrat al productiei horticole si agroalimentare, dezvoltarea spatiului rural etc.

Toate detaliile, aici: http://horticultura.ucv.ro/horticultura/

FACULTATEA DE INGINERIE ELECTRICA

Echipamente si instalatii de aviatie (invatamant la zi): 30 locuri la buget si 3 locuri cu taxa

Electromecanica (invatamant la zi): 65 locuri la buget si 3 locuri cu taxa

Electromecanica (frecventa redusa): 30 locuri cu taxa

Inginerie electrica si calculatoare (invatamant la zi): 65 locuri la buget si 3 locuri cu taxa

Informatica aplicata in inginerie electrica (invatamant la zi): 35 locuri la buget si 3 locuri cu taxa

Ingineria sistemelor electroenergetice (invatamant la zi): 40 locuri la buget si 3 locuri cu taxa

Oportunitati de cariera: Absolventii Facultatii de Inginerie Electrica pot lucra in companii industriale multinationale si autohtone, in constructii de masini, producatori de echipamente,producere-transport-distributie a energiei electrice si serviciile aferente, in companii de transport, firme de montaj-exploatare-mentenanta instalatii specifice, institute de cercetare-dezvoltare, laboratoare de incercari, agenti economici specilizati in protectia mediului siin invatamant.

Toate detaliile, aici: http://ie.ucv.ro/

FACULTATEA DE LITERE

Limba si literatura romana - Limba si literatura latina (invatamant la zi): 10 locuri la buget si 5 locuri cu taxa

Limba si literatura romana - Limba si literatura moderna (invatamant la zi) (engleza, franceza, italiana, germana, spaniola): 61 locuri la buget si 59 locuri cu taxa

Limba si literatura romana - Limba si literatura moderna (ID) (engleza, franceza, italiana, germana, spaniola): 40 locuri cu taxa

Limba si literatura romana - Limba si literatura moderna (invatamant la zi) (engleza, franceza) la Drobeta-Turnu Severin: 25 locuri la buget si 15 locuri cu taxa

Limba si literatura moderna A (engleza/franceza) - Limba si literatura moderna B (engleza, franceza, italiana, germana, spaniola) / Limba si literatura latina (invatamant la zi): 71 locuri la buget si 49 locuri cu taxa

Traducere si interpretare (engleza, franceza) (invatamant la zi): 19 locuri la buget si 11 locuri cu taxa

Comunicare si relatii publice (invatamant la zi): 40 locuri la buget si 35 locuri cu taxa

Jurnalism (invatamant la zi): 22 locuri la buget si 18 locuri cu taxa

Interpretare muzicala - canto (invatamant la zi): 5 locuri la buget si 3 locuri cu taxa

Interpretare muzicala - instrumente (invatamant la zi): 4 locuri la buget si 4 locuri cu taxa

Muzica (invatamant la zi): 6 locuri la buget si 9 locuri cu taxa

Artele spectacolului (Actorie): 9 locuri la buget si 6 locuri cu taxa

Cinematografie, fotografie, media (comunicare audiovizuala, scenaristica, publicitate media, filmologie): 11 locuri la buget si 1 loc la taxa

Pedagogia invatamantului primar si prescolar (invatamant la zi): 20 locuri la buget si 40 locuri cu taxa

Specializarea Pedagogia invatamantului primar si prescolar (invatamant la zi) - Drobeta-Turnu Severin: 20 locuri la buget si 40 locuri cu taxa

Facultatea de Litere ofera posibilitati multiple de cariera, in peste 50 de domenii. Absolventii pot deveni profesori, traducatori, scriitori, specialisti in PR, redactori, prezentatori, fotojurnalisti, actori, solisti, instrumentisti, dirijori sau manageri.

Toate detaliile, aici: http://litere.ucv.ro/litere/

FACULTATEA DE MECANICA

Autovehicule rutiere (invatamant la zi): 87 locuri la buget si 33 locuri cu taxa

Ingineria transporturilor si a traficului (invatamant la zi): 40 locuri la buget si 50 locuri cu taxa

Tehnologia constructiilor de masini (invatamant la zi): 50 locuri la buget si 40 locuri cu taxa

Constructii civile, industriale si agricole (invatamant la zi): 36 locuri la buget si 24 locuri cu taxa

Ingineria si protectia mediului in industrie (invatamant la zi) - la Drobeta-Turnu Severin: 29 locuri la buget si 21 locuri cu taxa

Navigatie si transport maritim si fluvial (invatamant la zi) - la Drobeta-Turnu Severin: 28 locuri la buget si 2 locuri cu taxa

Inginerie economica industriala (invatamant la zi) - la Drobeta-Turnu Severin: 40 locuri la buget si 20 locuri cu taxa

Oportunitati de cariera oferite de Facultatea de Mecanica: industria automotive, institute de cercetari si testari in domeniile: autovehicule, transporturi, inginerie industriala, inginerie civila, ingineria mediului, ingineria materialelor; proiectare asistata de profil (CAD-CAM-CAE); societati cutehnologii moderne (de fabricatie, de constructii, de logistica); unitati de productie si mentenanta; organisme de certificare-control (R.A.R., A.R.R., I.S.C.T.R., metrologie, asigurari); invatamant de specialitate etc.

Toate detaliile, aici: http://mecanica.ucv.ro/

FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXA

Teologie ortodoxa pastorala (invatamant la zi): 50 locuri la buget si 50 locuri cu taxa

Arta sacra (invatamant la zi): 10 locuri la buget si 20 locuri cu taxa

Arte plastice (pictura si sculptura) (invatamant la zi): 10 locuri la buget si 20 locuri cu taxa

Absolventii Facultatii de Teologie pot deveni: profesori de teologie sau de desen, preoti, diaconi, pictori de icoane sau de biserici, sculptori, restauratori de monumente religioase, artisti plastici, ghizi de arta, galeristi sau consilieri artistici.

Toate detaliile, aici: http://teologie.central.ucv.ro/

FACULTATEA DE STIINTE

Biochimie tehnologica (invatamant la zi): 25 locuri la buget si 5 locuri cu taxa

Chimie farmaceutica: 25 locuri la buget si 5 locuri cu taxa

Fizica informatica (invatamant la zi): 20 locuri la buget si 5 locuri cu taxa

Fizica medicala (invatamant la zi): 40 locuri la buget si 5 locuri cu taxa

Informatica (invatamant la zi): 135 locuri la buget si 20 locuri cu taxa

Matematica (invatamant la zi): 26 locuri la buget si 10 locuri cu taxa

Matematica informatica (invatamant la zi): 20 locuri la buget si 15 locuri cu taxa

Chimia mediului (invatamant la zi): 20 locuri la buget si 5 locuri cu taxa

Geografia turismului (invatamant la zi): 32 locuri la buget si 58 locuri cu taxa

Geografie (invatamant la zi): 30 locuri la buget si 60 locuri cu taxa

Oportunitati de cariera: Absolvirea acestei facultati le ofera studentilor numeroase oportunitati de cariera. Acestia pot lucra cu usurinta in invatamant, in IT, in laboratoare de cercetare aplicata din cadrul armatei, politiei, unitatilor industriale si muzeelor, in managementul turismului, in urbanism si arhitectura, cadastru si cartografie, meteorologie, hidrologie, topografie, inginerie mecanica, dezvoltari de afaceri in internet, comunicatii Wireless, specializare in aparate electro-medicale, in programare, in analiza datelor, in banci si multe altele.

Toate informatiile: http://msn.ucv.ro/

FACULTATEA DE STIINTE SOCIALE

Istorie (invatamant la zi): 22 locuri la buget si 28 locuri cu taxa

Filosofie (invatamant la zi): 20 locuri la buget si 30 locuri cu taxa

Relatii internationale si studii europene (invatamant la zi): 19 locuri la buget si 56 locuri cu taxa

Asistenta sociala (invatamant la zi): 16 locuri la buget si 84 locuri cu taxa

Sociologie (invatamant la zi): 24 locuri la buget si 76 locuri cu taxa

Stiinte politice (invatamant la zi): 24 locuri la buget si 76 locuri cu taxa

Oportunitati de cariera: Absolventii Facultatii de Stiinte Sociale pot lucra in muzeografie, arheologie, administratie publica, asistenta publica, istorie, invatamant preuniversitar, stiinte politice, filosofie, mass-media, cercetare stiintifica, politica, invatamant universitar, diplomatie, comunicare, cercetare de piata, sociologie, organizatii non-guvernamentale, resurse umane.

Toate detaliile, aici: http://stiintesociale.ucv.ro/

Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
Universitatea Craiova n-o lasă pe FCSB să se bucure de titlu. Cum s-a terminat meciul cu Sepsi
Universitatea Craiova n-o lasă pe FCSB să se bucure de titlu. Cum s-a terminat meciul cu Sepsi
Echipa Universitatea Craiova a învins duminică, în deplasare, scor 3-1, formaţia Sepsi OSK, într-un meci din etapa a cincea a play-off-ului Superligii. La debutul lui Costel Gâlcă pe...
#Universitatea Craiova, #admitere Craiova, #facultati Craiova , #admitere