Ziare.com

Pana de candidati la ASE: Se scoate examenul de admitere din toamna

Vineri, 02 August 2013, ora 21:22

   

Pana de candidati la ASE: Se scoate examenul de admitere din toamna
Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti a decis sa scoata examenul de admitere din toamna, punand la bataie peste 1.800 de locuri la buget si taxa.

Decizia a fost luata dupa ce concurenta in sesiunea din vara a fost de un singur candidat la doua locuri, scrie Ziarul Financiar.

Pentru cele 5.000 de locuri scoase la concurs in vara, examenul de admitere a fost sustinut de numai 3.000 de absolventi de liceu. Conducerea institutiei spera ca locurile ramase neocupate sa atraga o noua serie de candidati in toamna.

Rectorul ASE, despre examenul de admitere si 10 incubatoare de afaceri pentru tineri - Interviu

Acestia nu vor mai da examen de admitere, ci vor fi selectati numai pe baza mediei de la bacalaureat, chiar si pe locurile de la buget.

"Avand in vedere ca dupa un examen de bacalaureat, destul de greu de altfel, foarte multi tineri au preferat sa se inscrie la programe similare unde s-a intrat doar pe baza mediei de la bacalaureat, ni s-a parut firesc sa abordam aceeasi strategie. Noi am aplicat filtrul calitatii in prima sesiune si in proportie de 80% am si reusit sa ocupam locurile de la buget", a declarat rectorul Pavel Nastase.

"Acum, trebuie mentionat si faptul ca bacalaureatul este la randul sau un filtru bun in conditiile in care populatia scolara a scazut", a adaugat acesta.

Nastase a spus ca ia in considerare eliminarea examenului de admitere si in cazul sesiunii de vara de anul viitor, pentru a nu se mai confrunta cu o criza de candidati. Pe de alta parte, decizia ar intra in contradictie cu obiectivele stabilite in planul de management prezentat de Pavel Nastase la preluarea mandatului din 2012.

ASE renunta la examenul de admitere - Vezi de ce

"In urma cu zece ani, erau cinci candidati pe un loc si trebuie sa gasim o solutie pentru a redresa situatia. Sigur, vom lua o decizie in septembrie, dupa a doua sesiune de admitere, dar cred ca ar trebui luata in calcul si ideea renuntarii la examen. In strainatate nu exista examene de admitere la facultate, ci admitere pe baza unui interviu si a unui dosar. In conditiile in care examenele din anii de studiu ar fi riguroase, este clar ca cei care nu sunt pregatiti nu vor termina facultatea. Si noi nu putem oferi educatie fara a avea resurse, care vin partial si de la studenti", a explicat rectorul ASE.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3141 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Can' or aflat loazele că le interoghiiază la artimetică...

Adevărul e că in situatia optării cu sau fără examen, nimeni nu e nebun să caute vreunul! Eventual, cel care l-a introdus, asa că s-a dus fiecare unde a văzut cu ochii, iar fată de situatia aceasta, ar trebui retrase subventionările de la buget pentru niste loaze care nici măcar n-au catindat in prima sesiune, fiind clar acum că nu caută decat un "trai nineacă pe banii babachii (mă rog, de la bugetul Ţării)"!

 
 

 
 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor