Bacalaureat 2011: Peste 109.000 de candidati in sesiunea din toamna

Sambata, 20 August 2011, ora 12:01
991 citiri
Bacalaureat 2011: Peste 109.000 de candidati in sesiunea din toamna

Peste 109.000 de candidati vor sustine, incepand de luni, examenul de Bacalaureat in a doua sesiune, prima proba, A, fiind cea de evaluare a compententelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, potrivit calendarului de desfasurare.

Bacalaureatul are trei probe orale si trei scrise. Elevii care au urmat liceul in alta limba decat romana vor sustine, in plus, o proba orala si una scrisa de limba materna.

Proba B, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, se va desfasura in intervalul 22-24 august. Proba C, de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, va avea loc in perioada 23-24 august, iar proba D, privind evaluarea competentelor digitale, este programata in 25 si 26 august.

Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va avea loc la 29 august, urmand ca cea de-a doua proba scrisa la limba si literatura materna sa se desfasoare la 30 august. Urmatoarele doua probe scrise, respectiv cea obligatorie a profilui va avea loc la 31 august, proba scrisa la alegere profilului si specializarii urmand sa fie sustinuta la 2 septembrie.

Potrivit Ministerului Educatiei, pentru proba A s-au inscris 10.568 de candidati, pentru proba B - 260 de candidati, pentru proba C - 11.105 de candidati, proba D - 10.944 de candidati, proba E(a) - 62.348 de candidati, proba E(b) - 945 de candidati, proba E(c) - 78.082 de candidati, proba E(d) - 60.345 de candidati. Probele E sunt cele scrise.

Rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie vor fi afisate la 4 septembrie, iar eventualele contestatii se pot depune pana la ora 20.00 in aceeasi zi.

La prima sesiune de bacalaureat de anul acesta s-au inscris peste 200.000 de candidati, iar, potrivit Ministerului Educatiei, 661 au fost eliminati in timpul testelor, pentru frauda.

Potrivit ministrului Educatiei, Daniel Funderiu, elevii prinsi copiind la bacalaureat vor fi eliminati si nu vor mai putea sustine acest examen timp de doua sesiuni consecutive. Pentru buna organizare a examenului de bacalaureat, Ministerul Educatiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetatenii pot semnala orice neregula constatata in organizarea si derularea examenului national de bacalaureat.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Bac 2011 toamna, #bacalaureat sesiune toamna, #Bacalaureat 2011 sesiunea septembrie , #BAC 2011 toamna