Ziare.com

Funeriu: Cei tentati sa fraudeze la bacalaureat nu vor scapa nepedepsiti

de Teodora Bodeanu
Duminica, 21 August 2011, ora 18:39

   

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, duminica dupa-amiaza, ca a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va desfasura in acelasi conditii ca prima.

"Organizarea va fi foarte buna, cel putin la fel de buna ca la prima sesiune. Corectarea va fi echitabila, toti cei implicati fiind pregatiti pentru acest lucru", a declarat Funeriu, in cadrul unei conferinte de presa.

Ministrul a precizat ca toate clasele vor fi avea supraveghere video. "Cel mai important este cadrul didactic din spatele camerei video, nu camera video in sine. Sper ca cei care sunt tentati sa fraudeze, profesori sau elevi, sa inteleaga ca faptele nu vor fi nepedepsite", a precizat Funeriu.

Aceasta a adaugat ca exista 14.000 de elevi care au obtinut medii intre 5 si 6 la prima sesiune a examenului de bacalaureat.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 879 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Evident, frauda trebuie extirpata

Dar nu prea inteleg ce se urmareste cu o politica care duce la picarea a peste 50% din candidati? Acestor tineri fara BAC li se inchid multe porti in viata. In Vest se face totul ca sa-i tina pe tineri cit mai mult in scoala sau sa-i atraga inapoi spre scoala mai tirziu, cind le mai vine mintea la cap. Cunosc numeroase cazuri de tineri care s-au intors la scoala la 30 de ani (undeva in Vest). Daca nu ai BAC-ul ai o piedica in plus de depasit, ceea ce nu-i putin lucru cind mergi pe sirma.

Eu zic ca trebuie sa recunoastem ca sistemul de educatie in Romania e destul de slabut si examenul sa fie facut in asa fel incit cel putin 80% sa-l treaca. Cu masuratori corecte putem sa evaluam situatia corect si poate, dupa lupte seculare, sa gasim vointa (ideile exista deja) s-o imbunatatim.

 

bai funeriule,

asta scrie la tine in job description? sa limitezi frauda sau sa ridici nivelul de cunostinte si al educatiei in amarata asta de tara? cred ca ai gresit ministerul.

 

el e plutonier de militie in misiune

deghizat in ministru al educatiei

Vor frauda si cei mici, cum au fraudat azi cei mari, oprind curentul

Problema e că ar trebui să stie de unde se face asta, nu cum credea Bulă dinainte de '89 că se face din cocină, că de acolo a auzit el de la ta-su că spunea cand se oprea curentu': "Iar opriră porci ăia curentu!" .

 

Nepedepsit !

Si dom' Funebru cum a scapat ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor