Bac 2012: Alegerile locale intarzie prima proba a examenului

Joi, 07 Iunie 2012, ora 16:56
2352 citiri
Bac 2012: Alegerile locale intarzie prima proba a examenului
Foto: Arhiva

Proba A a examenului de Bacalaureat, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, va fi sutinuta, luni, de la ora 12.00, cu trei ore mai tarziu fata de anii precedenti, ca urmare a desfasurarii alegerilor locale, au declarat, reprezentantii MECTS.

"Exista cazuri in tara, unde cabinele de vot vor fi scoase din salile de clasa luni dimineata. De aceea, am decis ca examenul de luni sa inceapa la ora 12.00. De marti, examenul va incepe la ora 9.00", au mai spus cei din Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

La Bacalaureat s-au putut inscrie atat candidatii din seria curenta, cat si cei din seriile anterioare care nu au promovat examenul.

Bacalaureatul va avea trei probe orale si trei scrise. Elevii care au urmat liceul in alta limba decat romana vor sustine, in plus, o proba orala si una scrisa de limba materna.

Proba A a examenului de Bacalaureat se va derula in perioada 11-13 iunie.

Bac 2012: Totul despre examen - metodologie, calendar si subiecte

Potrivit calendarului de desfasurare a examenului, proba B, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, se va desfasura in intervalul 13-15 iunie. Proba D, privind evaluarea competentelor digitale, se va derula intre 18 si 22 iunie, iar proba C, de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, va avea loc in perioada 25-27 iunie.

La 2 iulie vor incepe probele de examen scrise, care se vor desfasura pe parcursul a patru zile. Astfel, la 2 iulie, elevii vor avea de sustinut proba scrisa la limba si literatura romana, iar la 3 iulie, proba scrisa la limba si literatura materna. Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va fi sustinuta la 4 iulie, iar ultima proba scrisa, cea la alegere profilului si specializarii, va avea loc la 6 iulie.

Rezultatele obtinute la examenul de Bacalaureat vor fi afisate la 8 iulie, iar eventualele contestatii se pot depune la 9 iulie, in intervalul orar 8:00-12:00. Rezultatele finale vor fi afisate la 13 iulie.

Peste 330.000 de absolventi de liceu ar putea participa la prima sesiune a examenului de Bacaureat din acest an, a anuntat, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop.

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat va avea loc in perioada august-septembrie, iar inscrierile se fac in intervalul 16-20 iulie.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Bac 2012 intarziat alegeri, #examen bacalaureat probe , #Bac 2012