Ziare.com

Bac 2012: Luni incep examenele

de Diana Robu
Luni, 11 Iunie 2012, ora 07:58

   

Bac 2012: Luni incep examenele
Peste 340.000 de absolventi de liceu vor sustine, incepand de luni, examenul de Bacalaureat.

Bac-ul din sesiunea iunie-iulie debuteaza luni cu proba de testare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A, ce se desfasoara in perioada 11-13 iunie.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B este programata pentru 13-15 iunie. Pe 18 - 22 iunie urmeaza evaluarea competentelor digitale - proba D.

Bac 2012: Totul despre examen - metodologie, calendar si subiecte

Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C este programata pentru 25 - 27 iunie.

Pe 2 iulie, absolventii de liceu vor sustine prima proba scrisa: Limba si literatura romana - proba E (a). Pe 3 iulie va avea loc proba scrisa la Limba si literatura materna - proba E (b), iar pe 4 iulie se va desfasura proba obligatorie a profilului - proba E (c).

Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E (d) este programata pentru data de 6 iulie. Pe 8 iulie se vor afisa rezultatele, urmand ca ziua urmatoare - 9 iulie - sa fie rezervata contestatilor.

Pe 10 - 12 iulie se vor rezolva contestatiile elevilor, urmand ca afisarea notelor finale sa se faca pe 13 iulie.

Camere de supraveghere

Camerele de supraveghere, acuzate ca ar fi "vinovate" de notele din 2011 - cele mai slabe rezultate la Bac din ultimii 20 de ani - vor fi mentinute si in acest an. Noutatea fata de 2011 este ca toate centrele de examinare vor fi dotate cu astfel de dispozitive.

"Camerele vor fi orientate catre elevi, in sala, lucru care nu era prevazut in metodologie si atunci au aparut situatii in care camera ba era cazuta jos, ba era inspre tavan", a declarat recent ministrul interimar de la Educatie, Liviu Pop.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3280 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

atunci

se poate scrie pe tabla rezolvarea subiectelor, iar elevii sa copieze de pe tabla, dar pe shustache sa nu se prinda cei ce supravegheaza imaginile...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor