Bac 2012: Perlele din toamna - Moromete ii lua la misto pe toti (Video)

Miercuri, 29 August 2012, ora 10:25
6189 citiri
Bac 2012: Perlele din toamna - Moromete ii lua la misto pe toti (Video)
Foto: Arhiva

Profesorii care au corectat testele absolventilor de liceu la proba de Limba Romana a Bac-ului din toamna s-au distrat pe cinste.

Bacalaureatul a devenit, de-a lungul anilor, o sursa inepuizabila de perle savuroase, iar exprimarile alambicate si ilogice ori interpretarile nastrusnice n-au lipsit nici in aceasta toamna.

Pro Tv a strans o colectie de perle de la proba de Limba Romana. Un elev a avut o viziune inedita asupra romanului Baltagul de Sadoveanu:

"Sotul o lasase singura acasa pe Victoria si femeia nu intelegea pe unde umbla de atata vreme, asa ca a incalecat pe cal si a mers sa il caute. Victoria nu putea sa stea linistita, pentru ca calul Bator nu-i oferea iubire si mangaieri, la fel ca sotul ei. Ii era teama ca o sa-l prinda cu o femeie, dar l-a gasit mort".

Un alt candidat a vrut sa explice propria-i viziune asupra termenului "baltag".

"Baltagul este un fel de topor folosit si in zilele noastre pentru comiterea crimelor. Dupa acest topor a plecat Victoria Lipan, probabil ca avea nevoie de el pentru muncile campului sau ca sa taie lemne", a scris un candidat.

Nici operele lui Marin Preda n-au scapat de interpretari mai mult sau mai putin amuzante.

"Ilie Moromete ii lua la misto pe toti pentru ca se credea superior din nastere. N-a avut nevoie de multa scoala si de aceea e idolul meu", "Cele patru elemente de structura de la Morometii sunt cele patru volume. E un roman-fluviu si n-a incaput intr-o singura carte", sunt alte idei ale candidatilor la Bac.

Alti elevi au avut probleme cand li s-a cerut sa comenteze un citat din Lucian Blaga, despre munca eficienta: "Eu din ce a zis Blaga n-am inteles nimic. O sa mai scriu o bucata de comentariu din Morometii in loc", a notat un candidat.

Nici la capitolul "logica" nu stau mai bine tinerii.

"N-am stat sa numar cuvintele, ca mai am putin timp, dar am inmultit cuvintele dintr-un rand cu randurile si mi-a dat 640", a explicat un elev.

Durere a fost si la subiectul de gramatica, unde elevii trebuiau sa dea sinonime pentru "a vraji". A luat la vrajeala, a aburit, a tras in teapa - au insirat elevii pe foaia de examen.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#perle Bac 2012, #bacalaureat 2012 examen, #Bac 2012 perle , #Bac 2012