Bac 2012: Peste 75% dintre elevi, experimentati la limba materna

Luni, 18 Iunie 2012, ora 23:20
1468 citiri
Bac 2012: Peste 75% dintre elevi, experimentati la limba materna

Peste 75% dintre candidatii care au sustinut proba B a examenului de bacalaureat, cea de de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, au primit certificat de utilizator experimentat, informeaza Ministerul Educatiei.

Din totalul candidatilor evaluati, respectiv 7.795 elevi, 391 (4,61%) au primit certificat de utilizator de nivel mediu, iar 1.490 (19,11%) au obtinut certificatul de utilizator avansat, mai spus sursele citate.

Cei mai multi candidati care au obtinut certificat de utilizator experimentat sunt din judetele Harghita (2.036 elevi), Mures (1.159 elevi) si Covasna (1.089 elevi).

Conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene, la aceasta proba B a examenului de bacalaureat au participat 7.795 elevi (99,41%). Dintre acestia, a fost eliminat un singur elev pentru tentativa de frauda, iar 84 (1,08%) de candidati nu s-au prezentat.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivelul de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national.

Nivelul de competenta lingvistica de comunicare orala in limba romana si limba materna se stabileste de comun acord de catre cei doi profesori examinatori, in conformitate cu descriptorii din programele de bacalaureat si cu grila cuprinsa in procedurile elaborate si transmise de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE).

Urmatoarea proba din aceasta sesiune care vizeaza evaluarea competentelor digitale (proba D) a inceput luni si se va incheia vineri, 22 iunie. Pentru sustinerea acestei probe s-au inscris peste 145.000 de absolventi de liceu. Proba de evaluare a competentelor digitale se desfasoara in laboratoarele de informatica din unitatile de invatamant liceal.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...