Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Fizica

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 19:15
19711 citiri
Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Fizica
Foto: Arhiva

Elevii din ultimii ani de liceu au acum la dispozitie modele de subiecte pentru Bacalaureatul din 2012, examen pe care trebuie sa il sustina peste doua luni.

Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, dar si pentru probele scrise.

In conformitate cu OMECTS nr. 5218/29.08.2011 privind organizarea si desfasurarea

examenului de bacalaureat 2012, Fizica are statutul de disciplina optionala, putand fi aleasa ca proba scrisa la alegere de catre elevii care au absolvit profilul real din filiera teoretica, profilul tehnic si profilul resurse naturale si protectia mediului din filiera tehnologica sau profilul militar din filiera vocationala.

Testul pastreaza structura din anii anteriori: fiecare dintre cele patru module (A. Mecanica, B. Elemente de termodinamica, C. Producerea si utilizarea curentului continuu, D. Optica) contine trei subiecte. El asigura o cuprindere echilibrata a materiei studiate, are un grad de complexitate corespunzator continutului programelor scolare si programei de bacalaureat, putand fi tratat in timpul stabilit (3 ore).

Subiectul I contine cate cinci itemi de tip alegere multipla, iar subiectele al II-lea si al III-lea contin cate un item de tip rezolvare de problema, in concordanta cu complexitatea competentelor de evaluat vizate.

De asemenea, oficialii din Educatie au publicat variante de subiecte si pentru Limba si literatura romana, Limba si literatura materna, Matematica, Istorie, Informatica, Geografie, Biologie, Chimie si pentru cele cinci discipline socio-umane, Economie, Filosofie, Logica si argumentare, Psihologie, Sociologie.

Ramai pe Ziare.com pentru a vedea modelele de subiecte la celelalte discipline ale Bacului 2012.

Calendarul examenelor

Examenul de Bacalaureat 2012 se desfasoara dupa aceeasi metodologie de organizare a concursului de anul trecut, aprobata prin ordinul ministrului Educatiei, publicat in Monitorul Oficial din 25.01.2011, precizeaza reprezentantii Ministerului pe site-ul institutiei.

In 2012, Bacul debuteaza pe 11 iunie, la o zi dupa alegerile locale, iar prima proba le va testa elevilor competentele lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Absolventii de liceu vor afla rezultatele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 13 iulie.

Bacalaureat 2012: S-a afisat calendarul examenelor

Si in acest an, olimpicii vor avea un statut special. Olimpiadele si concursurile internationale se desfasoara, de obicei, in lunile iunie si iulie, perioada in care se organizeaza si se desfasoara prima sesiune de Bacalaureat.

Elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile nationale pentru olimpiadele internationale, nu pot participa la aceasta prima sesiune, asa ca vor sustine examenul de maturitate in luna mai.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bac 2012 subiecte fizica, #model subiecte fizica bacalaureat , #Bac 2012