Ziare.com

Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Psihologie

de Diana Robu
Luni, 30 Aprilie 2012, ora 08:30

   

Bac 2012 - Vezi modele de subiecte la Psihologie
Elevii din ultimii ani de liceu au acum la dispozitie modele de subiecte pentru Bacalaureatul din 2012, examen pe care trebuie sa il sustina peste doua luni.

Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, dar si pentru probele scrise.

In cadrul examenului de bacalaureat - 2012 candidatii pot opta, la proba E. d), in functie de filiera, profilul si specializarea urmate, pentru una dintre urmatoarele discipline socio-umane: filosofie, logica si argumentare, economie, psihologie si, dupa caz, sociologie.

Pentru disciplina Psihologie, in cadrul probei scrise E. d), pot opta candidatii care au absolvit liceul la profilul umanist din filiera teoretica, la profilul servicii din filiera tehnologica si la toate profilurile si specializarile din filiera vocationala, cu exceptia profilului militar.

De asemenea, oficialii din Educatie au publicat variante de subiecte si pentru Limba si literatura romana, Limba si literatura materna, Matematica, Istorie, Fizica, Informatica, Geografie, Biologie, Chimie, dar si pentru Economie, Filosofie, Logica si Argumentare, Sociologie.

Ramai pe Ziare.com pentru a vedea modelele de subiecte la celelalte discipline ale Bacului 2012.

Calendarul examenelor

Examenul de Bacalaureat 2012 se desfasoara dupa aceeasi metodologie de organizare a concursului de anul trecut, aprobata prin ordinul ministrului Educatiei.

In 2012, Bac-ul debuteaza pe 11 iunie, la o zi dupa alegerile locale, iar prima proba le va testa elevilor competentele lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Absolventii de liceu vor afla rezultatele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 13 iulie.

Bacalaureat 2012: S-a afisat calendarul examenelor

Si in acest an, olimpicii vor avea un statut special. Olimpiadele si concursurile internationale se desfasoara, de obicei, in lunile iunie si iulie, perioada in care se organizeaza si prima sesiune de Bacalaureat.

Elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile nationale pentru olimpiadele internationale, nu pot participa la aceasta prima sesiune, asa ca vor sustine examenul de maturitate in luna mai.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3842 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor