Ziare.com

Bacalaureat 2012: Camere video in toate centrele de examen

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 09:06

   

Bacalaureat 2012: Camere video in toate centrele de examen
Examenul de Bacalaureat din 2012 se anunta chiar mai riguros decat cel de anul trecut.

Judetele cu cea mai mare rata de promovabilitate in 2011, anul cu cele mai proaste rezultate la Bac, au fost cele in care nu au existat camere video. La examenul de maturitate din 2012, toate centrele vor fi dotate cu astfel de camere de supraveghere.

"Nu este nicio modificare in ceea ce priveste structura, materia, forma de prezentare, totul ramane la nivelul la care a fost anul trecut. (...) O responsabilitate pe care mi-o asum este ca Bacalaureatul sa fie la fel de corect ca cel de anul trecut", a declarat ministrul Educatiei, Catalin Baba, citat de Evenimentul Zilei.

Oficialul a precizat: "am cerut ca in toate locurile in care se va sustine examenul sa existe supraveghere video".

Bacalaureat 2012: S-a afisat calendarul examenelor

In 2012, Bacul debuteaza pe 11 iunie, la o zi dupa alegerile locale, iar prima proba le va testa elevilor competentele lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Absolventii de liceu vor afla rezultatele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 13 iunie.

Bacalaureat 2012: Cand vor sustine examenele elevii olimpici

Si in acest an, olimpicii vor avea un statut special. Olimpiadele si concursurile internationale se desfasoara, de obicei, in lunile iunie si iulie, perioada in care se organizeaza si se desfasoara prima sesiune de Bacalaureat.

Elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile nationale pentru olimpiadele internationale, nu pot participa la aceasta prima sesiune, asa ca vor sustine examenul de maturitate in luna mai.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2895 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor