Ziare.com

Bacalaureat 2012: S-a afisat calendarul examenelor

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 18:00

   

Bacalaureat 2012: S-a afisat calendarul examenelor
Ministerul Educatiei a publicat calendarul dupa care se va desfasura examenul de Bacalaureat din acest an.

Examenul de Bacalaureat 2012 se desfasoara dupa aceeasi Metodologie de organizare si desfasurare ca cea a concursului de anul trecut, aprobata prin ordinul ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nr. 4799/2010 privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat 2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 63 bis din 25.01.2011, precizeaza reprezentantii MECTS pe site-ul institutiei.

Astfel, inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen a examnului de maturitate din acest an se va desfasura in perioada 28 - 30 mai. Pe 1 iunie urmeaza incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a, urmand ca absolventii sa sustina, pe 11-13 iunie, proba A a examenului - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B este programata pentru 13-15 iunie. Pe 18 - 22 iunie urmeaza evaluarea competentelor digitale - proba D.

Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C este programata pentru 25 - 27 iunie.

Pe 2 iulie, absolventii de liceu vor sustine prima proba scrisa: Limba si literatura romana - proba E (a). Pe 3 iulie va avea loc proba scrisa la Limba si literatura materna - proba E (b), iar pe 4 iulie se va desfasura proba obligatorie a profilului - proba E (c).

Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E (d) este programata pentru data de 6 iulie. Pe 8 iulie se vor afisa rezultatele, urmand ca ziua urmatoare - 9 iulie - sa fie rezervata contestatilor.

Pe 10 - 12 iulie se vor rezolva contestatiile elevilor, urmand ca afisarea notelor finale sa se faca pe 13 iulie.

Ca in fiecare an, in perioada august-septembrie are loc a doua sesiune a examenului de Bacalaureat.

Potrivit MECTS, inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen se face pe 16 - 20 iulie, urmand ca evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A sa fie programata pentru 20-21 august.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B se va face pe 20-22 august, iar 21 - 22 august sunt zilele rezervate pentru evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C.

Pe 23 - 24 august 2012 are loc evaluarea competentelor digitale - proba D, iar pe 27 august incep probele scrise, cu Limba si literatura romana - proba E (a).

Limba si literatura materna - proba E (b) este programata pentru 28 august, iar pe 29 august se va organiza proba obligatorie a profilului - proba E (b).

Ultimul examen, proba la alegere a profilului si specializarii - proba E (d), este programat pentru 31 august.

Pe 2 septembrie are loc afisarea rezultatelor (pana la orele 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00).

Pe 3-4 septembrie se rezolva contestatiile, iar pe 5 septembrie se afiseaza rezultatele finale.

La solicitarea comisiilor de Bacalaureat judetene/a municipiului Bucuresti sau din proprie initiativa, Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice, precizeaza reprezentantii MECTS.

D.R.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6290 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor