Acarul Paun de la "Bolitineanu"

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 08 Iulie 2013, ora 07:28
4010 citiri
Acarul Paun de la "Bolitineanu"

Uite ca s-a gasit si vinovatul pentru balbaiala autoritatilor in povestea audierilor absolventilor de la Liceul Dimitrie Bolintineanu! A fost demis purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, cel care initial declarase ca pe numele elevilor ar fi fost emise mandate de aducere.

In primul rand, nu e clar nici pana astazi daca mandatele au existat intr-adevar. Dupa prima declaratie a purtatorului de cuvant, a urmat dezmintirea procurorului Bogdan Staicu de la Parchetul Capitalei, pentru ca apoi sa aflam ca mandatele ar fi existat totusi, emise insa nu de instanta, ci de procurori, dar nu ar fi fost puse in executare de politisti.

Pai, daca ele au existat, de ce l-am mai demis pe Alexandru Niculae care ne-a spus ca exista? Pentru ca era musai nevoie de un tap ispasitor?

Apoi, eu nu cred ca dl. Niculae a vorbit de capul lui. Fie un sef i-a spus ca mandatele exista, fie a primit o multime de informatii contradictorii, la fel ca restul presei, din care nu a mai stiut ce sa aleaga. Pe mine ma intereseaza mai mult cine i-a dat informatia purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei si de demiterea acestuia as fi mai putin interesata.

In privinta lui Alexandru Niculae, eu am alta problema: un tinerel frezat, probabil de-abia angajat, era cel mai potrivit sa fie purtator de cuvant al unei institutii atat de complicate ca Politia Captalei? Sau a fost pus acolo pe cine stie ce criterii absolut independente de competenta? Asta ca o dovada a atentiei pe care institutiile publice din Romania o acorda comunicarii dupa care se mira ca au o imagine mizerabila.

Dar eu chiar asteptam demiteri si demisii in scandalul Bolintineanu. Ma interesa demisia unui premier care si-a permis sa intre cu bocancii intr-o ancheta penala in curs. Buna sau rea, ea trebuie sa fie lasata sa se desfasoare conform alegerii celor indrituiti, adica a procurorilor.

Daca ceva nu a fost in regula, urma sa decida Inspectia Judiciara. Dar Victor Ponta nu avea niciun drept sa condamne public actiunea Politiei si a Parchetului, cu atat mai mult in timpul desfasurarii ei, o actiune clara de intimidare a procurorilor si de incalcare a separatiei puterilor in stat.

Astept apoi demisia unui ministru al Justitiei care a chemat la ordine procurorul general solicitandu-i sa-i ia la intrebari pe "colegii procurori". Cu ce drept? Procurorul este suveran pe cazul lui, poate fi tras la raspundere desigur, dar nu in felul acesta. Ce fel de stat de drept este acesta in care procurorul general baga in ancheta anchetatorii la ordinul premierului?

In timp ce presa plangea de mila potentialilor infractori de la Dimitrie Bolintineanu, adica posibili autori ai infractiunii de dare de mita, fie ei elevi sau parinti, in Romania se consuma un grav abuz impotriva independentei Justitiei si a statului de drept, pe care, culmea!, nu numai ca putini l-au sanctionat, dar foarte multi l-au aplaudat ca pe o interventie salutara in apararea "copilasilor".

Si dupa ce independenta Justitiei a fost hacuita in direct, la televizor, fara rusine, demis este un amarat de purtator de cuvant, despre care nu e clar daca a gresit de fapt si care oricum nu avea ce sa caute in functia respectiva.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#frauda Bac, #frauda Bacalaureat Dimitrie Bolintineanu, #Victor Ponta ancheta procurori bacalaureat , #Bacalaureat 2013