Bac 2013, sesiunea pentru olimpici: Un eliminat pentru copiat - vezi subiectele si baremul

Luni, 27 Mai 2013, ora 18:07
7846 citiri
Bac 2013, sesiunea pentru olimpici: Un eliminat pentru copiat - vezi subiectele si baremul

Peste 200 de absolventi de liceu care participa la olimpiade sau concursuri nationale au sustinut, luni, prima proba scrisa a sesiunii speciale a Bacalaureatului 2013.

Candidatii au sustinut proba la examenul de Limba si literatura romana, iar subiectele au fost diferentiate, in functie de profil.

Absolventii de profil real au fost pusi in situtia de a rezolva, la primul subiect, mai multe cerinte pornind de la poezia "Din cerurile-albastre" de Mihai Eminescu.

La subiectul al doilea, tinerii au avut de scris un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre modul in care activitatea de voluntariat contribuie la dezvoltarea persoanla.

In final, la subiectul al treilea, absolventii de liceu au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte relatia dintre doua personaje dintr-un roman psihologic studiat. Eseul trebuie sa aiba minimum doua pagini.

In ceea ce priveste filiera umana, absolventii de liceu au avut la primul subiect noua cerinte pentru poezia "Amintire" de Lucian Blaga.

La subictul al doilea, elevii au fost pusi in situatia de a construi un text argumentativ despre utilitatea cunoasterii biografiei artistului in vederea intelegerii operei sale.

De asemenea, la al treilea subiect, se cerea redactarea unui eseu de doua pagini, in care sa prezinte particularitati de constructie a unui personaj dintr-un text narativ studiat, apartinand lui Ioan Slavici, Liviu Rebreanu sau G. Calinescu.

Chiar daca este o sesiune pentru elite, un elev a fost eliminat din examen luni, pentru tentativa de frauda, au declarat reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, citati de agentia de presa R/News.

Din data de 27 mai, olimpicii sustin probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Astfel, in 27 mai a fost programata proba la limba si literatura romana, in 28 mai proba obligatorie a profilului, in 29 mai proba la alegere a profilului si specializarii, in timp ce in 30 mai va avea loc proba la limba si literatura materna, iar rezultatele vor fi afisate in 31 mai.

Probele de examen se sustin la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti, iar corectarea lucrarilor va avea loc la Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" din localitate.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#bacalaureat 2013 subiecte romana, #barem romana bac 2013, #Bac olimpici subiecte , #Bacalaureat 2013