Bacalaureat 2013: A inceput evaluarea competentelor digitale

Luni, 17 Iunie 2013, ora 10:35
2312 citiri
Bacalaureat 2013: A inceput evaluarea competentelor digitale

Examenul de bacalaureat continua luni, 17 iunie, cand absolventii de liceu sustin proba de evaluare a competentelor digitale.

Evaluarea competentelor digitale pentru absolventii de liceu are loc pana pe 21 iunie, candidatii fiind programati sa sustina proba la o anumita ora si intr-o anumita zi din acest interval.

Conform metodologiei examenului, absolventii de clasa a XII-a trebuie sa aiba asupra lor un document de indentitate, cu care sa se prezinte in fata salii de examen, la ora si in ziua la care au fost programati.

Citeste si Bacalaureat 2013: Tot ce trebuie stiut despre examenul care incepe luni

Cum se desfasoara totul

Acestia vor intra in sala de examen cu cel putin 30 de minute inainte de ora la care au fost programati sa sustina proba de evaluare a competentelor digitale.

Daca au asupra lor telefoane mobile sau materiale informative, candidatilor li se solicita sa le depuna in sala de depozitare a acestora, urmand sa le recupereze la iesirea din examen.

Citeste si Incepe Bacalaureatul - cati elevi s-au inscris la sesiunea de vara

De asemenea, la fel ca la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare, nici la cea de comptente digitale elevii nu au voie sa stationeze pe coridoarele din incinta unitatilor de examen mai mult de 5 -7 minute.

Dupa intrarea in sala de examen, candidatii primesc un subiect pentru care li se acorda cateva zeci de minute la dispozitie. Evaluarea unui candidat nu ar trebui sa dureze mai mult de un sfert de ora.

Cum se puncteaza competentele digitale

In urma evaluarii competentelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat, absolventii de clasa a XII-a nu vor primi note, ci un punctaj incadrat intr-un anumit grad de competenta, care nu include puncte din oficiu.

In functie de punctajul obtinut de fiecare candidat, profesorii din comisia de evaluare stabilesc daca acesta este utlizator incepator, mediu, avansat sau experimentat, iar nivelul lor va fi inscris in certificatul de competente.

Citeste si Calendar Bacalaureat 2013. Cand vor fi sustinute examenele si la ce probe

Examenul de bacalaureat continua cu proba de evaluare a competentelor lingvistice la limbi straine, in perioada 25 -28 iunie 2013.

In perioada 1 iulie - 5 iulie, se vor sustine probele scrise, urmand ca primele rezultate, cele de dinainte de rezolvarea contestatiior, sa fie afisate pe 8 iulie 2013, iar rezultatele finale sa fie publicate pe 12 iulie 2013.

I.S.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#competente digitale Bacalaureat 2013, #probe competente Bacalaureat 2013, #Bacalaureat 2013 sesiunea iunie iulie , #Bacalaureat 2013