Bacalaureat 2013: Mii de elevi absenti, aproape 100 eliminati pentru frauda

Luni, 01 Iulie 2013, ora 20:01
974 citiri
Bacalaureat 2013: Mii de elevi absenti, aproape 100 eliminati pentru frauda

Peste 7.700 de elevi inscrisi la Bac nu s-au prezentat, luni, la proba scrisa de Limba si Literatura Romana, in timp ce aproape 100 au fost eliminati pentru frauda.

Conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene, s-au prezentat 154.586 de candidati din totalul de 162.338 de potentiali participanti, anunta Ministerul Educatiei, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Frauda la Bac 2013 - LIVE

In raport cu numarul celor care au sustinut proba, 93 de elevi au fost eliminati din salile de examen din cauza tentativelor de frauda la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutatoare nepermise). Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in Constanta (21), Bucuresti (19) si Dolj (7).

Bacalaureat 2013: Pagina de Internet pentru fapte de coruptie, creata de minister

Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului, acesti elevi au pierdut dreptul de a sustine Bacalaureatul in urmatoarele doua sesiuni.

Totodata, anunta ministerul, 14 centre de examen au solicitat varianta de rezerva ca urmare a unor situatii specifice (intarzieri ale elevilor din motive obiective).

Marti, 2 iulie, elevii care provin de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine proba de Limba si Literatura materna.

In zilele urmatoare, respectiv miercuri, 3 iulie, si vineri, 5 iulie, se vor desfasura proba obligatorie a profilului si proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Bacalaureat 2013: Baremul la Limba si literatura romana

Bacalaureat 2013: Vezi subiectele la Limba si Literatura Romana

Afisarea rezultatelor va avea loc in ziua de 8 iulie, pana la ora 12.00, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi, de 8 iulie, intre orele 12.00 - 16.00. Contestatiile se vor solutiona in intervalul 9-11 iulie, urmand ca pe 12 iulie sa se afiseze rezultatele finale, se mai arata in comunicatul citat.

Absolventii clasei a XII-a au sustinut luni, 1 iulie, proba scrisa la Limba si Literatura Romana, la examenul de Bacalaureat 2013, iar testarea nu a fost lipsita de incidente.

Politistii si procurorii din Parchetul Capitalei au facut mai multe perchezitii la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitala, unde exista suspiciuni de frauda a examenului, dupa ce mai multi elevi ar fi discutat pe un forum despre subiecte, inainte de inceperea examenului.

Conducerea liceului din Capitala a fost demisa, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost inlocuita. De asemenea, profesorii au fost saltati de mascati si dusi la audieri.

D.R.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Bac 2013 elevi copiat, #elevi eliminati Bacalaureat 2013, #elevi absenti Bac, #frauda scandal Bacalaureat 2013 , #Bacalaureat 2013