Frauda la Bac: Directoarea de la Bolintineanu, arestata preventiv (Video)

Marti, 02 Iulie 2013, ora 22:07
2659 citiri
Frauda la Bac: Directoarea de la Bolintineanu, arestata preventiv (Video)

Directoarea liceului Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti, unde a izbucnit luni scandalul de frauda la examenul de bacalaureat, a fost arestata preventiv marti seara pentru 29 de zile.

Decizia apartine Tribunalului Bucuresti si poate fi atacata cu recurs.

Directoarea Costica Varzaru este acuzata de procurori de trafic de influenta.

Procurorii au stabilit ca, in perioada mai-iunie, in calitate de director al liceului respectiv, Costica Varzaru a pretins si a primit sume de bani de la elevi inscrisi la examenul de bacalaureat in sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-si folosi influenta pe langa membrii Comisiei de bacalaureat din Centrul de examen al unitatii de invatamant, astfel incat acestia "sa nu isi indeplineasca in mod corespunzator atributiile de serviciu pe parcursul desfasurarii examenului".

Directoarea de la Dimitrie Bolintineau, retinuta (Video)

"Ulterior, inculpata a si efectuat demersuri in acest scop, urmarind sa fie desemnati anumiti supraveghetori permisivi, precum si o comisie care putea fi influentata in sensul realizarii unor fraude in desfasurarea examenului", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Scandalul a izbucnit luni dupa ce mai multi elevi ar fi discutat pe un forum despre subiectele la Limba si Literatura Romana, inainte de inceperea examenului.

Conducerea liceului din Capitala a fost demisa, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost inlocuita. De asemenea, profesorii au fost saltati de mascati si dusi la audieri.

Frauda la Bac in Bucuresti: Subiecte pe Net inainte de examen, profesoare cu spaga in sutien

In total, 37 de persoane au fost audiate, dintre care 32 de profesori si cinci membri ai comisiei de Bacalaureat din centrul de examen al liceului Dimitrie Bolintineanu.

In urma perchezitiilor facute, oamenii legii au gasit in scoala mai multe cadouri care ar fi fost primite ca mita de la elevi, iar unele profesoare au fost gasite cu spaga ascunsa in lenjeria intima, mai exact in sutien.

Frauda la Bac: La liceul Bolintineanu a studiat si Vanghelie. Directoarea dezbraca elevi (Video)

Directoarea Costica Varzaru, arestata pentru frauda de la Bacalaureat, nu se afla la prima abatere. In trecut, in 2003, aceasta a fost filmata in timpul unui dans provocator alaturi de elevi la un banchet, in timp ce ii dezbraca pe baieti de camasa.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#directoare arestata Bolintineanu, #directoare spaga Bolintineanu arestata , #Bacalaureat 2013